Віче заборонило депутатам-зрадникам знову балотуватися

1

Віче – одна з форм народовладдя. Коцюбинчанам нічого не лишається, як брати владу у свої руки, бо їхній законний вибір вкрала депутатська більшість з Нових облич.

Депутати незаконно усунули селищну голову Коцюбинського Ольгу Матюшину, захопили раду, штампували документи підробною печаткою та нищили потім їх, замітаючи сліди. По суті селищна рада як представницький орган втратила свою легітимність перед громадою.

Про те, що в селищі збираються на віче знає вся країна. Навіть правоохоронці обласного рівня знають, що тут на місцях ніхто не йме віри місцевій поліції, яка прикрила правопорушників і навіть не знайшла в смітницях ради знищені документи.

Без імені

Віче 17 квітня, як і віче минулого тижня, у нас пройшло спокійно. Прийшло кілька сотень коцюбинчан і дуже тішило те, що не було “десанту” з Ірпеня. Навіть журналісти загальнонаціональних телеканалів дуже легко визначають, хто не місцевий. Тітушки просто тікають від камер, бо не можуть нічого пояснити. До селища прибули аж 3 автобуси з правоохоронцями для забезпечення правопорядку, і напевно, це також стало запобіжником для Іріпнських ляльководів, щоб не посилати загони спортивних “активістів” у Коцюбинське із сусідніх населених пунктів.

Громадський актив селища, ставили за мету поінформувати громаду про рішення ВРУ щодо припинення повноважень Коцюбинської селищної ради та наступний план дії активу.  Збори вела мешканка Коцюбинського, регіональний координатор громадського руху ЧЕСНО Ірина Федорів, яка на порядок денний поставила звітність із 3-х пунктів, які громада обговорювала на віче минулої неділі.

Без імені

Першим питанням було питання незаконності дії депутатів селища від НО, які у протиправний спосіб і попри волю громади висловили недовіру чинній голові селища Ользі Матюшиній та згодом захопили приміщення селищної ради, де підробляли та нищили документи.

З цього питання слово взяла народний депутат України Ольга Червакова, співавторка постанови про розпуск селищної ради. Вона повідомили, що повноваження селищної ради припинені у зв’язку із безпрецедентною наругою засадами місцевого самоврядування та злочинними діями депутатів. Нардеп Червакова доповіла громаді про перевибори селищної рад та застерегла від продажі своїх голосів, оскільки це останній шанс для Коцюбинського.

Без імені

Окрім Червакової слово взяв і позафракційний депутат Остап Єднак. Він член комітету ВРУ з питань екології.

Без імені

Нардеп висловив підтримку громаді та запропонував співпрацю у збереженні Біличанського лісу та сприяння якнайшвидшому винесенню меж в натуру адміністрацією Нацпарку. Нардеп також закликав виборців бути свідомими та розумно обирати представників влади.

Громаді продемонстрували роздерті оригінали розпоряджень Юлії Главацької, які штамповані підробленою печаткою та датовані 8 квітня. Нагадаю, що депутати скинули голову близько 21:00. Так і не відомо, де взяли вночі підробну печатку. Люди дивилися на документи, дехто фотографував.

Без імені

Ірина Федорів показувала також склеєні уривки розпорядження Ольги Матюшиної про те, що Главацька прогулює роботу. Самопроголошеній голові Юлії Главацькій, видно, догани не дуже до вподоби.

Без імені

Координатор громадського руху ЧЕСНО Андрій Круглашов наголосив на тому, що боротьба з дерибанниками зелених зон притаманна чи не всім країнам з низьким рівнем політичної культури й вкотре закликав громаду шукати гідних людей в кандидати й обирати з-поміж тих, хто дійсно вартий довіри.

Без імені

У зв’язку із виборами активісти підняли питання про недопущення до виборів депутатів, які своїми діями призвели до відставки ради, правового безчинства та унеможливлення нормальної роботи селища. Правову оцінку цим діям надасть суд, оскільки відкрито кілька кримінальних проваджень по фактом захоплення адмінбудівлі інших дій самопроголошеної голови Юлії Главацької. Учасники віче підтримали майже стовідсотково недопущення до балотування депутатів, які зганьбили себе та знівелювали вибором громади.  Окрім депутатів від Нових облич, а їх 17, віче заборонило балотуватися Владиславу Євстєфєєву, Миколі Ільницькому, Петрові Бомбі та Віталію Головні. Ці депутати-саомвисуванці потурали депутатській більшості і діяли проти волі громади.

Без імені

До слова запросили депутатів із НО для надання пояснень їх діям та представлення своєї позиції, але жодного з представників більшості депутатів на віче не було.

“Я особисто запрошувала депутата від мого округу Базилевського, щоб він прийшов і пояснив нам, хто його уповноважив на такі дії, але він не прийшов,” – наголошує Олександра Куцан.

Перед громадою не захоліта виступити і самопроголошена голова Юлія Главацька.

Без імені

Як повідомила громада, вона показово разом з іншими депутатами прибирала граніт на Пономарьова після того, як за порушення благоустрою виписали кілька штрафів. Родину Главацьких Матюшина закликала прибрати також котлованний ґрунт поблизу ліцею.

Також селищна голова наголосила на тому, що якщо не красти бюджетні кошти, то їх вистачає на базові потреби. Головне відбити в судах мільйонні позови та розблокувати рахунки. Жоден депутат з НО не захищає інтереси громади в судах протягом останніх місяців. Одним з найважливіших пріоритетів, на які мають бути спрямовані найближчим часом всі зусилля, за словами Матюшиної, будуть ремонт доріг та заведення комунального транспорту.

Без імені

Останнім питанням стояло поновлення голови селищної ради на посаді у судовому порядку. Активісти повідомили, що це питання вже розглядалося у київському суді, але перенесено до юрисдикції ірпінського суду, тому у наступні тижні громаду запросили підтримати Ольгу Матюшину під час судових засідань.

Учасники віче продовжили виступи.

Без імені

Зокрема юристка-волонетрка Наталя Коломієць, яка представляє Ольгу Матюшину в судах, розповіла громаді про те, що з моменту обрання голова не подала до суду жодного позову проти депутатів і закликала всі до конструктивної роботи, натомість депутати-саботажники оскаржують рішення селищної голови та подали проти неї 9!! позовів. Цим самим вони прагнуть унеможливити нормальну роботу голови та хочуть змусити її займатися тільки судовою тяганиною. У той же час самі звинувачуючи Матюшину у постійній зайнятості судовими процесами.

Старші люди на підтримку Ольги Матюшиної навіть писали листівки від руки.

Без імені

Така підтримка людей не дивує. Я нагадаю, який був рівень легітимності влади після виборів.

Без імені

Іншим спікером був гість громади, учасник АТО Олександр Федорченко, який підтримував коцюбинчан під час пікетування ВРУ у четвер, 14 квітня. Він щиро тішився з приводу того, що громада бореться за свої права та, як і військові на фронті протистоять відкритому ворогові, так і активісти в тилу протистоять мафіозним кланам забудовників, крадіям та корупціонерам. Федорченко зазначив, що для військових знати та вірити у те, що у мирній Україні люди теж борються за незалежну Україну – дуже важливо.

Інший учасник зборів – активіст Ігор, що мешкає на Меблевій, говорив про реалізацію права на землю коцюбинчанами, але не у лісі, не в межах Національного парку, а в межах Київської області. Коцюбинчани на віче також говорили про необхідність гуртувати громаду довкола важливих проектів – допомоги соцнезахищеним верствам населення. І такі проекти в “Громади Приірпіння” вже успішно реалізовувались.

Найбільше у виступах мешканців та гостей селища звучали подяки за підтримку, згуртованість та свідому позицію громади.

Без імені

 

Ми оголосили кампанію “Не продавай свій голос!”, оскільки, за словами нардепа Червакової, – це останній шанс для Коцюбинського вибрати достойну владу та почати розбудову селища. Учасники спільно заспівали гімн України та завершили офіційну частину мітингу.

Без імені

Всі, хто захотів, стали до спільної знимки.

Без імені

Значна частина мешканців ще довго перебували на площі та дискутували між собою про те, як обрати достойних людей, щоб не помилитися знову й вивести селище і з економічного, і з соціального колапсу.

Без імені

Як виявилося на віче, в однієї з наймолодших учасниць – Віолети – був день народження. Це покоління дітей незалежної України у умовах війни за незалежність і за реформи.

Без імені

Це неймовірно, щоб люди приходили в такий день на віче. Значить громада дійсно змінюється і зміни мають стати невідворотними заради наших дітей та їхнього майбутнього.

Без іменіАвтор: Андрій Скіпальський – коцюбинчанин, експерт Реанімаційного пакету реформ, голова правління ГО “Життя”

1 Comment

  1. Григорій Айлбібек 22 Квітня 2016 at 06:39

    Так, віче дійсно одна з форм народовладдя… Пане Андрію! Одна з найпримітивніших його форм…Коли купка крикунів створює видимість одностайності, а трійка бабусь з однаковими плакатами уособлюють собою населення

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539