Парламент зареєстрував постанову про позачергові вибори в Коцюбинському

0

Вибори планують на 11 вересня 2016 року. Голови 5 фракцій  – Ігор Гринів БПП, Юлія Тимошенко Батьківщина, Андрій Іллєнко Свобода, Олег Ляшко Радикальна партія, Максим Бурбак Народний фронт – підписалися під проектом постанови.

“Я була ввечері на засіданні фракції “Самопоміч”. Там це питання теж обговорювалося. Заперечень я не чула. Просто фракція засідала вже увечері. На той момент проект постанови вже був зареєстрований. Я сподіваюся, що і ця фракція підтримає проведення позачергових виборів у селищі. 5 голів фракцій це питання підтримали і я особисто бачила їхні підписи,” – зазначає журналістка Ірина Федорів, яка проживає у селищі Коцюбинське.

Без імені

Доповідати парламенту щодо проекту постанови буде народна депутатка Ольга Червакова.

Без імені

Ольга Матюшина у середу, 6 червня, поспілкувалася з представниками ОБСЄ і наголосила на тому, що вибори неминучі:

“Я на дворових зустрічах пояснюю людям, що депутатів, які не працюють і порушують закон будуть люди переобирати. Найстрашніше, що могло б бути після рішення Верховного Суду – люди могли б втратити віру, що вони можуть змінити систему. Я обіцяю всім, що ніхто не буде відступати і активісти, народні депутати будуть привертати увагу до проблем у селищі. За передвиборчий період завдяки нашим зусиллям селище отримало низку благ. Це не лише парк чи ремонт частини Залізничної, який робили бюджетом міста Ірпінь – по суті за наші податки, які ми сплачуємо роками в бюджет Ірпеня. Ми вперше отримали гроші від Мінрегіонбуду на ре, бо Коцюбинське стало легендарним. Навіть Київ вперше пішов на зустріч й проводять капремонт вул. Робітничої. Область допомогла з в’їздом на окружну. Про нас говорять на всіх рівнях. Я щиро вірю, що з компетентними людьми – активістами, які можуть прийти до влади, ми зможемо розвинути селище і залучити кошти для розвитку інфраструктури та соцпроектів,” – зазначає Ольга Матюшина.

Без імені

Активіст та експерт Реанімаційного пакету реформ Андрій Скіпальський, який мешкає у селищі, під час прес-конференції заявив, що проблематика в Коцюбинському може вийти з політичної площини.

“Зараз конфлікт у Коцюбинському має політичну природу. Але всі ми розуміємо, що за Новими обличчями стоять забудовники. І в Ірпені їхня загроза вирубки зелених зон – це реальність. Так само реальністю є те, що активістів, які захищають зелені зони безкарно б’ють. Люди в Коцюбинському мають розуміти, до якої реальності ми можемо прийти. Нам терміново і невідкладно треба виносити межі в натурі, як того вимагає президентський указ про створення Нацпарку,” – зазначає Скіпальський.

Без імені

Прес-конференція тривала в Українському кризовому медіацентрі, який на безкоштовних засадах надав своє приміщення для проведення заходу.

Після прес-конференції Ольга Матюшина та Андрій Скіпальський передали представникам ОБСЄ інформаційно-аналітичний бюлетень “Громада Коцюбинського”, який видається коштом простих мешканців селища.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539