Ірпінь: Мешканці незаконних новобудов перекривають трасу й вимагають газ

0

У районі паспортного столу в Ірпені люди з дітьми перекрили дорогу на Київ. Вони вимагають провести газ в свій десятиповерховий будинок.

Про це Громаді Приірпіння повідомив депутат Ірпінської ради від партії “Свобода” Богдан Мельничук.

“Мешканці будинку по вулиці Соборній, 1 провели попереджувальну акцію, якою вони хочуть привернути увагу влади міста та забудовника до своїх проблем.  В будинку на 188 квартир, які продані й заселені, вже майже рік як не підключений газ”, – розповідає про подію депутат.

1

“На місці, де збудований цей будинок, раніше була лісопаркова зона і 1, 1 га було знищено незаконно й забудовано без жодних документів. Було зрізано 400 живих дерев і не сплачена відновна вартість розміром 350 тисяч гривень. Взагалі, ця земельна ділянка була в оренді комунального підприємства “Ірпіньжитлоінвестбуд”, директором якої на той час був Олександ Сашко. В договорі було прописано, що 10% квартир мало отримати місто. Але нічого ніхто не отримав. Ділянка настільки щільно забудована, що довелося ставити сміттєві баки поза її межами”, – додає Мельничук.

Безымянный

Депутат також зазначив, що забудовником є фірма “Євразіябудтрейд”, до якої має відношення й починав будівництво депутат Ірпінської ради від “Нових облич” Ігор Вишняков. Зі слів Мельничука, Вишнякова протягом 2016-го року не було на жодній сесії Ірпінської ради.

“На скільки мені відомо, Вишняков перебуває за кордоном, він з родиною виїхав на постійне місце проживання до Іспанії. Зараз вже збудовані будинки ніби змінили власників, між якими існує конфлікт. Один з нових власників – екс-депутат Ірпінської ради, причетний до дерибану Біличанського лісу,  Валерій Пєший“, – розповідає Мельничук.

Нові мешканці Ірпеня, які придбали квартири в ТОВ “Євразіябудтрейд”, після перекриття траси пішли до керівництва фірми з вимогою підключити їм газ, від якого залежить гаряча вода та опалення.

1

“Ми прийшли поспілкуватися з директором фірми “Євразіябудтрейд”, зараз ми стоїмо під офісом й чекаємо керівництва. Майже рік наш будинок стоїть без газу, у нас нема опалення й гарячої води. Хоча будинок зданий в експлуатацію. Заселені майже всі 188 квартир, в яких живуть люди з дітьми. Ми ходили на прийом до Карплюка, на словах нам сказали, що готові допомагати, а на практиці – нічого. Відомо, що між власниками фірми існує конфлікт інтересів, попередні ставлять палки в колеса нинішнім – принаймні так нам пояснюють в фірмі відсутність газу. Сьогодні була попереджувальна акція, ми просто ходили по пішохідному переходу. Але якщо найближчим часом наші проблеми не будуть вирішені, будемо діяти радикально”, – розповідає один з мешканців будинку Михайло.

Будинок був введений в експлуатацію в січні місяці 2016-го року.

Tagged with: ,

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539