Невідомі вночі побили Бархоленка: 4-й напад на активістів

0

Кілька невідомих проти ночі з 8 на 9 серпня вдерлися до будинку активіста Віктора Бархоленка.

“Я дрімав. 2-3 невідомих залізли, очевидно, через вікно. Перший удар був по голові. Далі вони накинулися на мене, почали добивати, глушити по голові, били по нирках, по спині, ногах. Одночасно один з них знімав все дійство на телефон. Тобто, виконавцям напевно потрібно було прозвітуватися про виконану роботу.

Я нікого не бачив, бо вони були в масках і гумових рукавицях. Через вікно вони і втекли. Зразу після цього я перетелефонував своїм друзям, знайомим,” – розповідає Віктор Бархоленко.

“Напад стався саме на наступний день після того, як я до прокуратури відвіз листа з вимогою відкрити кримінальне провадження проти конкретних посадових осіб Бучанської ради, які дерибанили зелені зони. Ми виграли справу щодо Бучанського межигір’я. Але роль прокуратури не лише в тому, щоб повернути рекреаційний ресурс громаді, аби його знову спробували подерибанити. Роль правоохоронних органів полягає в тому, щоб притягувати винних осіб до відповідальності й не допустити подальшого дерибану,” – наголошує Бархоленко.

Безымянный

За останні тижні це вже 4 побиття активістів. Деякі з них підозрюють людей Володимира Карплюка.  Швидку і міліцію вночі викликала журналістка Олена Жежера. На місце події одразу виїхали захисник зелених зон Лаврентій Кухалейшвілі, екс-очільниця Ірпеня Мирослава Свистович, представники Самопомочі та БПП.

Ось що написала у соцмережі з місця події очільниця штабу БПП в Ірпені Марія Шевченко.

Безымянный

Правоохоронці приїхали тоді, коли Бархоленка вже привезли в лікарню, куди приїхав і майданівець Володимир Завертанов. Медики наклали Бархоленку на голову шви й наполягли на тому, щоб покласти в стаціонар.

“Я вирішив в лікарні Бучі не залишатися. Це як в часи майдану. Я не вірю місцевій владі і вважаю, що більш безпечно лікуватися вдома, а не там, де має вплив влада екс-регіонала Анатолія Федорука,” – пояснює своє рішення Бархоленко.

Безымянный

За фактом побиття відкрите кримінальне провадження за статтею 125, легкі тілесні ушкодження. Зараз Бархоленко проходить обстеження в обласній лікарні.

У неділю активісти після четвертого побиття в регіоні, за які винуватців досі не покарано, вирішили провести акцію на Варшавці.

Безымянный

“Ви подумайте, що зараз у нас б’ють людей, які захищають інтереси громади. Де ж притягнуті до відповідальності? Нема. Представники влади, яка підконтрольна міському голові Ірпеня Володимиру Карплюку, що очолює “Нові обличчя” звинувачують Блок Петра Порошенка. До того, як в Ірпені з’явився при владі Карплюк – на моїй пам’яті такого не було, щоб 4 активістів одразу побили. А БПП тут не влада на місці. Мер несе персональну відповідальність за все, що відбувається, бо через його рішення та рішення його депутатів дерибаняться зелені зони, громада протестує і невідомі б’ють наших захисників,” – наголошує активіст Лаврентій Кухалейшвілі.

“Влада має вплив і має зупиняти подібні тенденції. Натомість ми бачимо, що переслідування продовжуються й зелені зони продовжують нищити. За такими керівниками, як у нас, Ростов плаче,” – додає Кухалейшвілі.

АТОвець Ігор Домбровський в гучномовець звертався до правоохоронців, які спостерігали за заходом, щоб ті знайшли винних у злочинах.

За акцією спостерігали молодики з бучанської організації “Бучанська варта”, деякі з них знімали акцію на відео.

1

“Я підійшов до одного з представників “Бучанської варти”, яка фінансується Анатолієм Федоруком через Василя Олексюка, Володимира Щербини  (Вовті) й запитав, чому його хлопці просто спостерігають і не беруть участь в акції. Він мені сказав, що у них своя політика, а Бархоленка побили тому що просто хотіли пограбувати.  Якби хотіли пограбувати, то пограбували б, – сказав я. А в нього з хати нічого не пропало. Але зрозуміло, що хто платить, той і замовляє музику. Хто платить – тому вони й служать”, – говорить майданівець та волонтер Володимир Завертанов.

На акцію прийшов начальник Ірпінської міліції Ігор Падюк, він спостерігав за громадою здалеку. Учасники акції вирішили підійти до нього й спитати, чому міліція бездіє, чому допускає такий хаос в регіоні і чому не розслідує справи нападів на активістів.

1

Падюк сказав, що виконує свою роботу, а його підлеглі працюють в посиленому режимі аби знайти злочинців.

Та громада не повірила в обіцянки головного міліціянта Ірпеня.

“Євген Мельничук впізнав нападника, його навіть привели у відділок, а ви його відпустили. Це так ви шукаєте злочинців?” –  Запитує активіст з Ірпеня, який приїхав підтримати Бархоленка, Лаврентій Кухалейшвілі.

“Зараз перевіряємо цю версію”, – відповів Падюк.

Також присутніх обурило те, що через побиття активіста з Ірпеня Євгена Мельничука було відкрите провадження по статті грабіж.

Падюк Запевнив, що в ході розслідування стаття може бути змінена.

Проти вечора перехід звільнили.

Нагадаємо, що після інтерв’ю програмі “Схеми” щодо Бучанського межигір’я в будинку Віктора Бархоленка невідомі побили шибки.

Безымянный

У 2014 незнайомий чоловік, представившись журналістом, покликав Бархоленко нібито на інтерв’ю й облив активіста зеленкою.

Безымянный

Через активну боротьбу з корумпованою владою, у 2008-му році на Бархоленка був скоєний напад.

“Громада Приірпіння” висловлює своє занепокоєння і вважає, що допоки не знайдені винні в побитті ірпінських та бучанських активістів влада цих двох населених пунктів, яка не може забезпечити захист здоров’я громадян і провокує протиправною роздачею та знищенням зелених зон конфлікти громади і забудовників, несе повну відповідальність за все, що відбувається у Приірпінні з членами територіальної громади, які стали на захист своїх прав.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539