Водій маршрутного таксі № 381 відмовився везти АТОвця

0

Водій маршрутного таксі № 381 відмовився перевозити АТОвця з Бучі Івана Сацика як пільговика.
Про це Сацик розповів “Громаді Приірпіння”.

“Я їхав з Бучі з Київ в Головне управління по роботі. При посадці в маршрутку почув від водія вже звичне – більше 2-х пільговиків не можна. Я поспішав та й люди поспішали, які заходили за мною, тому я заплатив. Хоча маю при собі УБД -учасник бойових дій”, – розповідає бучанець Іван Сацик.

На зауваження бійця про безкоштовний проїзд для АТОвців, водій сказав, що нічого подібного не чув.

“Зі Сходу я повернувся цим літом і знаю напевно, що нема такого закону “про двох пільговиків”. Перевізник повинен перевозити пільговиків без обмежень. Тому вже в Києві я спитав у водія його прізвище та розповів йому про документ, підписаний його керівником Лабунським, де сказано, що всі перевізники Ірпінського АТП 13250 мають перевозити учасників бойових дій без обмежень. На це він відповів, що нічого подібного не чув і що керівництво до нього цієї інформації не доводило”, – додає Сацик.

Схожа ситуація була й у Коцюбинському. Перевізник той самий – Ірпінське АТП 13250. Депутат Коцюбинської ради Микола Єременко вирішив з’ясувати, чи правомірно водії обмежують кількість піьговиків на маршруті.

У відповіді депутату з Київської облдержадміністрації сказано, що відповідно ст. 37 ЗУ “Про автомобільний транспорт” перевізнику “забороняється відмовляти у пільговому перевезенні громадянам пільгових категорій при пред’явленні ними пільгового посвідчення”.

1

В листі КОДА також йдеться про те, що Ірпінське АТП має провести роз’яснювальну роботу з водіями щодо перевезення пільгових категорій громадян.

1

Єременко звернувся за роз’ясненням і до керівництва Ірпінського АТП.

У листі-відповіді депутату сказано, що “на підприємстві не приймалося рішення про перевезення пільгових категорій в обмеженій кількості”.

1

Окрім того, директор підприємства просить постраждалих звертатися до них у разі виникнення конфліктних ситуацій.

“У разі надходження скарг від конкретного пасажира на конкретного водія на підприємстві проводиться внутрішнє службове розслідування та вживаються заходи з метою подальшого недопущення випадків відмови у пільговому перевезенні пасажиру, якщо такі мали місце”, – запевняє в своєму листі Лабунський.

Проте водії не обізнані з подібними розпорядженнями керівництва.

Редакція “Громади Приірпіння” вирішила з’ясувати, чому водії відмовляються перевозити пільгові категорії пасажирів і звідки взялася норма – 2 “пільговики”.

Працівники АТП повідомили, що водії зобов’язані перевозити безкоштовно учасників АТО, наказ про це розміщений на підприємстві.

Також керівництво АТП пообіцяло розібратися з водієм, який відмовився перевозити АТОвця. Якщо Вам відомі випадки, коли пільговим пасажирам відмовляють у проїзді, редакція радить роздрукувати відповідь Ірпінського АТП і показувати водіям.  У разі, якщо це не допомагає, радимо дізнаватися прізвище водія, повідомляти про такі випадки АТП та депутатів місцевої ради для систематизації.

Водій іншого маршрутного таксі, в Коцюбинському, яке також  належить Ірпінському АТП, відмовився брати в пасажира пошарпані 5 гривень за проїзд.

1

 

В результаті пасажир поїхав безкоштовно, а водій під час руху порушив ПДД.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539