Бучанські депутати від Нових облич, БПП, Батьківщини та Укропу отримали гроші за голосування?

2

Депутатами Бучанської міської ради на сесії, яка відбулася проти Нового року, проголосували майже одностайно за  виділення землі на підставних осіб, яка була продана, а кошти за голосування були нібито розділені поміж депутатами БПП, “Батьківщини”, “Нових облич” та “Нашого краю”.

Про це в соцмережі Facebook повідомив депутат Бучанської ради Андрій Подкідишев, який пройшов в раду від Партії захисників Вітчизни.

“Депутатами БМР було проголосоване рішення про виділення землі на підставних людей. Надалі ця земля була продана, а гроші поділені між представниками депутатських груп – Нових облич, ББП, БЮТ, можливо НАШ КРАЙ. СПИСОК депутатів отримали БАБЛО сподіваємося опублікувати трохи пізніше, щоб люди знали до кого з депутатів треба звертатися за фінансовою допомогою”, – повідомляє у соцмережі Подкідишев.

подк

Земельні ділянки, розміром по 10 соток кожна, розташовані поряд одна біля одної в лісовій частині Бучі дві по вулиці Революції, дві по Грибоєдова та дві по Ганни Барвінок.

ріш

“В таких випадках гроші зазвичай отримують ще й заступники (Лариса Матюшенко та Олександр Смолькін), а частина суми перераховується на благоустрій. Це не поодинокі випадки “винагороди” депутатів за лояльність за всіх каденцій”, – розповідає джерело Громади Приірпіння в Бучанській міській раді.

Джерело  надало список депутатів, які нібито отримали кошти за “правильне” голосування на сесіях, приблизно по 5 тисяч доларів:

Нові обличчя:

Олексюк Василь Павлович,

Якубенко Віталій Анатолійович,

Кухаренко Вячеслав Миколайович,

Мостіпака Сергій Васильович,

Черненко Олег Вікторович,

Сусліна Людмила Володимирівна,

Березинець Олена Едуардівна,

Великодний Андрій Вікторович.

БПП Солідарність:

Войнолович Людмила Миколаївна,

Цип’ящук Катерина Олександрівна,

Карпенко Алла Василівна,

Григорусь Микола Павлович,

Хуторянська Ніна Віталіївна.

Батьківщина:

Сотніков Олег Леонідович,

Козак Ігор Олександрович,

Квашук Олег Якович,

Османов Музафар Шамсединович,

Янковой Роман Васильович,

Крупа Ганна Іванівна.

Наш край:

Наконечний Михайло Петрович,

Джунь Галина Ярославівна,

Волковський Анатолій Дмитрович.

Укроп:

Паустовський Дмитро Леонідович,

Хвостенко Віталій Вікторович

Список з адресами нових землевласників “Громаді Приірпіння” надав депутат Бучанської ради, перший номер “Партії захисників Вітчизни”, Олександр Таможній.

Цікаво, що з-поміж тих шести, хто отримав на папері земельну ділянку, лише один бучанець. Окрім того, заяви були написані напередодні сесії у той час, як бучанці роками чекають на те, щоб отримати земельну ділянку. Ось список тих, кому дісталася земля. З-поміж них є навіть мешканці Луганської області. 

Катерина Володимирівна Кислова проживає в місті Миронівка, Київська область, заяву на отримання земельної ділянки написала 22 грудня 2015 року. 10 соток на неї оформили за адресою: вул. Революції, 15-л.

Дмитро Сергійович Шкарупа, єдиний бучанець у списку, 1988 року народження – хлопцю 25 років, заяву написав 22 грудня 2015 року, за 2 дні до сесії. 10 соток на хлопця оформили за адресою: вул. Революції, 15-к.

Андрій Васильович Протас – проживає у місті Бородянка, по вул. Паркова.  Заяву на отримання земельної ділянки написав 24 червня 2015 року. Отримав ділянку розміром 10 соток за адресою: вул. Грибоєдова, 2-т.

Тетяна Володимирівна Оспачук – прожива в селищі Немішаєво по вул. Горького, заяву написав 21 січня 2015 року. 10 соток на жінку виділили за адресою: вул. Грибоєдова, 2-у.

Артем Анатолійович Бабенко –  (в заяві вказане місце проживання місто Ірпінь, але за паспортом реєстрація – м. Світловодськ). Заява була написана 16 грудня 2015 року, за 8 днів до сесії. 10 соток на ім’я Бабенка були виділені за адресою: вул. Ганни Барвінок, 13.

Артем Віталійович Корольков в заяві вказав місто Київ. Згідно паспорту адреса реєстрації м. Алчевськ, Луганської області. Заява написана 8 квітня 2015 року. Його 10 соток розташовані також по вулиці Ганни Барвінок, за номером 11.

Депутати стверджують, що їх напередодні сесії їх переконували в тому, що ділянки отримують виключно бучанці.

“Я звертався з питанням, щоб включили в список тих АТОвців, що є переселенцями з Донбасу. Тобто тих, що вивезли свої родини й поїхали назад воювати. Мені відповіли, що землі майже немає і тому лише коріні бучанці зможуть її отримати”, – розповідає депутат Бучанської ради від партії “Свобода” Олександр Животовський.

“На комісії, коли голова земельного відділу Вознюк читала проекти рішень, то казала, що всі ті, кому виділяється земля є або “АТОвці”, або ті, що в черзі давно стоять. Разом з тим список “атовців” ніхто не дає. Називають цифру в 200 осіб. Але за моєю інформацією станом на листопад насправді лиш 49 “АТОвців”, без добровольців”, – додає Животовський.

Нагадаємо, що Верховний суд України своєю ухвалою визнав незаконним рішення Бучанської ради від 2002 року, яким рада віддала ліс під забудову. Виділення землі в лісовій зоні Бучі під забудову після ухвали суду є протизаконним.

2 коментарі

  1. Воля 28 Січня 2016 at 20:07

    Автор статті, як тобі не соромно???? Нарешті НАШІ ЗАХИСНИКИ, які, своїм життям ризикуючи, захищали Україну від загарбників, отримають землю! А ти тут воду каламутиш!! ГАНЬБА ТОБІ, ПРОДАЖНА “АКУЛА ПЕРА”!!! Тішить лиш те, шо отримані тобою гроши на цю замовну брудну статтю ті “відпрацювала”, а більше ніхто і не заплатить, бо у таку маячню повірять тільки розумово відсталі.

  2. Александр 28 Січня 2016 at 21:53

    А чего еще можно ожидать от продажных СМИ которые принадлежат олигархам? Только и могут поливать грязью и очернять тех людей которые не угодны хозяевам их редакций. Когда же СМИ наконец начнут делать свою работу? Когда, вы перестанете лгать?

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539