Карплюківський “бєспрідєл” на виконкомі: оперують мільйонами без проектів рішень

0

10 листопада 2015 року, відбулося перше робоче засідання виконавчого комітету Ірпінської міської ради.

Дива не трапилося. Керований залізною рукою “батька” всіх дерибанників Ірпеня Вована-67, ( більш вузькому колу відомому під псевдо Володимира Карплюка) підтвердив свою рішучість не відхилятися із  обраного курсу на перетворення колись зеленого міста у рай для забудовників – кам’яні джунглі.

Про таку “дрібничку”, як те, що до початку засідання порядок денний ніхто і в очі не бачив, навіть згадувати якось незручно. А для чого, коли все вже давно “порєшалі”!

“Мешканцям селища я відзвітувала, що про виконком дізналася взагалі менш, ніж за добу до засідання. Надіслали лише порядок денний. Я просила регламент роботи виконкому, бо така безвідповідальність мене шокувала. Регламент я отримала лише після засідання виконкому. Зранку на виконкомі була шокована ще більше, бо нам так і не роздали проектів рішень на руки,” – розповідає Ольга Матюшина, голова Коцюбинської селищної ради, яка автоматично є членом виконкому Ірпеня.

Почали на виконкомі по-дорослому – із надання містобудівних умов на забудову земельної ділянки в Ірпені по вул. Ломоносова 28. З пояснень Карплюка це невеличкий гуртожиток. Але чи не перетвориться він у 16-ти поверхового монстра – невідомо. Прикладів, хоч греблю гати!

Взяти, хоча б, будівництво у приватному секторі по вул. Соборній 126. Це навпроти парку “Дубки”. Мали звести 4 поверхи. Ось фото, яке я відзняв влітку.

Без імені

По факту заледве застопорилися на 10.

Без імені

Далі “дресировані” голосувальники взялися за “РЕАЛЬНІ СПРАВИ”. Тобто, за те, що перед виборами з помпою відкривалося, вводилося в експлуатацію і приписувалося особистому адміністративному генію міського голови. А зараз треба реально, а не на рекламному “біг морді”, доводити до пуття. Так, зокрема, була затверджена проектно-кошторисна документація більш ніж на 20 млн. гривень проекту “Будівництва дошкільного навчального закладу на 75 місць за адресою м. Ірпінь вул. 9 Лінія ,4 А”.

Це той, широко розрекламований, садочок “Бджілка”, який для піару вже  відкривали і навіть пайову участь забудовнику зарахували на 8 млн. з “хвостиком”. Лише сьогодні отримали проектно-кошторисну документацію тротуари по вул. Полтавській. Капітальний ремонт яких було проведено пів року тому ( від вул.6-та Лінія до вул. Н.Рибака).

Лише цих два пункти “тягнуть” на солідні кримінальні справи. А таких було аж 10! І всі вони стосувалися злочинної діяльності сумнозвісного комунального підприємства “Ірпіньжитлоінвестбуд”. Цей флагман будівельної індустрії міста ще не звів  жодного будинку, а слугує лише транзитним підприємством у корупційній  схемі передачі громадської землі приватним забудовникам та “освоєнні” міського бюджету.

“Я – депутат Ірпінської міської ради. Маю право перебувати на будь-яких зборах та засіданнях на території нашої громади. Ми маємо право не просто брати участь, а й голосувати. Наш голос є дорадчим і заноситься до протоколу. Так у вівторок я прийшла на виконком, про який випадково дізналася від селищного голови Коцюбинського Ольги Матюшиної. Як депутата мене ніхто не інформував. Склад виконкому, до слова, затверджують депутати ради і про роботу виконкому перед нами ж мають звітувати,” – розповідає очільниця міського осередку БПП Марія Шевченко.

“Коли я взяла слово, на яке маю повне право, щоб запитати, яким чином голосують члени виконкому. Міський голова Карплюк, який має стежити за дотриманням регламенту та закону, грубо мене перебивав і не давав слова. Натякнув нам, що ми маємо за ним бігати, щоб отримати проекти рішень та порядок денний. Я задала запитання, як мають голосувати члени виконкому? За Вашою піднятою рукою. Карплюк відповів: “Так, саме так.” Це абсурд.

Завтра на 10:00 сесія. Порядку денного знову немає. Про проекти рішень навіть не йдеться. До сесії залишилося менше доби. Як член регламаентної комісії я вимагаю негайного переформатування виконкому, який голосує з порушенням регламенту. Мене обурює те, що заступники голови – екс-регіонали Дмитро Христюк та Наталія Семко, які теж на свої посади затверджуються депутатами ради, голосували без проектів рішень. Зауваження про порушення процедури зробив навіть працівник ради,” – додає Шевченко.

Лише один з членів виконкому не голосував в сліпу – це новообрана голова Коцюбинського Ольга Матюшина:

“Я не підтримувала рішень виконкому, які стосувалися кошторисів, видатків, скасувань і затверджень містобудівних умов. Мер Ірпеня мені закинув те, що я не голосую з політичних мотивів. Це просто нісенітниця. Одне діло проголосувати за питання, яким будівлі присвоюється поштова адреса – тут проблеми не бачу. Інша справа – голосувати за те, як витратили мільйони коштів мешкаців Ірпеня, Коцюбинського, Гостомеля, Ворзеля – це податки людей. Про що я ввечері відзвітую виборцям? Що в сліпу без розуміння питання розтратила мільйони? Я на таке не піду ніколи і інших закликаю бути відповідальними перед громадою. Треба вчити нашу владу працювати по закону”.

“Що цікаво, що після виконкому мене покликали до кабінету міського голови. Їх цікавило, коли Коцюбинське почне віддавати борги. Я вже писала про те, що наше УЖКГ “Біличі” заборгувало мільйони і треба розпочинати процедуру банкрутства. Якщо когось цікавить, як ми можемо повернути борги – я буду до останнього захищати бюджет нашого селища. Ми почнемо процес санації. Будуть там щомісяця з нас знімати копійки і так впродовж 25 років. Але маємо вибратись з боргової ями, в яку нас загнала безвідповідальність попередньої влади. Після пояснень про банкрутство та санацію питань до мене більше не виникало. Мої ж питання щодо роботи виконкому досі залишаються відкритими й не вирішеними. Владі Ірпеня треба пам’ятати, що вона напряму підзвітна громаді селищ, які її обирали і дотримуватись,” – додає Матюшина.

Дійсно, після виборів дива не трапилося. І “Нові обличчя” із ще більшим запалом взялися до пограбування не лише нас з вами, а ще й ненароджених наших дітей та внуків. Це плата за безвідповідальність  та віру у передвиборчий популізм. А були всі шанси змінити ситуацію! Але маємо те, що маємо. І це лише початок. На жаль.

Але громада має контролювати владу і прийти на сесію у середу на 10:00. Треба відвідувати по можливості кожну сесію і виконком. Кожен виборець має сказати Володимирові Карплюкові: “Мене не цікавить твоя думка, бо ти представляєш – МОЮ!”

І давати доручення виборця за дорученням виборця.

Без іменіАвтор: Богдан Мельничук, депутат Ірпінської міської ради

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539