Бучанка на новорічні свята піднялася на Говерлу

1

Бучанка та колумністка Громади Приірпіння Наталія Шевчук, яка працює вчителькою в одній з київських шкіл Святошинського району, на новорічні свята з групою однодумців піднялася на вершину Говерли та ще кілька карпатських гір на Чорногорському хребті – Ребра, Піп Іван та інші.

Команда ішла по хребту 4 дні. Спортсмени ночували в наметах.

“Ми кілька місяців планували цю подорож, адже підніматися на вершину гори взимку не лише важко, а й небезпечно. Потрібно купити відповідне спорядження, розробити маршрут. Ми вирішили йти з Шибеного, а кінцевим пунктом було село Лазещина”, – розповідає про похід Шевчук, яка раніше увійшла в 5-ку жінок, хто добіг першим під час марафону “Одеська сотка”.

1

У подорож Шевчук відправилася не сама, а з однодумцями, яки з’їхалися в Карпати з різних куточків України.

1

На вершині гори спортсмени фотографувалися біля прапору з написом – “Україна разом”.

1

Це не перша вершина, яку взяла Шевчук. Два роки тому вчителька піднялася на одну з найвищих точок Грузії – Казбек.

1

“Тоді подорож видалася дуже важкою. Як фізично так і морально. В горах мало кисню і я в перші ж дні зіткнуася з гірською хворобою. Окрім цього, через холодний пронизуючий вітер та пекуче сонце, шкіра на обличчі дуже обвітрилася. Але це все дрібниці, порівняно з тими красотами, які я бачила і з тим запасом енергії, яку я отримала під час під’йому. Це не передати словами. Спокій і рівновага, і впевненість в собі. В собі і тому, хто поряд. Це щастя”, – розповідає Шевчук.

На питання, чому вона це робить, адже будь-який підйом це ризик, жінка сказала, що це питання філософське і на цю тему можна довго розмірковувати:

“Коли ти там, ти ні про що не думаєш. Лише про тих, хто поряд і про неймовірну природу, яка навколо”.

1

Наступна вершина, яку запланувала собі взяти Шевчук – це Ельбрус або Монблан. Але на спорядження потрібно витратити чималі кошти, а це досить важко, маючи двох дітей та зарплатню вчителя.

“В наш час і в нашій країні займатися будь-якими видами спорту простій людині майже неможливо”, – підсумовує вчителька.

Тому жінка по кілька років відкладає гроші на мрію.

Ще один колумніст “Громади Приірпіння” збирається підкорити Говерлу 15 лютого. Іван Кулінський каже, що у цих краях буває кілька разів на рік.

Без імені

“Громада Приірпіння” бажає безпечного сходження на Говерлу та підкорення нових вершин.

1 Comment

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539