Перемога громади: Ворзель знову став курортом

0

Рішеннями Ворзельської селищної ради від 21 серпня та Київської обласної ради від 8 жовтня Ворзелю надали статус курорту місцевого значення.

Громада Ворзеля доклала неабияких зусиль, щоб примусити владу це зробити.

Проект рішення Ворзельської селищної ради щодо визнання Ворзеля курортом місцевого значення, після неодноразового обговорення із Громадою, підготував особисто ворзельський активіст, шанована у селищі людина, – Ігор Йосипович Грибенко.

Він же переконав депутатку облради, екс-регіоналку Наталію Семко, внести цей проект на розгляд сесії облради.

Варто зазначити, що Семко, будучи депутаткою Київської облради, неодноразово виступала за дерибан Біличанського лісу і до цього часу не була помічена в захисті чи збереженні природи, хоча й очолює в облраді комісію з екології.

Але зараз екс-регіоналка Семко знову йде в облраду, але тепер вже від партії “Нові обличчя” і, очевидно, вирішила заробити собі додаткових балів на виборах.

До того ж у Ворзельську раду також від “Нових облич” на посаду селищного голови балотується зовсім не нове обличчя Сергія Кухарського, який вже був очільником Ворзеля, саме за його каденції в селищі розпочалися дерибани.

Тепер “Нові обличчя” у особі Кухарського у своєму передвиборчому піарі використовують надання Ворзелю статусу курорту як свою власну заслугу. А насправді це — заслуга активістів.

1

Громада Ворзеля не погодилася і пообіцяла “новому обличчю” Кухарському надати широкого розголосу ситуації.

Усі приірпінці повинні знати: скандально відомі неймовірними дерибанами земель Приірпіння “Нові обличчя” не гребують і банальною політичною крадіжкою чужих заслуг. Своїх нема?

Насправді, питання відновлення колишнього курортного статусу селища, а точніше, визнання Ворзеля курортом відповідно до нового Закону України “Про курорти”, було результатом серйозної підготовчої роботи Громади та багаторічної напруженої боротьби із владою, якій статус курорту аж ніяк не на руку: норми забудови для курортів суворо обмежуються, контроль достатньо жорсткий.

А це означає серйозні перешкоди злочинним розбазарюванням земель Громади і таким любим серцю “господарів” Приірпіння багатоповерхівкам.
Проект

На превеликий жаль, жодна Ворзельська влада, хоч і декларувала поновлення статусу курорту у своїй передвиборній агітації, за всі роки так і не спромоглася цього зробити.

8 жовтня Ворзель офіційно став курортом місцевого значення.
Грибенко і активісти
Не запросивши на цю історичну для селища сесію облради нікого із активістів, зокрема й Ігоря Грибенка, людину, яка готувала проект рішення, на основі якого Ворзель здобув статус курорту, “Нові обличчя” одразу почали вихвалятися “своїм” досягненням.

Сергій Кухарський розмістив у Фейсбуці агітаційний допис, де не згадує анікогісінько, окрім своїх політичних поплічників. Громаду це обурює.

Коментарі під постом були сповнені сарказму.

Ворзеляни зауважили, що за логікою Кухарського, до визнання Ворзеля курортом на сесії Облради також долучилися стіл, стільці і канцелярські знаряддя.

Кухарський
Згодом цей допис було видалено. Натомість Кухарський повісив новий, не набагато притомніший, де чомусь називає Ворзель “Вашим селищем” (обмовка за Фройдом?), і згадує про якусь міфічну “групу підтримки”.

Як це розуміти, ворзелянам залишається лише здогадуватися.
Кухарський_2
У будь-якому разі, Громада Ворзеля радіє відновленню статусу.

Попереду важка, клопітка, але приємна робота по відродженню курорту.

Сподіваюся, без старих “Нових облич”: вірю, що Громада вже навчилася дивитися і бачити.

БезымянныйІван Кулінський, мешканець Ворзеля

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539