Суд проти приєднання Коцюбинського до Ірпеня 20 жовтня

1

Українська Гельсинська спілка з прав людини підготувала позов до суду від нас, активістів. Ми, представники територіальної громади селища, категорично не згодні з тим, що Коцюбинська селищна рада приєднала нас до Ірпеня без належного обговорення з громадою.

Гельсинська спілка – найбільша правозахисна організація в Україні. І вона нам допомагає.

Є люди які хочуть залишитися частиною селища Коцюбинське, а є люди, які хотіли б приєднатися до Києва. І прокарплюківські тітушки не можуть вплинути на нас.

З недемократичними і незаконними рішеннями ми будемо боротися. Наша думка має бути врахована.

Опитування у селищі проводили професійні соціологи ще у 2013 році. Ось його результати.

Ми звернулися до соціологів, щоб ті підтвердили факт проведення опитування та повідомили нам, хто тоді був замовником.

Безымянный

Як з’ясувалося, питань у опитування було значно більше. Тоді, за рік до виборів, як повідомили нам джерела у штабі чинного міського голови Ірпеня, саме на замовлення Володимира Карплюка, що саме готувався до реваншу на виборах, проводили соціологічне опитування із низкою питань, які мали дати розуміння, що обіцяти людям під час агітації.

Тобто ініціатор приєднання селища Коцюбинське Володимир Карплюк, як ніхто має знати про те, що громада точно не тяжіє до Ірпеня. Можливо, саме тому не були проведені належним чином обговорення?

Ми точно знаємо настрої людей, бо назбирали майже тисячу підписів односельців, які вступають за приєднання до Києва і проти приєднання до Ірпеня.

Безымянный

Більше того, на сайті “Громади Приірпіння” провели опитування, яке доводить, що більшість з опитаних коцюбинчан – за столицю.

Без імені

А ось і результати опитування на сайті селищної ради, які не були належним чином враховані під час обговорення.

Без імені

Згідно з законом, відбулося грубе порушення наших прав, бо нас належним чином ніхто не запитав і не дав чіткого розуміння того, чому ми не можемо залишатися селищем (Гостомель і Ворзель свого часу виступили проти приєднання. Ми не Куба!)

Тому депутатка Ірина Федорів, яку взагалі ніхто не проінформував про те, що буде сесія, де в порядку денному буде питання про приєднання селища до Ірпеня, та прості коцюбинчани – Наталія Коломієць, Олена Гуменюк – Торган, Вадим Зінчук та я – виступили за підтримки Гельсинської спілки на захист прав громади.

20 жовтня о 14:00 відбудеться зачідання у Ірпінському міському суді.

Я категорично проти того, щоб селище приєднали до Ірпеня, якщо громаду просто не запитали. Депутати різко змінили своє рішення, хоча багато хто спершу був проти. Ми можемо самі керувати у своєму селищі і не тремтіти щоразу над тим, що буде з нашою лікарнею, де нам зроблять черговий дитячий садок на літо. Бо екс-регіонал Вадим Садовський цинічно сказав мамам, що дітей можна возити у черговий дитсадок в Ірпені на елекричці.

Ірина Федорів, яка не кандидується в депутати, бо очолила регіональну мережу Громадського руху ЧЕСНО й переконана, що до влади не повинні йти попередні депутати, зазначає:

“Будь-які питання мають вирішуватися виключно у законній площині. І про це мають знати не лише обрані депутати, але й вся громада. У нас достатньо свідків і доказів, щоб показати суду, як пост-фактум організовувалися псевдообговорення. Але навіть на них ніхто не враовував нашу думку. Навіть якщо із зрозумілих причин у Ірпінському суді наші докази суддя не врахує, то ми з Гельстнською спілкою будемо йти у вищі інстанції”.

“І мене дуже цікавить  одне питання: чого ж наші депутати з Коцюбинської селищної ради знову йдуть на вибори у селищну раду? З якими очима можна це робити, якщо ви голосували за те, щоб селище не було самостійним?”

Отже всіх охочих запрошуємо до суду. Ми знаємо, як брутально Буча приєднувала наших сусідів у Ворзелі. Це при тому що під час обговорення більшість висловилася проти. Депутати там теж зрадили громаду. Потрібно не мовчати, а захищати свої права.

Без іменіАвторка: Ольга Матюшина, коцюбинчанка та кандидатка на селищного голову від активу громади Коцюбинського

1 Comment

  1. Виктор Узерчук 19 Жовтня 2015 at 21:48

    Нет Ирпенским олигархам!!! Только Киевские олигархи из Вашей партии будут здесь строить!!!
    Лев Парцхаладзе председатель ассоциации строителей Украины и наверное “Альтис Холдинг” -не рвется к власти – он туда ласково просится.
    Игорь Никонов зам. Кличко и бизнес партнер Дмитрия Фирташа – будет выращивать цветочки.
    Все на ЛЮСТРАЦИЮ и в суд!!!

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539