Мер Ірпеня Карплюк провів майже півроку у відпустці

0

Міський голова Ірпеня Володимир Карплюк за неповних два роки відпочивав 174 дні. Про це свідчить відповідь Ірпінської міськради на запит Громадського руху ЧЕСНО.

Голова партії “Нові обличчя” Карплюк очолив місто Ірпінь восени 2014 року.

У 2015 році він відпочивав 113 днів.

Тобто, фактично, третину року міського голови на роботі не було. Офіційно тривалі відпустки мера пояснили економією: “з метою забезпечення раціонального використання бюджетних коштів”.

Без імені

                    Відповідь отримана завдяки інструменту “Доступ до правди” громадської організації Центр UA .

“Я неодноразово приїздила, щоб взяти в міського голови інтерв’ю й мені мало не щоразу повідомляли про те, що він у відпустці. Я давно помітила цю тенденцію”, – каже журналістка програми “Гроші” Дарина Рогачук.

За неповний 2016 рік Карплюк вже був у відпустці 55 днів. До того, як відбулися обшуки в будинках Володимира Карплюка та його кума, екс-регіонала Анатолія Федорука, який є мером сусідньої Бучі,  міський голова Ірпеня виїхав з країни. Спершу він стверджував, що переховується. Відсутність на робочому місці такий тривалий час могла загрожувати перевиборами. Згодом Карплюк в ефірі “Громадського” сказав, що перебуває у відпустці й планує найближчим часом повернутися.

“У Ірпінській міській раді я бачила його заяву на відпустку. До 19 серпня включно”, – розповідає журналістка Рогачук.

Нагадаємо, журналісти програми “Схеми” виявили, що у Володимира Карплюка після того, як він був обраний міським головою Ірпеня, був незадекларований бізнес у Польщі. Компанія займається за кордоном будівництвом будинків. ЗМІ пов’язували міськогоголову і раніше із будівельним бізнесом. У декларації Карплюка за 2013 рік громадський рух ЧЕСНО нарахував 67 квартир.

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539