Усі в селищну раду Коцюбинського на 18:00 (четвер)!

0

Громадський актив Коцюбинського інформує про те, що сьогодні, 15 жовтня 18.00 Коцюбинська селищна рада спробує черговий раз реалізувати схему привласнення 4 тисяч гектарів Біличанського лісу, який є частиною Національного природного парку “Голосіївський”. Тут у депутатів – свої ділянки.

Цього разу місцева влада спробує легалізувати рейдерське захоплення лісу через “зонування” території селища, яке вона уявила собі на площі у 4 тисячі гектарів!!!

На сайті селищної ради, який майже ніхто не читає, міститься повідомлення про проведення обговорення проекту містобудівної документації у форматі громадських зборів, а саме плану зонування території селища Коцюбинське Київської області на 4-х тис. га. У такий спосіб місцева влада, яка неодноразово дискредитувала себе зухвалими рішеннями та реалізаціями схем рейдерського захоплення Біличанського лісу, спробує отримати “згоду громади” на розширення селища за рахунок національного природного парку “Голосіївський”.

Без імені

Цинічно, що про збори громади де-факто більшість мешканців селища не знає. І вони проводяться не в будинку культури, а в маленькому залі селищної ради. Так, як це було зроблено під час генебного приєднання селища до Ірпня, коли громаді просто не вистачило місця у залі.

Зазіхання на привласнення Біличанського лісу розпочалися ще у 2008 р., селищна рада спочатку роздала понад 500 ділянок у лісі для депутатів, членів їх родин та підставних осіб. Коли ця схема стала відома громадськості, влада вирішила розширити межі селища до 4 тис. га за рахунок лісу та отримала підтримку цьому злочину у облраді та судах. Ліс перебував на межі знищення, і активісти не раз відбивали атаки забудовників та псевдо власників, коли ті починали будівельні роботи.

Тільки після перемоги Революції Гідності, 1 травня 2014 року був підписаний Указ Президента України № 446/2014 “Про зміну меж національного природного парку “Голосіївський”, яким до території національного парку приєднано 6462, 62 га лісів Святошинського лісопаркового господарства, що займає територію в межах столиці України м. Києва від вулиці Генерала Наумова до річки Ірпінь, і від Житомирського шосе, до автомагістралі Київ-Ковель.

Активісти наголошують, що подібні дії місцевої влади демонструють відкриту зневагу та нехтування законами України, та намагання у будь-який спосіб отримати право на забудову Біличанського лісу – Національного природного парку.

Вважаємо, що дії Коцюбинської селищної ради порушують Закон України “Про природно – заповідний фонд України”, згідно якого “територія національного природного парку знаходиться у державній власності та охороняється від більшості типів людської діяльності і техногенного забруднення, водночас, за своєю оздоровчою функцією, нацпарки відкриті для відвідування туристами, хоч і з певними умовами перебування”.

Просимо правоохоронців терміново вжити заходів щодо недопущення привласнення 4 тисяч гектарів державної власності – національного природного парку.

Всіх коцюбичан просимо прийти до селищної ради на 18:00 і вимагати, щоб це питання розглядали виключно в будинку культури. Неможливо приймати зонування селища, коли немає у селища затвердженої межі.

Це не що інше, як спроба знову прикрити дерибан 2008 року. Нагадуємо, що з 501 розданої ділянки майже 100 ділянок, зі слів прокурора, належать депутатові селищної ради Владиславу Євстифєєву.

Автор: Андрій Скіпальський, коцюбинчанин, помічник нардепа ВРУ та член громадської ради СБУ

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539