Обшуки у Федорука та Карплюка

0

Господи!!! Твоя воля! Це перші слова, які я сказала, коли прочитала пост нардепа Володимира Ар’єва!

У дерибанника, екс-регіонала мера Бучі Анатолія Федорука обшук! А його кум Володимир Карплюк, той в якого в декларації Громадський рух ЧЕСНО знайшов 67 квартир (#Vova-67), втік з країни. Інформацію підтверджують нардепи Валерій Карпунцов та Володимир Ар’єв.

“З 6 ранку Генпрокуратура проводить обшук у сумнозвісного мера Бучі Анатолія Федорука у справі схематозного викрадення 900 гектарів лісу в Київській області. Його подільник, ще сумнозвізніший мер Ірпеня Володимир Карплюк – той який захоплював владу у Коцюбинському та організовував побиття активістів – залишив країну. Пацани ховалися за нормальним таким парканом, навіть вищим за той що у Ляшка. Не допомогло…
Olga Chervakova Iryna Fedoriv – ви давно цього чекали,”- написав у соцмережі Володимир Ар’єв.

Прес-секратар Юрія Луценка, генпрокурора, пише, що великі паркаини не рятують тих, хто роками дерибанив наш регіон.

Справа стосується, як я розумію, дерибану Бучі – 890 га лісу протиправно віддали під забудову.

Ось що в раді відбувається зараз.

Телебачення Торонто має своє пояснення, чого в Приірпінні такі високі паркани.

Безымянный

“Згідно нормативів, встановлених секретним розпорядженням Кабміну, паркан мера має бути нижчим від паркану губернатора хоча б на метр. Саме тому мера Ірпеня зробили вигнанцем і парією – безжальна державна машина не пробачає таких помилок. Люди, не порушуйте ієрархію парканів в країні, суворо дотримуйтеся встановлених державою правил та нормативів,” – пише телебачення Торонто.

1+1 повідомляє, що обшуки відбуваються у маєтку Федорука і Капрлюка, який може з’явитися в міськраді вже після обіду. Близько 13:00 Карплюк написав пост, де у всьому, що відбувається бачить лише політичний контекст. Активістів називає – “масштабними залишками системи”. Попри те, що Краплюк набрав 11 мандатів (було 17), а активісти 10 (було 4) + 1 селищний голова від активістів, Карплюк вважає, що виграв вибори.

Безымянный

Але вже пообіді відбувся брифінг, де фактично підтвердили, що Карплюк тікав близько 3 ночі через один з аеропортів. Журналісти підозрюють, що міг бути витік інформації, а оточення Карплюка було дезінформоване.

“Вікна-Новини” дотелефонувалися до Карплюка. Той сказав, що місце перебування не повідомить, бо переховується.

Старший помічник генерального прокурора України з особливих доручень (2014-2015) і чинний нардеп Валерій Карпунцов знає, як тікав Карплюк:

“Карплюк вилетів у Прагу рейсом із “Борисполя”. На жаль, ще не повністю реформовані правоохоронні органи та судові, які виносять ухвали на оперативні заходи, на обшуки та затримання, і мер Ірпеня з родиною вилетів з України, безпосередньо з Борисполя. Здається, нічним 917 рейсом. Це не чартер, а рейсовий літак”.

Під час обшуку вилучили документи, гроші, коштовності. Обшуки проводять на 31 локації. Понад 100 правоохоронців. Також знайдені журнали з чорною бухгалтерією.

Безымянный

Тим часом у інтернеті люди почали робити фотожаби.

Карплюка хтось бачить, як підзвітного мера.

Безымянный

Карплюку пригадують, як він знищив курортний Ірпінь.

Безымянный

У мера Бучі тим часом знайшли коштовності, як повідомляє Інформатор.

3

І дуже багато якихось посвідчень.

4

Крім того, нардеп Валерій Карпунцов повідомив, що під час сьогоднішніх обшуків була знайдена “чорна бухгалтерія”, де зазначено, кому та які саме ділянки надавалися.

“Навіть якщо на підставну особу, але там дійсно записано, хто кінцевий бенефіціар”, – повідомив Карпунцов.

Територія маєтку Федорука – це місцеве Межигір’я.

1

З теплицями і садами.

2

У Бучі депутати зібралися на позачергову сесію. Тут терміново більшість,  яка роками допомагала Федоруку дерибанити зелені зони проголосувала за звернення до президента та всіх правоохоронців, щоб припинили чинити, на їхню думку, тиск на мера Бучі. Про це “Громаді Приірпіння” повідомили журналісти, які перебувають нам місці події.

Справа стосується, як я розумію, дерибану Бучі – 890 га лісу протиправно віддали під забудову. Федорук – екс-риг, який ані слова не сказав під час подій на майдані. Ми в кожного слеищного і міського голови регіону брали коментарі і під час розгону мирного майдану і під час перших розстрілів.

У коментарі активістам Федорук казав, що з партії не вийде і вдавав, що не знає, що відбувається на майдані:

“Виходить з Партії регіонів не збираюсь. Курс партії незмінний. президент сказав, що ми йдемо в Європу. Я не бачив, що там було, не можу коментувати”.

Лише після втечі Януковича заявив про те, що буде виходити з партії.

Нагадаю, що активісти Приірпіння ведуть роками боротьбу з дерибанами в пристоличній зоні. Їх б’ють “невідомі”, яких активісти пізнають, бо бачили на забудовах як тітушок.

Ті, кого били, радіють, що нарешті правоохоронці запрацювали.

Безымянный

Одна з найбільших афер із землею – дерибан Біличанського лісу. 6 тис га. Дерибанять його через Коцюбинську селищну раду та Гостомельську селищну раду.

У Коцюбинському члени партії “Нові обличчя” захопили владу 8 квітня і усунули з посади селищну голову Ольгу Матюшину, яка виступає за збереження лісу. Юлія Главацька, секретар Ірпінської ради, ймовірно підробила гербову печатку щодо цього відкрили навіть кримінальне провадження. Депутати від Нових облич захопили адмінбудівлю і щодо цього факту також відкрите кримінальне провадження.

Громада вийшла на віче.

Домоглася громада перевиборів до селищної ради – 10 мандатів отримали 17 липня активісти (до цього команда Ольги Матюшиної восени отримувала 4 мандати) і 11 – Нові обличчя.

Безымянный

З-поміж інших самовисуванців є Владислав Євстєфєєв, який разом з Карплюком має ділянку напроти 18 школи в лісі. Вони планували її забудувати і там навіть був паркан, який під тиском активістів зняли.

Євстєфєєв, за словами прокурора, має у власності майже 100 ділянок Біличанського лісу, який активісти захистити укахом президента і домоглися надання статусу нацпарку.

Активістів в регіоні безкарно б’ють і ми чекаємо, що Генпрокуратура не випустить жодного дерибанника, а всіх, хто винен у силовому перешкоджанні роботи голови Ольги Мтаюшиної, перевороті й захоплені влади в селищі задля дерибану Біличанського лісу чекає суд і законний вирок.

Для кумів-дерибанників Карплюка та Федорука Біличанський ліс під забудову – це 6 тис га лісу. Тому за свої злодіяння кожен має відповісти перед законом. Ми чекали цього майже 10 років. Час настав.

При потребі активісти готові надавати прокуратурі свідчення, відеодокази та зібрані роками документи.

Авторка: Ірина Федорів журналістка, мешканка Коцюбинського

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539