Ворзель вчергове примусово приєднують до Бучі, тепер – рішенням облради

0

Увечері 30 серпня нам стало відомо, що в Київській облраді збираються розглядати питання об’єднання територіальних громад.

Звісно, ніяких анонсів чи запрошень для небайдужих ворзельців ніхто не робив. Все як завжди – між собою і нишком. Але, враховуючи резонансність питання добровільно-примусового приєднання Ворзеля до Бучанської громади, ми, кілька ворзельських активістів, туди вирушили і таки потрапили на засідання якраз перед виступом мера Бучі та ініціатора об’єднання Анатолія Федорука.

Дякуємо за допомогу і підтримку у цьому обласному депутату та справжньому патріоту “свободівцю” Ігорю Домбровському.

Звісно, бачити нас пан Федорук був не радий, як, власне, і наша ворзельська голова Лариса Федорук, бо таким чином їхній бенефіс про молочні ріки і кісільні береги об’єднаної громади доповнився критичним виступом шанованого ворзельського активіста – Ігоря Грибенка.

IMG_20160831_101756

Якщо коротко, то виступ Федорука, як завжди, вирізнявся розлогими переливами про світле майбутнє і, як завжди, без конкретики. А ленам комісії були роздані свіжовіддруковані кольорові брошури про Бучанську об’єднану територіальну громаду.Без імені

Як наголосив пан Федорук, брошури, окрім української, перекладені ще й на англійську мову. Але, мабуть, окрім автора і редактора цієї брошури, її до цього більше ніхто не бачив і не читав. Принаймні я не знайшов жодних матеріалів з цієї брошури ні на офіційних сайтах ні на сторінках соцмереж.

Лицемірні розповіді мера Бучі наштовхнулися на наші обґрунтовані вимоги до членів комісії облради не вносити жодних змін до перспективного плану щодо Ворзеля, бо його примусове і недобровільне приєднання до Бучі, а згодом і ще до низки сіл в одну громаду не обговорювалося і не узгоджувалося з громадою Ворзеля, як, власне, і з громадськістю інших учасників цього штучного об’єднання.

Ми вимагали не порушувати закони України  та права громади і далі та не форсувати це питання без остаточного рішення суду щодо незаконності прийняття Ворзельською селищною радою рішень про об’єднання громад. Просили лише дати можливість провести повноцінні громадські обговорення доцільності такого обєднання. Адже на неодноразові звернення, прохання та вимоги до ворзельської влади зробити розрахунки,  економічне обгрунтування, порівняння альтернативних варіантів чи хоча б окреслити стратегічний план розвитку такої громади, жодного разу змістовної відповіді чи предметних дій так і не було.

На жаль, голови обласної ради Ганни Старикової на засіданні по Бучанській громаді не було, тому головував там давній друг Федорука – “Совість України” Володимир Удовиченко, котрий не менш лицемірно розказував, що “всьо хорошо, прекрасная маркиза», що рішення суду буде тоді, коли воно буде, а зараз, не дивлячись ні на що, треба бігом рухатися вперед і врешті запропонував винести питання приєднання Ворзеля до Бучанської об’єднаної територіальної громади на розгляд обласної ради.

Кволе голосування комісії, під час якого троє проголосували “За” і рішення прийняте.

1472812145134

Як відомо, вже по обіді аналогічне засідання відбулося по Ірпінській територіальній громаді, де намагалися так само свавільно приєднати до Ірпеня селище Коцюбинське. Але плани ірпінських керманичів були порушені позицією селищної голови Коцюбинського – Ольгою Матюшиною. 

Зухвале продавлювання даного питання у Ворзельській селищній раді руками покірних, попередньо завербованих депутатів; невтручання Ірпеня у це фактично рейдерське захоплення Ворзеля; прикриття таких дій з боку Київської обласної державної адміністрації її голови Максима Мельничука та його заступника Лева Працхаладзе (котрий особисто привіз та урочисто вручав меру Бучі висновок КОДА про законність проектів рішень місцевих рад про обєднання); потурання обласною радою та її керівницвом у питанні затвердження незаконного включення Ворзеля у склад Бучанської обєднаної територіальної громади (що збираються затвердити на засіданні обласної ради 6 вересня); проект рішення про внесення відповідних змін у Перспективний план формування громад – все це елементи однієї злочинної змови, котра була заздалегідь спланована і цинічно втілюється в життя.

Та не дивлячись на наші нарікання й заперечення з приводу об’єднання з Бучею, голова облради Старикова пише в соцмережі facebook, що чи не єдина громада, яка вирішила об’єднатися добровільно, це Бучанська.

1

Та як би не хотілося їм насильно нас приєднати, переконаний, що суспільство або принаймні активна його частина, більше не буде терпіти такого приниження і свавілля. Ми будемо захищатися і відповідати.

Корупційний Карфаген має бути зруйнований!

 

1

Юрій Демчук, мешканець Ворзеля

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539