Напади на активістів: замовники, схоже, сидять у найвищих кріслах Приірпіння

0

Два місяці є в правоохоронців Ірпеня та області, щоб належним чином завершити слідчі дії та вручити підозри підозрюваним у скоєнні фізичних розправ над активістами.

У іншому випадку буде здійснено перевірку професійної відповідності всіх без винятку правоохоронців, долучених до справ про побиття активістів, ініційовану Парламентським комітетом з питань протидії та боротьби із корупцією.

Щодо справи про скоєння нападу на мене і мою дитину забудовником Валерієм Пєшим, який на той час мав статус депутата Ірпінської міськради, правоохоронці мають ще менше часу – 2 тижні, адже всі необхідні матеріали зібрані, питання лише за тим чи вистачить працівникам поліції і прокуратури сміливості оголосити підозру одному із найбільших забудовників регіону і соратнику діючого мера.

Результат пошуку зображень за запитом "Пєший Валерій"

Нагадаю, що більше року минуло від моменту першого з серії гучних побиттів активістів в Приірпінні (Бархоленка, Масштабея, Мельничука, Олександренка, Боровика, Грищенко, Кулібабчука та ін.) але досі винні не покарані, адже матеріали розслідувань припадають пилюкою у кабінетах правоохоронців Ірпеня та області.

1

Підозри не оголошені, справи не передані до суду. Тим часом, фізичний тиск на активістів продовжується, більше того, безкарність призвела до того, що кримінальні елементи, які працюють на забудовників, не соромляться перед екранами телекамер нападати на журналістів та погрожувати активістам розправою.

Остання така подія трапилася 26 серпня – охоронці будівництва по вулиці Єсеніна, 30 напали на знімальну групу ICTV.

Всі резонансні побиття активістів в регіоні мають спільні ознаки і схоже на те, що замовники фізичної розправи над опозиційними до діючої влади мешканцями сидять у найвищих кріслах міськрад Приірпіння.

Цей факт пояснює бездіяльність правоохоронців по притягненню до відповідальності нападників та їх замовників.

1Авторка: Інна Грищенко – експерт Центру “Ейдос”, мешканка Ірпеня

 

 

 

Tagged with:

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539