Судний тиждень: як громада проти Нових облич по судам ходить

0

За один тиждень у нас було 3 суди. Самопроголошена голова Юлія Главацька позивається до ВРУ. У суді хоче скасувати постанову про перевибори Коцюбинської ради. У іншому суді селищна голова Ольга Матюшина скасовує незаконне рішення депутатів, які її відсторонили від посади.  Ще один суд мав розглянути апеляцію активістки селища Наталії Коломієць та журналістки Ірини Федорів, які оскаржують силове приєднання селища до Ірпеня.

Справа “Главацька проти Верховної Ради”. У понеділок 16 травня було засідання. Судді розглядали клопотання, яке мало б призупинити на час розгляду справи виборчий процес. Тобто відтермінувати вибори.

Але ані Центрвиборчком, ані тервиборчком, який готує вибори й вже анонсував їх на 17 липня, не є стороною у справі. Позивається Главацька до ВРУ. Відповідно представника Главацької головуючий суддя питав, як можна заборонити щось робити тим суб’єктам, які не є сторонами процесу. Юрист Главацької сказав, що статті не знає, але вона “десь є”.

Судді Главацькій у клопотанні відмовили.

Засідання у цій справі буде наприкінці травня або на початку червня. Поки дата невідома.

Примітно, що підтримати ВРУ, яке відправило депутатів “Нових облич” у небуття, прийшли коцюбинчани. А Главацьку в суді підтримали її ж депутати з “Нових облич”. Громада зробила висновок, що тримаються вони за свої мандати до кінця.

Тепер постає принципове питання: чи будуть вони реєструватися з 28 травня як кандидати? Якщо вони вважають постанову ВРУ незаконною, то вони мають бути принциповими і чекати рішення суду. Тим більше учасники віче заборонили їм балотуватися знову. А якщо вони підуть подавати свої кандидатури й судитимуться, то це не піддається ані здоровому глузду, ані елементарній логіці.

Справа щодо поновлення Матюшиної на посаді саботується. Хоча розпуску депутатів Коцюбинської селищної ради передувало їхнє незаконне рішення про відсторонення з посади Матюшиної, справу про поновлення її на посаді навіть не почали розглядати.

Чому? На це питання поки у нас є лише припущення.

17 травня, коли мало відбутися судове засідання у цій справі, депутатів Коцюбинської селищної ради 7 скликання зібрали  разом з родичами і прихильниками під ВРУ.

Без імені

Там вони влаштували пікет в партійних накидках. Ми думали, що всі “пікетувальники” попрямують до суду, це було б цілком логічно. Але біля суду ми їх не побачили.

Як з’ясувалося за кілька хвилин, суддя, в якого, згідно з інформацією на сайті суду, на цей день і час було заплановане засідання, раптово пішов у відпустку. Відсутність групи підтримки опонентів на суді змушує нас припускати, що про те, що засідання не буде, хтось був дуже добре обізнаний. Справу затягують і це очевидно.

Справа “Коцюбинчани проти силового приєднання до Ірпеня” теж затягується. У середу, 18 травня, ми були в суді, де інтереси Ірпеня представляє Денис Крайнік, який постійно фігурує у судах щодо дерибану лісу, а інтереси екс-регіонала Вадима Садовського, якого ми звинувачуємо у бездіяльності і саботуванні процесу громадських обговорень, представляв колишній депутат облради Леонід Танцюра, який доєднався до команди дерибанників Біличанського лісу.

Нагадаю, що попереднього разу справу перенесли. Главацька наголошувала, що немає в ради представника належного після розпуску ради, хоча юристи в раді є і можуть ходити на засідання. Наголошую, розпустили раду, а не працівників, які найняті громадою на роботу. Ірпінську раду, яку представляє Крайнік, попросили принести всі документи завірені належним чином.

І тут в суді Ірпінь заявляє, що часу на те, щоб принести і винести рішення їм не вистачило. І що суд треба перенести тижнів так на 2. Ми наголосили на тому, що тиждень – це максимум, що ми готові чекати і судді нас почули. Справу перенесли на 25 травня (Московська, 8).

Дякую всім, хто прийшов нас підтримати в суді. Громада була присутня на засіданні і все бачила.

Без імені

Я говорив з Танцюрою за ліс. Він каже, що нема меж Києва. Документів з собою не має, хоча прийшов на суд. Тобто надати мені нічого не зміг як доказ.

Без імені

Мешканка Меблевої Олександра Куцан говорила з представником Ірпеня та дерибанників Біличанського лісу Денисом Крайніком:

“Почали говорити за приєднання. Почав говорити,що ми за Київ. Ми наголошуємо, що має бути належне громадське обговорення. Мають дати всім нам чітке розуміння, що нам буде від того, що ми з кимось об’єднаємося і проаналізувати, як ми будемо жити, якщо залишимося селищем. Тільки після експертного обговорення й громадських слухань, на яких ці варіанти будуть детально проговорені й роз’яснені, ми можемо про щось говорити.”

“Мене цікавило, що Крайнік робить у судах щодо ділянок Біличанського лісу на боці дерибанників. То він мені пояснив, що хоче нібито повернути розданий ліс громаді, щоб роздати АТОВцям. Ми вже всі знаємо, що відбувається в Бучі, де ділянку з лісом незаконно видали АТОвцю й він її одразу подарував жінці голови земельної комісії міської ради. Потім вона опинилася в руках забудовника, який там зводить висотки. А баратіють на таких схемах такі як наш депутат Владислав Євстєфєєв,  в якого в декларації за 2014 рік було менше 9 тисяч, а  в 2015 році з’явилися майже 8 мільйонів,” – додає Куцан.

Після того, як і цю справу перенесли, ми пішли до Генпрокурватури.

Без імені

Написали на нового генпрокурора листа з вимогою негайно взяти ситуацію з саботуванням розслідування організації перевороту в селищі під особистий контроль.

Без іменіАвтор: Ігор Чижевський – учасник російсько-Української війни, коцюбинець

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539