Нові обличчя зривають зустрічі активістів з виборцями

7

Активісти Коцюбинського запросили мешканців двох будинків по вулиці Лісова 20 та 20а на першу зустріч з кандидатами до Коцюбинської селищної ради.

Але почалося все з дивного сюрпризу, коли за 10 хилин до початку на місці зустрічі чомусь без зайвих попереджень вже агітувала за себе дехто Людмила Узерчук , кандидат від Нових облич в даному окрузі про роботу якої у селищі ми ніколи не чули.

Ми не бачили її на сесіях Коцюбинської селищної ради, коли приходили, щоб боротися з монополістом “Мастер-Енерго”, коли приходили і виступали проти приватизації дитячого садка, коли виступали проти безвідповідальної забудови селища “Атлантом”.

Тепер же на розрекламованому бренді Нових облич у двори приходять люди, який у громадському секторі ніхто до цього не бачив. Ось її профіль у ФБ.

Без імені

За 5 хв. допочатку зустірчі на місце події взагалі підтягнулась ціла команда від згаданої партії Нові обличчя.

“Значна частина тих, хто заздалегідь прийшов і очікував на наш анонсований прихід до виборців, – це були представники Нових облич, які самі є кандидатами і деякі взагалі не є виборцями цього округу. Почався відвертий абсурд. Про програму не давали говорити. Про те, хто кандидується – теж. Невідомий мені чоловік почав казати, що у соцмережі у мене в друзях порнозірка,” – розповідає кандидатка на селищного голову від активу громади селища Ольга Матюшина.

Без імені

“Я пояснила, що був випадок, коли я підписалась на сторінку Ірпінської міської ради, а потім помітила, що сторінка перетворилася на сторінку Володимира Карплюка і видалила його із списку друзів. У соцмережі дуже важко прослідкувати хто є хто і як може змінитися сторінка. Я була шокована, коли зрозуміла, що Нові обличчя привели освітянку, яка вихваляла директорку дитсадка Рахімову, проти якої прокуратура порушила завдяки нам кримінальну справу.

erdr rahimova

Що ж виходить? Ми ведемо боротьбу з корупціонерами, пишемо правоохоронцям, а лобісти Нових облич їх покривають? А дивуватися нема чому, бо кандидують вони не “нові обличчя”, а представників старої влади – депутатів екс-регіоналів та забудовників,” – резюмує Матюшина.

Дуже цікавила наших кандидатів, звідки ми взяли гроші на поліграфію. Повідомляю всім, що у нас є передвиборчий фонд і кожен охочий може надіслати нам гроші. Фонд відкрито на ім’я Ольги Матюшиної, № р/р 26434053100875, ЕДРПОУ/ДРФО 3159003602, МФО 321842, ПАТ КБ “Приват Банк”.

Більше того, для відома всіх поліграфія тиражем 5000 шт. обійшлась нам у 6000 грн. Кожен екземпляр обійшовся в 1 грн 20 коп.

poligrafia

Поліграфію ми роздаємо виключно в руки виборцю, з яким спілкуємось. В поштові скриньки не кладемо, так як дивним чином наші агітки зникають менше ніж за 2 години з усіх скриньок селища, натомість  поліграфія Нових облич лишається.

У нас 22 кандидата у депутати. Надрукувати разово поліграфію вартістю в 6000 грн. ми можемо і без олігархів. А от звідки у Нових облич такі гроші на рекламу, борди і регулярну поліграфію – це питання без відповіді.

Але про 67 квартир міського голови Ірпеня Володимира Карплюка знають всі.

Без відповіді залишилось і питання, як могли депутати, які зараз кандидуються від Нових облич підтримати скандальне голосування в раді за виділення земля зятю Садовського – Сергію Осіпову – під організацію парковки. Прокуратура теж завдяки нам зараз тримає на контролі це питання, осікльки у голосуванні брав участь екс-регіонал Вадим Садовський – тесть Осіпова. І це вважається конфліктом інтересів.

Але відповідь на питання, чому підтримали землевиділення зятю екс-регіонала Садовського ми всі добре знаємо. Богдан Слюсаренко – кандидат від Нових облич по цьому округу до Ірпінської міської ради – кум зятя Садовського.

Слюсаренко вирішив нагадати громаді, як підприємство Матюшиної в 2013 році знесли бульдозером за його думкою ніби-то через те, що договір оренди був підробний.

А от у мене, як людини, яка, як і Матюшина, 5 років була простим виборцем, а не членом виконкому, як Богдан Слюсаренко, і не депутатом ради, як Олексій Олійник чи Іван Лизун, які теж кандидуються в Ірпінську раду від Нових облич, виникає одне єдине питання.

Що ці два депутати і член виконкому Слюсаренко зробили для того, щоб допомогти виборцю, який працював на території селища? Цей підприємець, ким би він не був, платив податки, давав робочі місця. А зараз з такою політикою змушений був залишити селище і почати бізнес у Києві. Тобто поповнюється бюджет іншого міста, а не наш.

Тоді на захист малого бізнесу постав лише Ігор Домбровський і йому допомагала Ірина Федорів. А знаєте чому три представники попредньої влади не дуже квапилися допомогти виборцю, який платить податки і дає робочі місця?

Все дуже просто – всі троє – Слюсаренко, Олійник, Лизун – самі є приватними підприємцями і вони в раді вирішували проблеми свого бізнесу. А це прямий конфлікт інтересів.

Родина Матюшиної ж вивела бізнес із селища, допомагає бронювати безкоштовно скло ддя машин, що їдуть у зону АТО. Про те, як виживає дрібний бізнес і як слід витрачати кредити МВФ Матюшина пояснювала в ефірі  американського телеканалу CCTV.

Але цим феєрія за участі опонента Слюсаренка, який дуже боявся зокрема Андрія Скіпальського, який є суперником по його округу, не закінчилась. Член виконкому і представник Нових облич Слюсаренко заявив, що Матюшина програла суд у справі щодо знищення свого підприєства. Це ми всі чули.

Що цікаво, що на момент зустірчі суд рішення свого ще не оголосив, у реєстрі, відповідно, у загальному доступі, рішення немає. Тож звідки представник Нових облич Слюсаренко міг знати про рішення суду, якщо про нього навіть Матюшина не знала?

Оголосили його в суді через день. І тепер у мене знову виникає цілком закономірне питання: хто ж так вплинув на Феміду і чим, що винесли таке рішення і головне, як так сталося, що сторона у справі нічого про це ще не знала, а представник Нових облич знав?

Далі аргументація Слюсаренка сягнула феноменального апогею. Він звинуватив родину Матюшиної в тому, що вона вивела бізнес із селища і платить тепер податки в іншому місці.

“На роковинах Гуменюка Володимир Карплюк мені у ході розмови з активістами так само зухвало, як і на дворових зборах Слюсаренко, заявив, що він готовий хоч зараз процитувати рішення Ірпінського суду щодо оскарження рішення щодо неправомірного приєднання селища Коцюбинське до міста Ірпеня, при тому він тоді порівняв себе з Атотюрком. І тепер моїй родині закидають те, що ми відновили підприємство в іншому місці? Це вершина цинізму. Може мені депутат ради Лизун чи Олексієнко, які зараз представляють Нові обличчя, допомогли тоді, коли нас рівняли бульдозером? Може член виконкому Слюсаренко став на мій захист? Я шокована тим, що всі депутати просто лобіюють свої інтереси і інтереси свого бізнесу, а на наші проблеми їм начхати роками і тепер у них новий бренд – Нові обличчя. Тільки депутати кандидуються з попереднього скликання,” – наголошує Матюшина, яку на цих виборах підтримує громадський актив коцюбинського та декілька впливових та рейтингових політичних сил.

“Зараз я не шкодую, що моя родина вивела бізнес до столиці. Він там прекрасно функціонує. Ми даємо робочі місця АТОвцям, навчаємо їх. І головне, що тепер мене точно ніхто не може звинуватити в тому, що у мене конфлікт інтересів. У моїх родичів бізнесу у селищі немає,” – додає кандидатка на посаду селищного голови.

Прийом, який використали Нові обличчя – це застосування демагогії. Демагогія може переслідувати будь-яку ціль, окрім з’ясування істини – програми кандидата, яку ми перші опублікували онлайн, шляхів її виконання, якості кандидатів і перевірка їх на причетність до корупції та конфлікту інтересів.

Хочемо засмутити наших “опонентів”, з-поміж яких є екс-регіонали і забудовники, зокрема представник Атланту Олександр Шубін, – спілкуватись з мешканцями ми все рівно будемо.

“Зрив зустрічей з виборцями для політичних опонентів, в яких дуже слабкі кандидати, що не можуть надати результатів своєї роботи і чіткого плану дій – звична справа. Аналогічна ситуація на Лісовій була в мене у 2010 році. Тоді на мою зустріч з виборцями прийшли кілька депутатів Коцюбинської селищної ради та мій опонент, який намагався зірвати зустріч з виборцями,” – розповідає депутатка Коцюбинської селищної ради Ірина Федорів, яка зараз не кандидується, оскільки у Громадському русі ЧЕСНО відповідає за моніторинг кандидатів.

“Попри зрив зустрічі з виборцями і доволі потужний непрямий підкуп виборців – встановлення перед виборами гірок, клумб, мій опонент Богдан Слюсаренко тоді програв.


Варто зауважити, що після спроби зриву зустрічі з виборцями юрист-волонтер, що мешкає на сусідній вулиці, допоміг нам написати скаргу до ТВК. Голова ТВК Людмила Демченко доволі жорстко роз’яснила, яких чітких правил мають дотримуватися кандидати у депутати. Можна сказати, що Демченко виховувала вищу якість політичної культури в тих людей, які вже 5 років були при владі.Мені прикро, що він кандидується з партією Нових обличчя від мого округу до Ірпінської ради, оскільки в цій партії екс-регіонали і забудовники. Я не можу зрозуміти, як в раді можна показово виступати проти Атланту, який не розвиває соціальну інфрастурктуру селища, і водночас кандидуватись у списку із представником цього забудовника – Шубіним. Це цинічно. А щодо зриву зустрічей – то тервиборчком має реагувати належним чином на таку низьку політичну культуру,” – додає журналістка Федорів.

І це не дивно, бо Людмилу Степанівну, яка зараз очолює тервиборчком селища, громада знає ще за часів майдану. Саме вона приносила  майданівцям куліш.

kulish

Люди з високоморальними цінностями нікому не дадуть порушувати на виборах ані букви, ані духу закону.

Що хочеться додати: ми дуже добре знаємо, що нам, активістам, треба зробити в Коцюбинській раді. Ми працювали разом 5 років, ходили на сесії, бачили вашу “роботу”. Ви не переконаєте нас у тому, що ви – Нові обличчя. Ми вас бачили за попередньої влади.

Ви покумлені з екс-регіоналами і кандидуєте у своїх лавах екс-регіоналів. Активісти ж кандидують освічених людей, які 5 років, на відміну від вас, посилено працювали і звітували про свою роботу.

Прохання до всіх Коцюбинчан, оскільки у нас немає значних коштів на поліграфію, роздруковувати матеріали з сайту та роздавати їх у селищі, поширювати цю інфомрацію усно, щоб екс-регіоанли не пройшли знову до влади.

БезымянныйАвтор: Вадим Зінчук, коцюбинчанин – кандидат у депутати до Коцюбинської селищної ради (Лісова 20 та 20А)

 

 

7 коментарів

  1. Виктор Узерчук 10 Жовтня 2015 at 18:03

    Разрешения на размещение фотографии Вам ни кто не давал. Данная фотография сделана 7 (семь) лет назад и ни какого отношения к политической деятельности не имеет. Не ходить через двор моя жена не может – она здесь живет дольше дольше Вас. Может вы поэтому ничего не слышали… По поводу агитации за 10 минут до назначенного времени. Вы подошли ровно в назначенное время, но наверное у Вас дар раннего видения или еще чего-то… Раз Вы слышали о чем говорили до Вашего ЯВЛЕНИЯ К НАРОДУ.

    “Почався відвертий абсурд” кандидат в депутаты Вадим Зінчук, коцюбинчанин з 2005 року – кандидат у депутати до Коцюбинської селищної ради (Лісова 20 та 20А) начал 20 минут требовать паспорта у жителей дома и другого кандидата в депутаты самовыдвиженца Игоря Иванкевича, Учительница живущая на 9-м этаже подъезда № 3 возле которого почему-то начались сборы (вместо гаражей) обозвана “ТРОЛЛЕМ”, и в дальнейшей беседе автор статьи больше не участвовал. Паспорта его интересовали больше чем агитируемые избиратели… Поправлюсь еще его интересовал заборчик вокруг детской площадки, который ему обещала поставить Алла Белая (в пылу схватки за площадку в 2006 году) других проблем в наших домах для АВТОРА нет. Его интересуют паспорта и заборчик.

    “Люди з високоморальними цінностями нікому не дадуть порушувати на виборах ані букви, ані духу закону” не будут публиковать личные фотографии других людей без их на то разрешения. И не будут лить грязь прячась за высокими идеями.

    Виктор Узерчук. Житель Коцюбинского ранее 2005 года. Никуда не баллотируюсь.

    • Элина 10 Жовтня 2015 at 18:12

      Виктор, высокоморальный вы наш.
      А вы часом не забыли ПОЧЕМУ был поставлен тот заборчик? Лично МНЕ вы и ваша жена, которых я чуть ли не каждый день просила не ставить машину на детской площадке – сообщали “тут мало места, а где нам ее ставить”
      а потом ваша жена ВНЕЗАПНО начинает говорить о том, что у вашей машины (бугага, у джипа) руль не выворачивается заехать на бровку.
      !0 лет назад – очень даже выворачивался
      и как ваше кодло препятствовало нам поставить заборчик – когда у нас на руках было разрешение от поссовета, законное, на установку этого заборчика.
      кто льет грязь – еще надо посмотреть.
      А про заборчик вспомнили – потому что Богдан, который чуть ли не вприсядку танцевал на этом собрании – начал рассказывать что чуть ли не он самолично этот заборчик установил.
      А установил он 2 кв.м. все остальное было оплачено жителями двух домов, которые скинулись на заборчик.
      На самом деле глубоко безразлично – сколько кто живет в Коцюбинском. важны его поступки, наглая ложь и равнодушие.

      • Виктор Узерчук 10 Жовтня 2015 at 18:16

        Ну да, Ну да. И тогда стоял и сейчас стоить… А вы матом на детей ругаетесь. Тоже высокоморальная. Кодло не не наше. Спуститесь вниз я Вам дам 5 рублей на стоянку. А ТО ваш не джип стоит перед ступеньками в Ваш же подъезд. Заезжайте прямо в дом.

        • Элина 10 Жовтня 2015 at 18:22

          рубли можете оставить себе – джип-то тоже не на стоянке стоит, а под домом. в Украине гривны, и давненько.
          матом на детей – не помню такого.
          равно как не помню пропаганды своей высокоморальности.
          если вам есть о чем сказать по существу -что ваша жена (кстати балотируется) – нагло врет в глаза, то у меня радостная новость – далеко не у всех отшибло память за давностью лет.
          кстати, наша машина вход в подъезд не загораживает и муж всегда тщательно следит чтобы оставалось достаточно места для прохода и колясок.

          • Виктор Узерчук 10 Жовтня 2015 at 18:29

            Матом не помню? Могу напомнить.
            Джипа у моей жены никогда не было – можете проверить в ГАИ или как угодно. Он оформлен на меня. По парковке Вашей машины перед парадным – все-таки ставит. Ай-яй-яй.
            По поводу высокоморальности (в моем первом посте) – использованы слова автора статьи – можете опротестовать.
            Но проблем кроме заборчика Вы тоже не видите. Извините. Мне больше нечего добавить.

          • Элина 10 Жовтня 2015 at 18:34

            смею напомнить – речь все-таки не обо мне. даже если я по матери посылаю весь поселок- я не балотируюсь и не вру людям.
            неважно на кого оформлен джип, это детали. Людмила парковалась на детской площадке постоянно.
            конечно мой муж ставит под парадным. если вы ВДРУГ внезапно не знаете – там парковка. так что законов он не нарушает.
            проблемы я вижу.
            кстати, вспомнилось как не менее высокоморальный Богдан установил на площадке игровой комплекс.
            а когда выборы с треском проиграл Ире Федорив – пришел эту площадку демонтировать. я самолично с ужасом наблюдала этот процесс.
            Потом Ира подошла и попросила его не позориться и не делать этого.
            класс.
            Лица новые, но личины старые

          • Iryna Fedoriv 10 Жовтня 2015 at 20:53

            Фото в загальному доступі для кожного.

            https://www.facebook.com/uzer.luda/photos

            Якщо людина балотується, тим більше по округу, де відбулась подія, то люди мають знати свого кандидата в депутати.

            Фото зі сторінок політиків у соцмережах використовують абсолютно всі журналісти. Їм для цього не треба окремий дозвіл. Профіль відкритий для громади. І людина – кандидат в депутати.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539