До уваги ЦВК та поліції: Ірпінь зриває виборчий процес і тисне на ТВК

0

У селищі Коцюбинське після ГКЧП – перевороту і захоплення влади – триває виборчий процес. Верховний суд України виборчий процес не зупиняв, а лише скасував постанову ВРУ, якої парламент розпустив депутатів.

Як роз’яснив заступник голови ЦВК Андрій Магера в законі немає норми, яка б давала змогу зупинити виборчий процес, який вже розпочався.

Через те, що рейтинг Нових облич – партії мера Ірпеня Володимира Карплюка, якого пов’язують ЗМІ із будівельним бізнесом – суттєво впав і майже третина депутатів, які були в Коцюбинській селищній раді відмовилися йти на вибори під цим брендом, там дуже добре розуміють, що піти на вибори – це втратити владу в селищі, а значить забути про дерибан Біличанського лісу, де у Володимира Краплюка є ділянка.

Саме тому Ірпінська міська рада прийняла рішення і звернулася до ТВК, щоб зупинити виборчий процес. Як слушно зауважив заступник голови ЦВК Магера, ані місцева рада, ані Верховна Рада у виборчий процес не можуть взагалі втручатися.

Ірпінська ТВК, без сумніву, вже прийняла потрібне Ірпінській раді (Новим обличччям) рішення і тепер справа за тим, щоб натиснути на Коцюбинське ТВК, яке сьогодні має передавати під розпис бюлетені на ДВК.

Під час засідання Коцюбинської ТВК прийшов секретар Ірпінської міської ради Юрій Денисенко (Нові обличчя), який зареєструвався як журналіст. Разом з ним був і заступник голови партії Нові обличчя Петро Щербина, який з слів очевидців, погрожував і зривав роботу Коцюбинської ТВК.

Медіаконсультант Сандея Аделаджі Петро Щербина, за словами тих, хто був присутній на місці, провокував не лише ТВК, а й присутніх. Підходив і говорив на вухо образливі слова, які мали викликати емоційну реакцію, але Олена Сокотюк, якій на вухо Щербина прошепотів тихо “Курица!” не піддалась на цю провокацію.

Щербина особисто тис на ТВК і вимагав поставити питання на голосування.

Під тиском сторонніх осіб члени ТВК внесли в порядок денний питання, яке вимагали внести представники партії Нові обличчя, що не є учасниками виборчого процесу взагалі.

Голова комісії роз’яснила всім, що незаконну постанову про зупинку виборчого процесу приймати не будуть і треба невідкладно запрошувати членів ЦВК та прокуратуру на засідання, щоб всі були свідками того, що відбувається.

Демченко, яка провела без зауважень виборчий процес у 2015 році і результати виборів вистояли навіть в судах, які ініціювали Нові обличчя, зауважила, що їй змінюють заступників постійно з Ірпеня й відбувається дестабілізація в роботі комісії.

Коцюбинчанка заявила про те, що Конституція як основний закон передбачає те, що громади можуть керувати самі і не обирати своїх представників. І якщо ситуація не вирішиться, то громада просто відмовиться і не надасть депутатам, які не представляють у своїй більшості інтереси громади, а виключно окремих груп за інтересами, представницького мандату.

Голова Коцюбинськоі ТВК Людмила Демченко просить всіх сторонніх осіб залишити приміщення.

На виході з приміщення прихильники Нових облич, натхненні “аделаджівцями”, казали коцюбинчанам, що вони їх ненавидять і проклинали.

На виході Петро Щербина заявив, що він працює на Ірину Федорів. Я його публічно звільнила за некомпетентність. Може йти далі і консультувати Сандея Аделаджу чи Володимира Краплюка. Нам такі “працівники” і дурно не треба.

Журналіст Денисенко (за сумісництвом секретар Ірпінської міської ради) замість того, щоб розпитувати і брати коментарі, тривалий час давав інструкції членам ТВК.

Рішення ще не прийняте і у четвер Коцюбинське ТВК має передати бюлетені у ДВК. Не виключено, що Ірпінь знову готує провокації. Тому ми вимагаємо від членів ЦВК негайно почати процес розформування Ірпінської ТВК, яке вже прийняло неправомірне рішення на підставі звернення Ірпінської міської ради. Ми також вимагаємо, щоб члени ЦентрВиборчКому приїхали в селище Коцюбинськое на засідання і у зв’язку з тим, що склалася дуже гостра ситуація були присутні на всіх засіданнях Коцюбинського та по можливості Ірпінського ТВК, щоб спостерігати за процесом і бачити на власні очі те, що тут відбувається.

Від правоохоронців вимагаємо посиленої охорони під час засідань Коцюбинської ТВК та невідкладного реагування, якщо сторонні особи перешкоджають роботі ТВК та здійснюють тиск на членів ТВК, про що регулярно інформують правоохоронців.

Нагадаю, що згідно з соцопитуванням, в якому в селищі взяло участь понад 600 респондентів, більшість – за проведення виборів.

Авторка: Ірина Федорів журналістка, мешканка Коцюбинського

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539