Толока в Нацпарку перед змаганнями зі спортивного орієнтування

0

На вихідних 9 та 10 квітня о 10:00 у нашому лісі відбудуться змагання зі спортивного орієнтування “Belichi-Cup”. Традиційно толоки на Меблевій та Лісовій проходять після травневих свят, коли за недбайливими відпочивальниками доводиться прибирати гори сміття. Та восени, щоб після відпочинкової пори в лісі було приємно прогулятися.

Цього разу хотілося і щоб учасникам змагання зі спортивного орієнтування було приємніше бігати, й щоб всі ми у перші теплі дні виходити з радістю на прогулянки до нашого Національного парку.

Традиційно настоянка глоду – улюблений напій тих, хто залишає гори сміття на галявинах.

Безымянный

Знаходили і шприци. У порівнянні з минулими роками, їх ту менше.

Безымянный

Ці галявини ми зачищали разом із моєю сусідкою Русланою, яка моніторила свого часу й довела, що на КНС на Меблевій деякі машини приїздять зливати нечистоти без договорів.

Безымянный

Допомагала нам також і сусідка Люба, яка прийшла на толоку з дітьми. Сміття намагалися, як завжди, сортувати: скло, пластик та все інше, що є в лісі. Таким чином ходили групами по троє й носили по три пакети.

Безымянный

Найбільше толоку в нашому будинку чекають діти. Максим ходив лісом і збирав пляшки.

Безымянный

Ще одному Максимові з нашого дому, який постійно виходить на толоки, допомогли зачищати галявину подружжя Домбровських.

Безымянный

Прийшли нас підтримати й інші мешканці приватного сектору. поблизу приміщення колишнього дитсдака “Білочка”, де зараз мешкають переселенці, поралася Олена Сокотюк.

Безымянный

Юрій Устиновський, з яким ми ходили в рейд по лісу, щоб перевірити, чи нема бува живих і здорових дерев, з-поміж тих, що рубають лісники, теж прийшов на толоку і прихопив з собою сина.

Безымянный

Дякую, що деякі депутати відгукнулися на моє прохання і пішли суботник. Крім Домбровських, заходився допомагати Микола Єременко.

Безымянный

Під обід толока перемістилася вже до озера. Там у нас був процес “шинодемонтажу”. З берега прибрали понад 5 шин. Одна з них була вкопана так сильно, що мій сусід Сергій разом з Євгеном та дітьми тягнули всім миром.

Безымянный

І таки витягнули. Чоловіки такі щасливі, що вдалося, бо казали, що без лопати тут ніяк.

Безымянный

Деякі шини просто викочували до трактора.

Безымянный

Шприци знаходимо як в лісі, так і на березі озера.

Безымянный

Сміттєбаки деякі відпочивальники просто не бачать.

Безымянный

З лісу вивозили все: меблі, спальники, будматеріали.

Безымянный

Взагалі біля озера одна з найбільш захаращених зон. Що мене тішить, так це те, що наші діти з нетерпінням чекають толок. Це вже росте те покоління, яке не смітитиме. Принаймні, мені дуже хочеться у це вірити. Дітей ми щоразу вчимо, що неорганічне сміття в лісі переживе всіх нас.

Всі, хто до нас не встиг доєднатися з тих чи інших причин – не засмучуйтеся. Це була толока перед змаганнями зі спортивного орієнтування, які організовує мій син. Традиційна масштабна толока, яку активісти організовують двічі на рік по периметру всього селища Коцюбинське буде дуже скоро. Ми обов’язково повідомимо час і місце у нашій групі в соцмережі.

Безымянный

Дуже хочеться Великдень та травневі свята зустріти в чистому лісі. Тим більше, що 1 травня виповниться 2 роки, як активісти домоглися для лісу статусу національного парку. Давайте всі разом його берегти і ласкаво просимо до чистого лісу.

БезымянныйАвторка: Олександра Куцан, коцюбинчанка

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539