Суд наклав арешт на вкрадену землю в Ірпені

0

Апеляційний суд Київської області наклав арешт на земельну ділянку площею 1.5 га по вул. Чехова 27 в Ірпені. Це сталося 4 серпня.

Не в останню чергу, позов прокуратури задоволено завдяки рішучому настрою громадян, які були присутні в залі засідань. На відміну від Ірпінського суду, який напередодні очікувано зайняв сторону забудовників, колегія обласних суддів дослухалася до аргументів громади і винесла справедливе рішення. Кілька слів з історії питання. Всупереч закону і побажання громади, ще у вересні 2012 року Ірпінська міська рада ухвалила рішення про відвід КП “Ірпіньжитлоінвестбуд” в оренду земельної ділянки 1.5 га.

Тут же, за наїждженою схемою, комунальне підприємство передало її в суборенду ПП “Білгруппменеджмент” під багатоповерхове житлове будівництво. 19 травня 2015 року я скерував на ім’я міського голови Володимира Карплюка Депутатське звернення, щодо зупинення рішення Ірпінського виконавчого комітету “Про надання ПП “Білдгрупменеджмент” містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки по вул. Чехова 27.”

Безымянный

 

Нагадаю, що з “Білгрупменеджмент” пов’язані депутат Ірпінської ради Ігор Вишняков та екс-депутат Ірпінської ради Валерій Пєший, якого “Українська правда” пов’язує з дерибаном Біличанського лісу.

Згідно з Генеральним планом розвитку міста і плану зонування, дана земельна ділянка віднесена до зони Г-5 п: Перспективна лікувальна зона і не може бути використана під багатоповерхове житлове будівництво. Також повторно звернув увагу міського голови, що ще 23 січня 2015 року я виходив з пропозицією скасувати рішення 2012 року, як помилкове . Але Карплюк і вухом не повів. Більше того. 18 лютого цього року з його подачі ухвалено ганебне рішення “Про затвердження детального плану території забудови кварталу м.Ірпінь обмеженого вул.Університетська, Пушкінська, Суворова та проектною об’їздною дорогою”. І це не зважаючи, що вже більше десяти років мешканці Приірпіння чекають обіцяного медичного центру і пологового будинку, надавши в оренду 13.5 га лісопарку ТОВ “Київський науково-клінічний медичний центр”.

 

Двічі намагались попередники нових облич – партія регіонів провести громадські слухання під головуванням сьогоднішнього секретаря міськради Юрія Денисенка (тоді депутата “фронтовика-ударівця”, а зараз представника Нових облич), але активісти зупинили дерибан . Те, що 2 роки не могла зробити Партія регіонів, Нові обличчя ухвалили депутатським гоп-стопом з голосу, без проекту рішення. Одним помахом руки віддали на знищення забудовникам ще 10 гектарів лісопарку.

22 лютого громадськість знову звернулася до міського голови Володимира Карплюка із вимогою зупинити дію цього ганебного рішення. Адже на той час в Господарському суді Київської області вже розглядалася справа в інтересах держави за позовом обласної прокуратури, щодо скасування рішення Ірпінської міської ради та витребування земельної ділянки 1.5 по вул..Чехова 27. Не зважаючи ні на що, 11 липня 2016 року Ірпінський виконком дозволив зрубати ще 17 дерев на цій ділянці. 12 липня о 9-ій годині керівництво комунального підприємства “Ірпіньзеленбуд” нагнало лісорубів, щоб зрізати вікові дерева. І почали вони не з посохлих сосен, а за кілька хвилин завалили два сторічних дуби.

Люди зупинили свавілля, викликали поліцію та прокурора. Останні події, які сколихнули Приірпіння і змусили під прикриттям ночі тікати в надцяту “відпустку” основного натхненника дерибану лісу, міського очільника Карплюка, вселяють надію, що зміни все-таки настають. Та й для людей це приклад того, як громадянська позиція та згуртованість приводять до результату.

Якби активна частина громади міста не вдарила на сполох і не почала спротив, то замість парку Центральний вже давно б стояли багатоповерхівки. Його поява – це результат нашої боротьби. Але це ще не кінець. Під тиском громади, поступившись декількома гектарами, місцева мафія прагне забудувати залишки лісу. Лише на арештованій сьогодні ділянці, вони мріють звести чотири 16-ти поверхових та три 10-ти поверхових будинків. А на решті території, що залишились від лісу, ще чотири 16 поверхівки на кілька секцій.

До речі, обіцяного Карплюком дитячого садочка в детальному плані забудови катма. Будьмо пильними!

Без іменіАвтор: депутат Ірпінської міської ради від ВО “Свобода” Богдан Мельничук

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539