Я – кандидатка від Нових облич засвідчую: ця партія – мильна бульбашка і лохотрон

10

Я – активіст. Веду боротьбу на Вишгородщині за збереження зелених зон. На цих виборах відчула, що треба, щоб дійсно нові люди, з новою філософією і свідомістю прийшли до влади. Хай навіть без досвіду, але вони мають оновити місцеве самоврядування. Ми маємо наступні 5 років не воювати з місцевою владою, а розбудовувати країну, в якої і так є зовнішній ворог.

Кандидування від партій – ось що вбивало перше бажання йти в депутати. Але я розуміла, що хтось має переступити через своє “я” й спробувати щось змінити в своїй маленькій громаді, щоб в Україні системно пішли зміни. Моя подруга порадила мені кандидуватися до Вишгородської райради від “Нових облич”.

Ми дійсно купилися на назву “нові”, не чули про таку партію і стали кандидатами. Те, що я була кандидатом від “Нових облич” засвідчує офіційний сайт ЦВК.

Безымянный

Приїхав до нас перед виборами лідер “Нових облич” Володимир Карплюк. Після його лекції, яку я детально описала в своїй колонці під псевдонімом, я зрозуміла: до влади йдуть дерибанники, які просто і тупо використовують депутатів найнижчого рівня для того, щоб дорватися до земельного ресурсу громади. Їм більше нічого не треба.

Вони ставлять екс-регіоналів на рівень області, забудовників на рівень міста і малоосвічених людей на рівень селищ. Такими легше керувати тим, хто згори. Для себе прийняла рішення, що агітувати не буду, щоб не додавати голосів Новим обличчям.

Однією з найбільших загроз було б проходження кандидатів від цієї партії до облради. Тобі б партія дерибанників легалізувалася не на районному, а на обласному рівні. Я чула про активістів Приірпіння давно. Коли шукала інформацію про “Нові обличчя”, я з’ясувала, що заме з цього регіону розповзається ця загроза. Тоді ж написала колонку в редакцію сайту й пообіцяла розкритися після виборів. Що я зараз і роблю.

Ситуація, яка склалася в Коцюбинсьбкому, де активістам вдалося переламати плани “Нових облич” – унікальна.

Безымянный

Тут попри борди, колосальний ресурс, тиск, обрали активістку Ольгу Матюшину.

Люди – ви круті!!!

Ми питали юристів, хто ще зміг, як ви відстояти стільки лісу від дерибану. Всі в один голос кажуть: лише активісти Пріирпіння – Біличанський ліс та Бучанське межигір’я. Ми готові переймати Ваш досвід.Гуртуватимемо громаду. Дерибани і розкрадання необхідно припиняти.

Ми маємо боротися в основному за свідомість людей у наших громадах. Я знаю, що в Коцюбинській раді активісти в меншості, а представники “Нових облич” взяли чимало мандатів. Я точно знаю, що з-поміж кандидатів від “Нових облич” є гідні люди. Я сама була кандидатом від “Нових облич”. Навіть якщо зараз не всі ще готові усвідомити загрозу для своїх громад, то з часом до значної кількості представників “Нових облич” точно стане все видимим і очевидним.

Моє прохання до всіх: не ставте тавро на кожному кандидаті від “Нових облич”, хто помилився у виборі партії.

Моє прохання до новообраних депутатів Коцюбинської селищної ради, Ірпінської та Бучанської міських рад: ви ще не встигли замарати своє ім’я їхніми брудними справами. Є з-поміж вас чесні люди, які готові працювати в новообраних радах. Ставайте спиною до спини і розбудовуйте своє рідне селище чи місто без дерибанників.

У нас такої можливості зараз, на жаль, немає, бо не спрацювала система соціальних ліфтів. Але ми готові у вас вчитися. Повторюсь ще раз: Ви – круті!!! І дали надію всім своїм сусідінім регіонам, що може бути інакше.

БезымянныйАвторка: Ганна Данченко, кандидатка в депутати Вишгородської райради від “Нових облич”

10 коментарів

  1. Григорій Айлбібек 7 Листопада 2015 at 19:16

    Невже щоб відрізнити мед від г*вна, обов”язково треба в нього вступити?
    Якби Ви пройшли в свою раду, Ви б так само обливали НО брудом???

    Вони ставлять малоосвічених людей на рівень селищ. Сказано про Коцюбинське. В десяточку! чи то хімік, чи то бухгалтер при Папочке…

  2. Кольцова Яна 7 Листопада 2015 at 23:40

    Ну і кампанію розвернули по дискредитації тих Нових Облич

    • Iryna Fedoriv 8 Листопада 2015 at 04:47

      Мені ніхто не платив і не платить за громадську діяльність в Приірпінні. У мене є чіткі ідеали і переконання. Інші партії для громади Приірпіння не становлять такої загрози, як “Нові обличчя” – подивіться результати виборів.
      Але варто зауважити, що громадський рух ЧЕСНО проаналізував чимало партій та кандидатів. Наприклад, партія “Єдність” – я особисто зробила дві статті для киян про партію та її кандидатів. Ось одна з них. Я автор.

      http://kiev.pravda.com.ua/publications/56092aea462b4/

      І от можете подивитися обгляд кандидатів від БПП до Київради. Авторство моє. Зауважте, стаття про БПП.

      http://kiev.pravda.com.ua/publications/5603949586de0/

      Зацикленість на одній партії, яку Ви мені приписали, це просто звинувачення, яке грунтується на тому, що Ви мало слідкуєте за всіма публікаціями, які я або мої колеги пишуть для виборців. Намагайтесь якісніше моніторити Інтернет-простір.

      Взагалі на сайті ЧЕСНО є огляд низки нових проектів і партій. В тому числі й ті, що писали мої студенти-волонтери. Можете ознайомитися. “Громада Приірпіння” зокрема публікувала огляд “Наш край”.

      http://kotsubynske.com.ua/2015/10/23/nash-kraj-partiya-meriv-prohulnykiv-ta-holosuvalnykiv-za-dyktaturu/

      Також виходила “Шпаргалка виборцю” про абсолютно різні партії.

      http://kotsubynske.com.ua/2015/10/19/shparhalka-vybortsyu-novi-partiji/

      Щодо слова “кандидування”, яке для Вас стало “словом невідомого походження”, раджу переглянуи лінки й Ви зрозумієте, що таке слово та спільнокореневі слова використовувалися щонайменше кілька років й продовжують вкористовувати зараз.

      ось лінк на 2012 рік

      http://deputat.volyn.ua/dep/novyny_ta_po/1343755704_8742.html

      ось лінк на 2015 рік

      http://nkontrol.org.ua/dmitro-klimenko/

      Відповідно подібні звинування я сприймаю як такі, що написані людиною, яка дуже вузько знайома з моніторингом політичного поля та діяльнісю активістів у різних регіонах.

      Дякую за те, що турбуєтеся за мою сім’ю та дитину. Сподіваюся, у Вас теж в родині панує добробут і всі здорові як фізично, так і духовно.
      Прошу зауважити, що я не кандидувалася на цих виборах і якби мене цікавив не розвиток регіону, а всласні політичні амбіції, то у мене була можливість балотуватися не лише зараз, а й на виборах до ВРУ та Київради. Я відхилила пропозиції низки партій.

      ПС (Ви можете не вірити, але авторка статті перед виборами сама вийшла на редакцію. Спершу хотіла писати після виборів публікацію, але потім погодилася зробити під псевдонімом, щоб потім розкритися. Домовленості виконала. Відповідно “Громада Пріирпіння” довела ще раз те, що вона не кидає слів на вітер.
      Іноді Бог, коли бачить, що ти вже далі йти не можеш, бо вичерпав всі можливі засоби у боротьбі, проявляє свою волю у тому, що перед сесією про приватизацію дитсадка з’являється адвокат отця в рясі з документами про Ільницького, а переселенці самі починають розуміти, що їх використовують й ті, хто виступав проти тебе, самі ж дають свідчення.
      Тому появу Ганни у своєму житті перед виборами, яка погодилась на доволі ризиковану для себе річ – публікацію двох колонок – я сприймаю як чудо 🙂 і не перестаю вірити в те, що коли працюєш роками щиро, то рано чи пізно буде перемога. Як каже Домбрвоський, перемога вона не в результаті – а в незламності Духу боротьби. На тому й тримаємось.)

      • Виктор Узерчук 8 Листопада 2015 at 16:20

        Пани Иванка Федорив или избирательная
        честность.
        У меня вопрос, что надо было сделать с принципиальным и
        активным человеком, чтобы его «честность» стала настолько беспринципной???
        Журналист,которая ради эксперимента решила стать депутатом, вела очень активную деятельность по освещению «темных» партийных делишек партий: «Удар», «Радикальная партия», «Нові обличчя», «Свобода», «Демократична партія», но в основном доставалось «Новим Обличчям» и
        еще больше «Удару». Потом, после статьи от 07.05.2015 (http://blogs.pravda.com.ua/authors/fedoriv/554b27b293b52/
        ) наверное, с ней поговорили «взрослые» дяди и взгляды на честность радикально, как в анекдоте, поменялись….
        Застройщики и олигархи из «Удара» (уже слился с БПП) стали лучшими «корешами». Иванке Федорив уже не болит за другие областя и веси, ей болит только за Коцюбинское. И только за БПП!!! К чему тогда, критерии громадського руху «Чесно»??? В лоббировании интересов ее бизнес-партнеров из «Удара» (хотя может ее запугали или контролируют?), Иванка
        Федорив уже не оглядывается на свои моральные устои, а «Честно» отрабатывает вывешенную ей морковку. Хотя еще в марте 2015 она была человеком.

        «Тому для старту ми беремо Київ, Харків, Львів, Одесу та Північну Донеччину (як регіон, де будемо допомагати, зокрема, головному координатору Сильних Громад Донеччини Краснопьорову).
        У цих та інших містах обласного значення ЧЕСНО гуртує активістів для контролю над чинною владою.
        Під також приціл візьмемо процес висунення кандидатів від партій на місцевих виборах, програми партій та кандидатів у мери та навчання контролю за ходом кампанії задля недопущення до влади кандидатів, що не відповідають критеріям ЧЕСНО.»

        А теперь бегает у «Влади» на побегушках. Или «Чесно» изменила свои критерии.

        P.S.
        Я очень хочу ошибаться.

        • Григорій Айлбібек 9 Листопада 2015 at 22:48

          Пані Ірино!
          Ось цитата з Вашого допису “чому я не балотуюся…”:
          **Я також дякую своїм сусідам – виборцям, з
          якими ми разом ставали засипати рови під будинком, блокували вирубку
          дерев та відвідували сесії ради, що дисциплінувало владу. Які просто
          могли принести їсти, бо бачили, що ти іноді після чергового суду не маєш
          сил не те що готувати, а просто навіть поїсти… **

          Скажіть, а Ваша дитина теж чекала супу з сусідської тарілки? Вам не соромно побиратись?

          Напевно, Вашим сусідам остогидли скандалісти, нероби і нахлібники, бо цього разу обрали собі депутата з іншої партії, з списку “нерекомендованих” вашим угрупуванням… І це– найсимволічніша, найяскравіша оцінка Вашої псевдодіяльності від Ваших же сусідів…. 🙂

          • Iryna Fedoriv 12 Листопада 2015 at 09:46

            Пане Григорію, я не балотувалася. Як мене могли обрати мої сусіди 🙂 ? Чиста маніпуляція.
            Щодо Олександри Куцан, яка сюди нещодавно переїхала, то вона балотувалася дещо в іншому окрузі, ніж я у 2010 році. Ви не знали? Мій округ – це 2 будинки – 11б та Лісова 20 а. А у 2015 році ТВК змінило округ і додало Меблеву 11а та 11. Там живе значно більше виборців ніж у новому будинку 11 б. Це ще раз доводить, що ТВК різало округи справедливо і ні під кого не підлаштовувалось. Це логічний вибір. Будинки поруч. Але округ – на дві третини не мій.
            Щодо того, що мої сусіди можуть мені принести їсти. Не соромно. І я ношу. І на ТВК заходила і приносила їсти Матюшиній. Я думаю, що людям, які були на майдані й які не могли провадити кухню – не соромно було їсти бутерброди, які для них щиро зробили люди.
            Моя дитина не є голодна і ніколи голодувати не буде, сподіваюсь. Коли йде ескалація конфлікту я намагаюся її відправляти до бабусь.
            Щиро дякую, що переймаєтесь добробутом моєї родини.

          • Григорій Айлбібек 12 Листопада 2015 at 22:44

            ПанеГригорію, я не балотувалася. Як мене могли обрати мої сусіди:)

            А я і не писав про Ваше балотування.
            Уважніше читайте: «Цього разу обрали собі депутата з іншої партії, з списку “нерекомендованих” вашим
            угрупуванням… І це– найсимволічніша, найяскравіша оцінка Вашої псевдодіяльності від Ваших же сусідів…. :)»

            До речі, на Лісовій 20А також не пройшов ваш поплічник Зінчук, тому 0:2 не на Вашу користь…в ЖОДНОМУ
            з будинків, від яких Ви були депутатом, не обрали «рекомендованих» Вами кандидатів… Ось це я і мав на увазі.

            Щодо того, що мої сусіди можуть мені принести їсти. Коли йде ескалація конфлікту я намагаюся її відправляти до бабусь.

            Тобто, коли ви розпалюєте черговий скандал,
            Ваш співмешканець не може кашку якуюсь зварити?

            Щиродякую, що переймаєтесь добробутом моєї родини.

            Анітрохи не переймаюсь. Дитини шкода.. Хіба
            ж вона винувата, що ….далі за текстом 😉

            І досить вже спекулювати на тему Майдану…
            Ось витяг з цікавої статті: (сайт «Політрада»)

            Главным вдохновителем нарушение стандартов
            журналистской этики “Сайт Громади Приірпіння”является Ирина Федорив –
            экс-журналистка СТБ, которую ранее известный журналист Осман Пашаев обвинил в
            сотрудничестве с руководством канала при драконовском сокращении корреспондентов.
            В то время, когда большинство
            журналистов страдали от цензуры, Ирина Федорив встретилась с кровавым диктатором Януковичем и его «цепным псом» – генпрокурором Виктором Пшонкой,
            чтобы просить защиты после телефонного звонка с угрозами в ее сторону. Шаг довольно странный, ведь в то время большинство журналистов, даже
            тех, на которых было совершено нападение, обходили кровавых регионалов стороной. Однако эта встреча была на руку «Межигирскому кенгуру», который появился в глазах общественности как
            президент, немедленно вступился за журналистку. Впрочем, мы не можем утверждать, что эта акция была четко спланирована пиарщиками Януковича, которые
            тесно сотрудничали с телеканалом СТБ, в эфире которого во времена работы Ирины
            Федорив было не принято критиковать преступный режим тогдашнего президента.

      • Кольцова Яна 17 Листопада 2015 at 01:06

        Пані Ірино,сердечно вдячна Вам за просвітницьку діяльність,що Ви здійснили у відношенні мене щодо розширення мого світогляду,зокрема щодо політичного поля та бла-бла-бла…

  3. Ганна 8 Листопада 2015 at 14:20

    Доброго дня, шановна публіко! До вас звертаюся я, Ганна Данченко. Не зовсім розумію широку полеміку навколо опублікованої статті. Ми живемо в вільній країні і маємо можливість вільно висловлювати свої думки. Тому, просто поділилася і своїми думками.

    Все просто, в ідеї громади, що зуміла відстояти ліс, я вірю. Я їх підтримую! В ідеї НО – ні. Не вірю. Точніше вірила з агіток, а на практиці віра пропала. Прямо як по Станіславському.

    НО – далеко не найбільше зло з того, що бачила. Але я вважаю, що Україна заслуговує на краще! Це моя власна думка.

    А стосовно того, хто кому що платив – навіть не буду нічого коментувати. Нажаль, парадигми мислення багатьох громадян дуже відрізняються. Чи можна купити дружбу? Чи можна купити ідею? Хтось вважає, що можна. А я вважаю, що ні. Вважаю, що цінності не продаються і не купуються. На те вони і цінності.

    Дорога ГРОМАДО ПРІРПІННЯ! Ви молодці! Тільки вперед і ні кроку назад! В Ваші цінності і ідеї я вірю!

    І ще одне, маю до Вас, шановна публіко одне прохання. Не залякуйте активістів. Це просто не пристойно. Давайте будувати всі разом цивілізоване суспільство, а не тоталітарний режим.

    Дякую за увагу.

    Бажаю всім, хорошого дня!

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539