Прогульники на чолі списку: які партії висувають несумлінних депутатів?

0

Громадський рух Чесно промоніторив відвідуваність депутатів Київської облради, Баришівської райради та Броварської, Бучанської і Боярської міськрад.

Як з’ясувалося, деякі політичні сили не просто включають до своїх лав депутатів-прогульників, а й дають їм можливість очолити партійні списки на різних рівнях.

Так, список “Нових облич” до Київської облради очолив екс-регіонал Дмитро Христюк. Саме цей політик балотувався під №1 від Партії регіонів до Баришівської райради у 2010 році. Борди з обличчям екс-регіонала вже кілька місяців бачать мешканці Києва та Київщини. 

Зараз Христюк – заступник голови Київської ОДА.  Як свідчать офіційні дані, надані Баришівською райрадою, політик пропускав у деякі роки майже 100% сесій. У 2015 році з початку року і до вересня, згідно з офіційними даними, він узагалі не з’являвся на сесіях.

Ще один депутат Баришівської ради, який став кандидатом на відкликання – Микола Семеняка – очолив список УКРОПу. Тут таки список “радикалів” очолив Дмитро Загуменний, який став прогульником, бо пропустив понад 25% сесій за 4,5 роки каденції. У 2010 році його обрали до ради як “фронтзмінівця”.

Щодо Бучанської міськради, то її депутат прогульник Андрій Чечило, який у 2010 році балотувався від “Батьківщини”, на цих виборах очолив список Опозиційного блоку до Києво-Святошинської райради. Варто зазначити, що до цього депутат переконував журналістів, що балотуватиметься від БПП.

Наголошуємо, що попри неодноразові намагання Громадського руху ЧЕСНО отримати дані про відвідування депутатів Ірпінської ради, ані секретар ради, ані міський голова Володимир Карплюк не надали перед виборами цієї суспільно важливої інформації.

Це представники єдиної міської ради в усій Україні, яка не надала інформації для того, щоб громадяни могли дізнатися, як працювали депутати впродовж останніх 5-ти років.

До Броварської ради список БПП очолює кандидат на відкликання і прогульник Євген Гредунов. У 2010 році він потрапив до ради від Європейської партії України.

Екс-свободівка Ганна Брусенська, яка теж є кандидаткою на відкликання і прогульницею під час каденції, тепер очолює список партії “Патріот”.

У Боярській раді затяті прогульники теж очолили партійні списки. Так, Юрій Єдаков став номером один для “Партії пенсіонерів України”. “Батьківщину” очолив інший прогульник – чинний депутат Боярської ради Анатолій Матейко.

Детальний огляд про роботу депутатів цих рад є на сайті www.chesno.org у розділі “Регіони” – Київщина.

Сергій Огородник та Валентина Кузик, журналісти Громадського руху ЧЕСНО

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539