В Ірпені на захист озера перекрили трасу

0

3 вересня, у суботу, мешканці Ірпеня перекрили трасу в місті. Таким чином містяни вирішили привернути увагу влади до проблеми знищення озера “Карасьового” у мікрорайоні СМУ.

Про це “Громаді Приірпіння” повідомив депутат цього округу Сергій Глиняний.

За його словами, обурена діями забудовника Романа Солодаренка громада зібралася  біля озера, щоб зкоординувати свої дії для захисту водойми.

“Ця територія перетворюється на гетто, тут нема жодної зони відпочинку, окрім цієї – навколо озера. Більше десяти багатоповерхівок, наліплені одна біля одної й забудовник Солодаренко планує звести ще одну. Люди викликали представників влади, чекали когось з представників прокуратури. Чекали близько 2-х годин але на місце події так ніхто й не з’явився”, – розповідає Глиняний.

Обурення ірпінців бездіяльністю влади закінчилося перекриттям траси.

Після кількох хвилин перекриття вулиці Гостомельське шосе, що в Ірпені, до мітингувальників прийшли представники поліції.

“Прийшли представники поліції й почали запевняти, що за фактом виділення земельної ділянки, на якій знаходиться озеро, відкрите провадження й що поліцейські хочуть самі дізнатися, коли було перше землевиділення й як так могло трапитися, що під забудову в раді видають водойму. Зрештою, поліція запевнила, що буде добиватися в суді зупинення будь-яких дій на цій ділянці. Але люди мало в це вірять”, – додає депутат.

Напередодні, 2 вересня, забудовники почали закопувати озеро й готувати на ньому будівельний майданчик. На заваді стали місцеві мешканці.

1

“Містяни прийшли з роботи, побачили це свавілля, взялися за лопати і почали викидати той пісок геть з кар’єру! Копали дорослі й діти, навіть дитячими совочками. Прибігли “власники”, їхня “охорона” й почали закидати той пісок назад, але місцеві з лопатами прибували! Мешканці не бажають, щоб якийсь спритник відібрав дарунок природи, до створення якого не має жодного відношення. Потім приїхала поліція й засипання озера вдалося зупинити”, – говорить Глиняний.

Інша депутатка Ірпінської ради, яка також закріплена за цим округом, голова фракції “Нові обличчя” Анастасія Попсуй (змінила прізвище на Заблоцька), до громади не прийшла.

В соцмережі facebook активісти озвучили її дослівну відповідь на звернення: “Я на ці емоції вже не ведуся”.

1

Нагадаємо, що за свідченнями місцевих мешканців, озеро “Карасьове”  було викопане за наказом відомого мецената Миколи Терещенка. З цього приводу депутат Сергій Глиняний звернувся до його нащадка – мера міста Глухова Мішеля Терещенка з проханням допомогти зберегти цю водойму в Ірпені.

 

Tagged with:

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539