Магера про вибори: ТВК має працювати в звичному режимі

0

Передвиборчий процес у селищі Коцюбинське триває. Про це “Громаді Приірпіння” заявив член Центральної Виборчої Комісії Андрій Магера:

“У нас було останнє засідання і одна громадська організація реєструвалася спостерігачем на виборах. На цьому засіданні Лукаш говорила нам про те, що постанову ВРУ про розпуск Коцюбинської селищної ради оскаржили у Вищому адміністативному суді України. Але рішення суду не набрало законної сили і може бути оскаржене у Верховному Суді. Станом на зараз територіальна виборча комісія має працювати у звичному режимі”.

І Верховна Рада, і селищна голова Ольга Матюшина, яка залучена до справи як третя сторона, збираються оскаржувати рішення ВАСУ у Верховному Суді.

“На цьому тижні ми збираємося подати заяву про перегляд постанови ВАСУ, відповідно, постанова ВАСУ не набере законної сили. Вирішувати все буде вища інстанція – Верховний Суд,” – заявляє мешканка селища Коцюбинське Наталія Коломієць, юристка, яка на громадських засадах взялася представляти інтереси Ольги Матюшиної в судах.

Таким чином тервиборчком у Коцюбинському надалі працює у звичному режимі й готується приймати заяви кандидатів у депутати.

“Я вважаю, Нові обличчя мають бути послідовними. Якщо вони не визнають постанову Верховної Ради про розпуск депутатів – вони не реєструються і чекають на рішення Верховного Суду. Це принципово. Якщо вони почнуть реєструватися – це подвійні стандарти. Тим більше, що як організатор віче наголошую, що громада під час віче заборонила 17 депутатам від Нових облич та 4 самовисуванцям (Головні, Євстєфєєву, Ільницькому та Бомбі) балотуватися в депутати, оскільки ці люди причетні до незаконного перевороту влади в селищі та діють не в інтересах виборців,” – наголошує журналістка Ірина Федорів, яка мешкає в селищі Коцюбинське.

Зауважимо, що 3 червня на засіданні ЦВК розглядали заяву ГО “Ірпінчани”, яка забажала 17 лиспня 2016 року мати своїх спостерігачів на проміжних виборах народних депутатів України у Дніпропетровській, Івано-Франківській, Чернігівській та інших областях. Оскільки, за статутом ГО “Ірпінці” сфера діяльності ГО поширюється виключно на місто Ірпінь та селища Гостомель, Ворзель, Коцюбинське, то постановою ЦВК у клопотанні громадської організації було відмовлено.

Головою правління ГО “Ірпінчани” фігурувала у 2010 році екс-регіоналка Ольга Олійнич, яка згодом була обрана секретарем Ірпінської ради. Саме вона нещодавно приїздила разом з “Новими обличчями” на партійні збори до Будинку культури.  Зараз головою ГО є Михайло Олефрієнко.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539