Прилипку загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна

0

Гостомельському селищному голові Юрію Прилипку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення у заволодінні чужим майном, шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в особливо великих розмірах ( ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України).

Про це повідомляє прокуратура Київської області.

Під час досудового розслідування встановлено, що посадовець пообіцяв громадянину придбати та оформити на нього право власності на земельні ділянки в адміністративних межах Гостомельської селищної ради за ціною по 500 доларів США за 0,01 га.

У подальшому, громадянин, з метою отримання земельних ділянок передав посадовцю кошти у сумі 148 тисяч доларів США (згідно офіційного курсу НБУ станом на 13.12.2006 – це 747 400 гривень).

Втім, вже після отримання коштів від громадянина, посадовець жодних дій щодо придбання та оформлення права власності на земельні ділянки не провів, а коштами розпорядився на власний розсуд.

1

Прокуратура Київської області у суді вимагала взяти під варту підозрюваного, втім суд обрав інший запобіжний захід, а саме – особисте зобов’язання. Не погоджуючись із таким рішенням суду, прокуратурою Київської області внесено апеляційну скаргу.

Крім того, оскільки санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна, прокуратура подала клопотання до суду з вимогою накласти арешт на майно підозрюваного. Суд задовольнив клопотання прокуратури.

Нагадаємо, що Прилипко під час революційних подій на Майдані переховував на своїх складах автопарк президента-втікача Віктора Януковича.

На цих же складах активістами нібито були знайдені журнали чорної бухгалтерії родини Прилипків, зокрема, зошити, які, йомвірно, вела донька Прилипка – депутатка Гостомельської ради Ольга Прилипко.

В зошитах ішлося про те, кому скільки було заплачено і за які послуги.

Як відомо, Прилипка не один рік пов’язують із корупційними земельними схемами заволодіння землі в Приірпінні. Зокрема, він разом з “однодумцями” займався оформленням землі на підставних в лісі поблизу Гостомеля. За його участю були створені кооперативи “Гостомель – 1”, “Гостомель – 2”, ТОВ “Велет”, на які великими масивами оформлювалася земля в лісі.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539