Червакова: вимагаю від Льва Парцхаладзе та Ганни Старикової пояснень

1

Ви можете собі уявити, щоб, наприклад, американські копи допомогали серійному вбивці народити кількох немовлят замість тих десятків людей, яких цей злодій вбив? Ні? Або щоб оперативники СБУ майстрували вибухівку разом з ватажком терористичної організації, аби використати її в мирних цілях?

Це фото – фонтан абсурда. Мер Бучі Анатолій Федорук, людина, яка розпаювала, роздала в приватні руки і вирізала СОТНІ гектарів лісу, садить на толоці в міському парку кількадесят молоденьких деревець. Поруч нього – заступник голови Київської ОДА Лев Парцхаладзе та голова Київської облради Ганна Старикова.

Всі вони – пристойні високопоставлені особи, поява яких в тому чи іншому місці означає більше, ніж просто присутність. Вона означає підтримку. Отже, позуючи в однакових рукавичках навколо ями, ці особи не могли не усвідомлювати, що створюють піар-тло для бучанського очільника, і стають на бік Федорука в конфліктах з громадою, кульмінація останнього з яких відбулася в п’ятницю.

1

 

Почався він ще в березні, коли бучанська влада на чолі з Федоруком примудрилася вчергове розпаювати ліс першої категорії навколо Бучанського Межигір’я, по якому є рішення Верховного Суду, що його розпайовувати неможна – у грудні минулого року прокуратура остаточно повернула вкрадену в 2002 році за участі Федорука землю у державну власність.

Шматок лісу, повернутий державі, повторно виділили атовцю (це така технологія спекуляцій на святому), а він подарував його дружині голови земельної комісії бучанської міськради, пані Григорусь, яка одразу ж продала його забудовнику.

Цього тижня там без жодних дозволів почали рубати сосни. Три дні місцеві мешканці лежали під колесами КамАЗів, вимагали реакції поліції і прокуратури, терпіли образи і бійки.

1

Прокуратура знов вимагатиме накласти арешт на цю земельну ділянку й заборонити там проведення будь-яких видів робіт.

Мер не втрутився в ситуацію, втрутилася обласна поліція, бо місцева відстоювала інтереси забудовника. Три дні жахливої колотнечі в регіоні, спричиненої особисто Федоруком – а на четвертий найвищі очільники області створюють масовку для людини, яка оголосила війну власній громаді.

1

Я хочу зрозуміти, що відбувається. Західні політики, які дорожать репутацією, у будь-який спосіб уникають подібного сусідства і всіляко намагаються дистанціюватися від людей з одіозною репутацією. Історія знає чимало таких прикладів, найяскравіший на моїй пам’яті – Празький саміт НАТО 2002 року, коли гостей були змушені розсадити не за англійським, а за французським алфавітом, бо британський і американський президенти, які мали сидіти поруч Кучми, відмовилися від сусідства з людиною, яку тоді підозрювали у співпраці з Хусейном через “кольчужний скандал”.

1

Отже, пристойна людина поруч Федорука – це все одно, що Джордж Буш поруч навіть не Кучми-2002, а самого Хусейна. Бо Федорук не просто співпрацює з одіозним режимом – він цей режим створив, очолюючи місто стільки ж часу, скільки Брежнєв очолював СРСР – 18 років.

Фото поруч мера Бучі – це виклик всій громаді, яка боролася проти незаконної забудови, виклик правоохоронній системі, яка визнала через суд дії Федорука з розпаювання лісу незаконними. Зрештою, це виклик тим містянам, які опинилися заручниками жадібності мера: зведені будкомпанією Федорука багатоповерхівки так навантажили міські мережі водопостачання, що вода в Бучі вже давно постачається по годинах, тече з крана бурого кольору і непридатної для споживання якості.

1

Якби я жила в Бучі і побачила це фото, я би відчула огиду і безнадію, позаяк воно демонструє, що обласні очільники з мером заодно. Оскільки я не вірю, що ці люди можуть “кришувати” зловживання владою в Приірпінні, і думаю, що їх просто використали для відмивання репутації одіозного мера.

Вимагаю від Льва Парцхаладзе та Ганни Старикової пояснень, на чиєму вони боці – на боці мера чи на боці громади. Це той випадок, коли треба визначитися.

 

 

БезымянныйАвторка: Ольга Червакова, народна депутатка України

 

1 Comment

  1. мимо проходящий 25 Квітня 2016 at 18:19

    Странная эта Червакова, вроде как журналистом была, а репутацию Парцхаладзе не знает. 🙂 Классику на досуге перечитывать полезно: “Сначало куплю, а потом продам. Но уже дороже”(с) “Поезжайте в *****. Меня там любая собака знает” (с)

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539