ЦВК розігнало Ірпінське ТВК

0

Центрвиборчком розглянула скарги “Самопомочі” на бездіяльність Ірпінської ТВК. Кілька тижнів політична партія вимагала здійснити заміну члена Коцюбинської ТВК. Як виявилося, один з двох предстанвиків партії – Людмила Тимощук – була готова голосувати за незаконне рішення – скасування виборів до селищної ради Коцюбинсьукого.

Представник “Самопомочі” депутат облради Роман Титикало приїздив на засідання Коцюбинської ТВК на засідання, яке тривало до 4 ранку й яке зривали в тому числі представники Ірпінської ТВК, оскільки в Ірпені не могли у той день знайти відповідального, хто б зареєстрував заяву на заміну Тимощук.

Згодом Ірпінській ТВК бракувало кворуму, щоб засісти, а тих, хто збирався у приміщенні Ірпінської ради виганяли за дорученням секретаря Ірпінської ради Юрія Денисенка.

Без імені

Більше того, члени Ірпінської ТВК приїздили на засідання Коцюбинської ТВК і тисли публічно на голову Коцюбинської ТВК Людмилу Демченко, щоби та винесла на голосування незаконне скасування виборчого процесу, яке готова була підтримати Людмила Тимощук, що давало Новим обличчям вирішальний 7 голос.

Безымянный

“Вивчивши наявні в ЦВК документи та пояснення, Комісія встановила, що подання Київської обласної організації Політичної партії “Об’єднання “САМОПОМІЧ” про заміну члена Коцюбинської селищної виборчої комісії було внесено до Ірпінської міської виборчої комісії 15 липня 2016 року, а також 17 та 18 липня 2016 року – вдруге та втретє, тобто у період виборчого процесу з позачергових виборів депутатів Коцюбинської селищної ради Ірпінської міської ради Київської області, призначених на 17 липня 2016 року. Отже зазначені подання мали бути розглянуті не пізніш як на п’ятий день з дня їх внесення, а внесене 15 липня 2016 року – не пізніше останнього дня перед днем голосування, або, за наявності підстав, залишені без розгляду, про що не пізніше ніж на п’ятий день з дня надходження подання мав бути проінформований суб’єкт його внесення,” – роз’яснюють “Громаді Приірпіння” у ЦВК.

“Проте належний розгляд вказаних подань в порядку, строки та у встановлений законом спосіб Ірпінська міська виборча комісія не здійснила. Таким чином, допустила протиправну бездіяльність та спричинила порушення права суб’єкта внесення подання до складу Коцюбинської селищної виборчої комісії, що свідчить про грубе порушення нею виборчого законодавства України. Враховуючи викладене, Комісія встановила факт одноразового грубого порушення Ірпінською міською виборчою комісією вимог Закону України “Про місцеві вибори” та достроково припинила повноваження всього її складу,” – додають у ЦВК.

Політичні партії, які пердставлені у ВРУ мають право подати свої кандидатури до Ірпінської ТВК до 18:00 28 липня 2016 року для формування нового складу.

“Бездіяльність Ірпінської міської виборчої комісії є яскравим прикладом зловживанням правами.  Ми тут бачимо політичний підтекст. Після наших звернень вдалося домогтися розпуску Ірпінської виборчої комісії. Ми вимагаємо того, щоб комісія була сформована в належні строки і нарешті розглянула наше подання,” – зазначає Титикало.

Без імені

Новий склад комісії до 3 серпня має розглянути подання “Самопомочі” щодо заміни Тимощук у Коцюбинській ТВК.

Нагадаємо, що за кілька днів до виборів Ірпінське ТВК прийняло рішення, яким безпідставно звинуватило Коцюбинське ТВК, яке засідало й слідувало календарному плану ЦВК, у бездіяльності.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539