Як святкували День знань у Приірпінні

0

1 вересня запрацювала початкова школа № 15 в Гостомелі. Саме цю школу перед початком навчального року намагалися закрити як нібито аварійну. Не дивлячись на те, що школа вже у приватній власності, в ній все ж будуть навчатися діти.

На святкову лінійку до школи в райні баланівка прийшло більше сотні дітей та батьків.

Цього року до першого класу в цій школі пішли 22 учні.

1

На урочисті заходи приїхав і екс-голова Гостомельської селищної ради екс-регіонал Анатолій Кириченко, онук якого ходить до цієї школи.

1

Бучанська школа № 4 провела традиційну лінійку з виступами чиновників. До першого клусу цієї школи набрали 7 перших класів. Частина з них буде ходити до сусідньої школи № 5, оскільки всім не вистачає місця.

1

“Сьогодні середульший пішов до першого класу школу № 4. Після традиційної лінійки, першачків запросили на урок до школи № 5. З’ясувалося, що перші класи, а їх сім, навчатимуться в 5-й школі цілий рік. В 4-й є місце лише для одного першого класу. Та сама ситуація була і в минулому році. Якби добудували гімназію в терміни, як обіцяли, то у 4-ї школи з’явилися б додаткові приміщення. Хоча від другої зміни це її все одно не рятує”, – розповідає бучанка Ольга Продан.

Привітати дітей з 1 вересня до школи прийшов секретар Бучанської ради Василь Олексюк. Присутні бачили й мера Ірпеня Володимира Карплюка, який з родиною проживає в Бучі й водить своїх дітей до бучанської школи № 4.

У дзвоник калатала донька капелана та члена ГО “Бучанська варта” Анатолія Кушнірчука, яка цього року пішла до першого класу.

1

В перший клас цього року до школи № 17 міста Ірпеня пішла й донька архітектора та громадського активіста Ігоря Юрчака. Вона крайня ліворуч.

1

За словами Юрчака, до цієї школи цього року пішло 185 першокласників, які вмістилися у 6 перших класів.

З чиновників на лінійці виступав заступник Карплюка екс-регіонал Дмитро Христюк.

“Урочистості в нашій школі відкривав Христюк. Він сказав, що в цьому році ні, а от наступний рік ми оголосимо роком освіти і медицини. Я мало не впав. Чому не цей рік освіти й медицини, він не поточнив. Далі слово взяв директор школи й сказав, що школа повністю готова до навчального процесу. Після цих слів я випадково підняв очі догори й побачив пробиту скляну плитку на горищі..”, – розповідає як було на святі Юрчак.

1

“Пізніше стали відомі інші неприємні деталі – не вистачає на всіх у класі підручників, а до групи продовженого дня можуть взяти лише 15 дітей, з 32, що навчатимуться у класі”, – додає Юрчак.

Окрім посадовців, на святі виступали дитячі колективи.

1

Депутатка від БПП в Ірпінській раді Марія Шевченка відвідала урочисту лінійку в Ірпінській школі № 3.

1

В Ірпінській школі № 12 також пройшла лінійка з традиційними урочистостями.

1

 

До цієї школи пішла донька активістки з Ірпеня Юлії Шиховцової. Дівчина на фото справа.

1

Ліцей селища Коцюбинського теж провів 1 вересня традиційно.

1

До першого класу Коцюбинської школи № 18 пішла донька волонтерки Ірини Маслюк.

1

“Громада Приірпіння” радо оприлюнить Ваші фото з 1 вересня разом з коментарями.

Tagged with:

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539