Як священик переселенців виганяє на вулицю

0

Переселенців мають виселити з приміщення дитсадка Білочка у вівторок о 15:00. Про це заявили 3 сім’ї, які в понеділок мало не опинилися на вулиці.

“Я спитала, що порушили ці три сім’ї. А це 2 матері-одиначки та одна багатодітна сім’я. Ті пересленці, яких залишають у центрі, твердять, що о 8:00 ці три сім’ї не ходять на молитву. Я роз’яснюю, що не можна змусити молитися. В країні у нас демократичний підхід. Держава світська і є свобода віросповідання. Там діють за принципом секти. Збирають збори. Психологічно тиснуть на цих людей. Їх запитують: хто проти цих трьох сімей – тоді інші встають і чиниться психологічний тиск. Потім мені вже наводили інші аргументи: нібито ці люди вживають алкоголь і ведуть себе недостойно. Я хочу сказати, що я живу поряд в будинку по вул. Меблевій 11б. Я бачу цих людей щодня і не помічала за ними такого,” – розповідає Олександра Куцан, депутатка Коцюбинської селищної ради.

Коли ці три сім’ї у понеділок повернулися до приміщення, де вони проживають, то їх викид али звідти, за словами очевидців, невідомі їм чоловіки спортивної статури.

“Ситуація кричуща. Обласна соцслужба повідомила, що не має доступу до центру, де проживає більше сотні переселенців з дітками. Отець Микола від учора почав примусово висиляти людей… На застосування фізичної сили кремезних чоловіків супроти переселенців поліція не відреагувала, на виклик приїхав вже легендарний слідчий Власенко. Дзвонила жінка, з якою я спілкувалась майже годину, вона на межі суїциду. Її дитина прийшла зі школи, хлопчика не пустили навіть в туалет. Галина Скіпальська терміново знайшла психологів. Заступник прокурора області буде розбиратись з ситуацією. До керуючого справами Київської Патріархії я обов’язково з ранку завітаю,” – пише у соцмережі селищна голова Ольга Матюшина.

Депутати з команди Матюшиної просять депутатів Нових облич відреагувати належним чином на ці події і виступити разом на захист переселенців від свавілля колишнього депутата Миколи Ільницького.

Результат пошуку зображень за запитом "Микола Ільницький"

“Я щойно під офісом УЖКГ “Біличі” перестріла депутата Ірпінської ради Богдана Слюсаренка, депутата Коцюбинської селищної ради і керівника УЖКГ “Біличі” Олексія Зінкевича та заступника селищного глови – депутата Ворзельської ради віз Нових облич Петра Пушанка. Я їм повідомила про те, що переселенців виселяють і людей треба захистити. Мені Зінкевич заявив про те, що нібито я раніше хотіла сама людей виселити. Я нагадала керівникові комунальної установи, що добивалася лише встановленя лічильниука на водопостачання. Кожен має платити за спожиті послуги і ніхто не має виганяти вимушених переселенців з приміщення, яке Ільницький в ради просив саме для них. На моє прохання бути тут в 15:00 зголосився лише Слюсаренко. Додав, що якщо у нього буде можливість – він приїде,” – додає Куцан.

О 15:00 у вівторок поблизу приміщення колишнього садка “Білочка” відбудуться збори.

Нагадаємо, депутати за часів екс-регіонала Вадима Садовського дали приватизувати понад 1000 метрів приміщення дитсадка “Білочка”. З-поміж тих, хто голосував “за” була Юлія Главацька (зараз депутатка КСР від Нових облич). Згодом попри протести громади депутати дали в оренду Ільницькому на 5 років ще одну частину приміщення дитсадка і в громади по суті залишилося 1 крило дошкільного закладу, яке зараз функціонує як заклад медичної допомоги (червоним те, що приватизоване, зеленим – приміщення в оренди).

Безымянный

Дептутати віддали також Ільницькому землю в оренду на десятки років за символічну платню.

“Заради уникнення ескалації конфлікту буду звертатись до депутатського корпусу та пропонувати розірвати договори оренди хоча б на ті кілька сотень метрів, які не встигли доприватизувати за часів Садовського щоб мати можливість укладати з людьми прямі договори. Я дуже добре пам’ятаю як Ільницький збирав кошти на ремонт будівлі колишнього дитсадка по всій Київській області, правда про те, що це незаконно приватизований дитсадок він замовчував, він наголошував, що потребує коштів на ремонт для переселенців,” – наголошує Матюшина.

Зараз на території дитсадка триває забудова.

“Я попереджала під час сесій і депутатів, і громаду, і переселенців про те, що Ільницький прикриється переселенцями як щитом, отримає контроль над землею і приміщенням. Вимагала того, щоб в тексті рішення було написано, що оренда дається виключно для потреб вимушених переселенців. Але депутатська більшість разом із Садовським не чули тоді ні мене, ні тодішню активістку Ольгу Матюшину, яка приходила на сесії захищати права громади. Я знала, що настане час, коли самі переселенці зрозуміють хто такий Ільницький. На 1+1 кілька родин не побоялися розповісти про те, як Ільнийький їх змушує жебракувати. Про цю біду знає Філарет. Знає громада. З найпершого дня після прийняття рішення я була в Михайлівському соборі. І з того часу щоразу інформую духовенство як член релігійної громади УПЦ КП,” – зазначає Ірина Федорів, колишня депутатка КСР.

“Раз вони всі бездіють стільки років – значить вони спільники. Значить є в церкви дохід від продажу гуманітарки як секонд-хенду, про що йдеться в оголошеннях Ільницького і сектантська діяльність нікого в церкві не турбує. Як і мільйон пожертв від екс-регіонала Клименка, який в розшуку. Не Турбує ні церкву, ні СБУ. Розруха в головах людей: одні відповідають за духовність, а інші за цілісність держави і протидію сепаратизму. 3 роки воюємо з цим питанням. Прокуратура не йде позиватися, щоб повернути дитсадок, бо то ж ЦЕРКВА. Я прокурорським роз’яснюю: тризуб моєї держави сильніший за всі релігійні символи разом узяті. У державі діє закон і церква має йому коритися. Інакше – притягнення до відповідальності. Винятків нема. За таких умов можна бути віруючим, але не релігійним. Для Філарета давно справа честі змінити керівника релігійної громади. Церква УПЦ КП не добудована 10 років, зате є паркан. Це ганебне явище в історії церкви. А переселенцям, які виступили супроти своїх від страху, хочу сказати одне. Він буде травити вас по одному. І кожен з вас може опинитися на місці цих 3 сімей. Через те, що у громади Донеччини і Луганщини був страх і сотні тисяч відступили перед сотнями сепаратистів – ви втратили все, що мали і всі ми тепер за цілісність держави платимо кров’ю. Не повторюйте свої помилки і не женіть своїх побратимів в угоду бізнесмену Ільницькому,” – додає Федорів.

Tagged with:

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539