Червакова: Коцюбинське – це територія, де не діють закони

1

Народний депутат України від фракції “Блок Петра Порошенка” Ольга Червакова з парламентської трибуни прокоментувала свій депутатський запит щодо ситуації довкола смт Коцюбинське Київської області.

За словами депутата, на даний час відбувається створення нової Коцюбинської Народної Республіки, як це раніше відбувалося в самопроголошених ДНР та ЛНР.

“Депутатська більшість підконтрольної партії “Нові обличчя”, в якій головує мер Ірпеня Володимир Карпюк, намагається усунути від влади селищну голову смт Коцюбинського. Фактично смт Коцюбинське – це територія, де не діють закони, не визнаються ніякі правила і відбувається повна правова вакханалія, яка нагадує якусь народну республіку”, – заявила Червакова.

Вона зазначила, що в смт Коцюбинському створюються та скликаються фейкові сесії.

“Ці сесії скликає секретар Юлія Главацька без будь-якої процедури та з порушенням закону. На цих сесіях приймаються фейкові рішення про приєднання смт Коцюбинського до Ірпеня в порушення закону про добровільне об’єднання громад, без будь-яких громадських обговорень, без врахування методологій і без врахування взагалі думки громади. Було прийнято антидемократичний регламент”, – підкреслила депутат.

Ольга Червакова додала, що селищна голова Ольга Матюшина накладає вето на всі ці рішення.

“Під час однієї сесії, яка відбувалася в лютому, Ольга Матюшина намагалася провести сесію, але до неї підійшов депутат від “Нових облич” Павло Назарук заламав їй руку. Після цього вони (депутати – ред.) самопроголосили головуючу на сесії і почали вести сесію та приймати рішення, які вони вважали за потрібне. При цьому в належному порядку не голосуються бюджетні питання, не голосуються ці речі, які потрібні для громади. Ціна питання – дерибан чотирьох тисяч гектарів лісу, які ці перефарбовані регіонали зараз хочуть продовжувати дерибанити, а Ольга Матюшина, яка фактично їх позбавляє монополії на владу, їм заважає.”

Депутат підкреслила, що через блокування роботи селищної ради, на даний час повністю заблоковане самоврядування в смт Коцюбинському.

“Оскільки з 1 квітня ліквідується міграційна служба, в селищі мала б працювати паспортистка, робота якої мала б бути повністю профінансована із місцевого бюджету. Проте через блокування голосування на селищній раді не були проголосовані бюджетні питання, зокрема для організації роботи паспортистки в селищі. Відтак, місцеві жителі не зможуть відсьогодні ні зареєструватися, ні виписатися, ні оформити документи в селищі”, – зазначила Червакова.

Депутат звернулася до Президента України Петра Порошенка з метою вжити негайних заходів для виконання Указу Президента щодо надання цьому лісу статусу Національного парку.

“Також я звертаюся до Кабінету Міністрів України з вимогою прискорити ці заходи для того, щоб цей ліс був захищений. Я звертаюся до Голови Служби безпеки України та Генеральної прокуратури України, а також керівництва МВС з вимогою навести лад на цій території,” – додала Червакова.

1 Comment

  1. стиль_пьяного_журавля 2 Квітня 2016 at 20:14

    О чем вообще речь? Как будто у нас в стране законы соблюдаются. Правова вакханалія у верховній раді , в прокуратурі. Или вы думаете они(депутаты, прокуроры) готовы наводить порядок где-то? Не в их интересах как видим. Только бизнес.Поэтому ссылаться на депутатов которые на своем месте не могут навести лад это глупо.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539