Політичні партії: “Нові обличчя” залякують опонентів та беруть під контроль друк бюлетенів

2

До Ірпінської міліції звернулася юристка Блоку Петра Порошенка.

“Кілька днів тому мене набрав водій Володимира Карплюка – Артем Іванович Яцюк. Я його знаю особисто і тому помилитися не могла. Більше того, він телефонував з свого номеру. Він сказав, що передає слова Карплюка, який хоче,  вплинути на мою діяльність, а коли жодні фінансові пропозиції не спрацювали вдався до прямих погроз щодо дитини. Я звернулася до правоохоронців”.

Своє ім’я у пресі жінка називати не хоче, оскільки боїться за безпеку власної дитини.

“Мобільний оператор може надати підтвердження з якого номеру телефонували нашій співпрацівниці. Дуже легко перевірити, чи ця людина контактує з Володимиром Карплюком, оскільки його номер і номер Карплюка буде в моніторингу геолокацій з високою ймовірністю фігурувати разом доволі часто, бо він його водій.

Безымянный

Я не допущу погроз щодо будь-кого з моєї команди,” – зазначає Ігор Мазур, кандидат на посаду Ірпінського міського голови осередку БПП, який повернувся із зони АТО.

Безымянный

«Це далеко не єдиний випадок тиску на наших людей. До мене прийшли днями наші члени ТВК і хотіли написати заяви про самовідвід. Така синхронність у їхніх діях мене здивувала. Більшість залякані і бояться говорити. Частина зізналась, що отримала погрози з невідомих номерів. Одразу видно, що злочинна влада, яка будує бізнес на ресурсі громади, просто вирішила, як і в часи майдану всіх залякати. Активістів б’ють, членам ДВК погрожують. Людей з таким рівнем політичної культури ми не маємо допустити до влади,» – наголошує Мазур.

Кандидат від “Радикальної Партії Олега Ляшка” Вадим Белов  теж стверджує, що на його людей “Нові обличчя” чинять тиск.

Про те, що «Нові обличчя» роблять це для того, щоб монополізовано контролювати виборчий процес у Пріирпінні, повідомляє і “Свобода”.

Без імені

“Засідання ТВК розпочалося у п’ятницю пообіді. Згідно з рішеням комісії, на керівні посади дільничих комісій не увійшов жоден представник “Нових облич”. Після цього почалися дзвінки голові комісії – представниці Опозиційного блоку. Згодом голова комісії оголосила перерву. Під час перерви керівництво комісії по телефону з невідомою людиною узгоджувала якісь пиатння. Виглядало так, що хтось намагається натиснути на керівництво ТВК,” – розповідає Ігор Домбровський, кандидат від ВО Свобода, який останні 6 років веде активну боротьбу з дерибанниками, корупціонерами та фальсифікаторами виборів.

“У нас всі найганебніші рішення приймаються вночі. Зморені члени комісії проголосували за рішення, згідно з яким друкувати бюлетені планували у бучанський фірмі “АДУФ-Україна”. За свідченнями очевидців, таку пропозицію лобіював одіозний заступник голови комісії Олексій Гавриленко. Він знаний фальсифікатор виборів 2010 року, якого згодом навіть люстрували у смітнику. Як ми дізналися наступного дня, це підприємтсво перебуває на стадії банкрутства.

Тому згодом члени комісії ініціювали збори, які проігнорували представники Опоблоку, Нашого краю, Батьківщини, УКРОПу та Нових облич. Хоча вони були заздалегідь повідомлені. Їх довго чекали, але вони так і не з’явилися. Тому без них за наявності більшості членів ТВК було відмінене рішення щодо друкарні-фантома. Виглядає так, що це була спроба компенсувати відсутність членів комісії, лобіюванням своєї друкарні,» – додає Домбровський, який повернувся із зони АТО.

“Свобода”, як і Блок Петра Порошенка та Радикальна партія, підтверджує, що є інформація про тиск на членів ТВК, зокрема з боку керівників муніципальних підприємств, які своїм працівникам, що потрапили до ТВК з інших політсил, погрожують звільненням, у видпадку нелояльності до «Нових облич».

“Я чув, що водій Карплюка погрожує жінці-юристці від БПП. Тому я пропоную Карплюку, який, згідно з словами юристки, просить водія набрати її і переказує погрози, дзвонити на майбутнє мені і висловити всі свої претензії, а не турбувати з цього приводу жінок. Це буде чоловіча розмова,” – резюмує Домбровський.

 

2 коментарі

  1. ЖК Коцюбинський 12 Жовтня 2015 at 10:23

    Не соромно погрожувати жінці? Вже був один у нас такий – Кредісов. Покидьок. Недарма Карплюка та Кредісова показували в одній передачі “Гроші”. Обидва використовують одні й тіж методи.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539