Другий номер “Нових облич” Щербина підтримує на виборах Черновецького

0

Політтехнолог Сандея Аделаджі та другий номер партії мера Ірпеня Володимира Карплюка “Нові обличчя” Петро Щербина на виборах у Грузії підтримував екс-мера Києва Леоніда Черновецького.

На своїй сторінці в соцмережі facebook у день виборів до парламенту Грузії Щербина постить фото з Черновецьким, а у коментарях під фото тим, хто сумнівається у перемозі Черновецького, радить дивитися результати виборів по округу:

“Йому пофіг на Твою віру. Дивись завтра результати по його округу”.

Цей коментар Щербини уподобав зокрема і Юрій Денисенко, секретар Ірпінської міської ради від “Нових облич”.

Як відомо, Черновецький на своєму окрузі набрав усього 11% голосів виборців і навіть не потрапив до другого туру виборів.

1

У Грузії Щербина був особисто взимку на початку передвиборчого року. Про що писав у соцмережі. Тоді джерела “Громади Приірпіння” твердили, що Щербина як політтехнолог буде допомагати Черновецькому на парламентських виборах.

1

У коментарях під постом знайомі Щербини одразу запідозрили його у передвиборчій співпраці з Черновецьким у Грузії.  Він цю інформацію тоді не спростував.

“Петя, я бачу ти в Грузії “прописався”, допомагаєш Черновецькому”, – запитує Наталія Білоусова.

Щербина відповів, що допомагає україно-грузинській дружбі, щоправда так і не поточнив у який спосіб.

1

Саме на цей період припала активізація кампанії екс-мера Києва Леоніда Черновецького. Він заявив, що буде брати участь в парламентських виборах та зайнявся створенням власної партії.

Користувачі соцмережі були здивовані тим, що не побачили Щербину наприкінці вересня в Коцюбинському, під час конфлікту депутатів Нових облич, які стали на захист колишнього керівника УЖКГ “Біличі” Олексія Зінкевича. Останній довів комунальну сферу селища майже до банкрутства. Журналістка Олена Жежера припустила, що Щербина у цей час поїхав на заробітки.

1

Нагадаємо, Петро Щербина доволі часто відвідує і зриває сесії Коцюбинської селищної ради, засідання ТВК. На масових заходах його бачили разом із пасторкою Сандея Аделаджі Юлією Кульчицькою.

Без імені

Депутати Нових облич на Київщині, згідно з інформацією ЗМІ, пов’язані із сектою Сандея Аделаджі, якого звинувачують у розпусті прихожанок,  і є його пасторами.

“Вперше у Коцюбинському Щербина був помічений влітку 2010 року. Тоді він був технологом кандидата на селищного голову Володимира Жаркова. Ось фото, яке я особисто зробила на тих зборах поблизу будинку культури у селищі.

Для того, щоб кандидат від активстів набрав менше голосів й люди розпорошили свої уподобання з Жаркова зробили захисника Біличанського лісу. Для цього навіть скликали прес-конференцію. Журналістів, які в темі, Щербина не пропускав особисто, щоб вони не задавали питань Жаркову, який не знав різниці між нацпарком і заповідником. Жарков, який нібито захищав ліс, походив з однієї квоти дерибанників лісу – спортсменів-вихованців Андрія Старовойта. Вони отримували ділянки в Біличанському лісі. У 2014 році Щербина публічно зрікся провальної кампанії Жаркова. Зараз у Грузії програв інший підопічний – Черновецький. Не пройшов навіть у другий тур,” – розповідає журналістка Ірина Федорів.

“Пройшло 6 років з того часу, коли Щербина допомагав Жаркову. Методи не змінилися. Влітку ми бачили, як “Нові обличчя” використали перед виборами ту ж саму технологію: були виступи про те, що вони нібито проти рубок в лісах, були борди, про те,  що вони виступили нібито на захист лісу, зробили петицію. Смішно, щоб за 3 місяці і 100 підписів не назбирати. Бо це все передвиборча бутафорія. Ми не в електронному варіанті зібрали десь 15 тисяч.

Без імені

Була навіть інформація, що Ірпінь дасть гроші на облаштування Нацпарку це при тому, що після виборів виконком Ірпеня ввів тарифи у своїх парках, бо грошей немає, щоб утримувати. Були листівки про те, що нібито Матюшина просить людей не йти на вибори. Це при тому, що саме Нові обличчя, а не Матюшина, наголошувати на тому, що вибори не відбудуться.  Були анонімки, які розкидали вночі. Технологам ери Черновецького гречкосійства і політичної локшини на вухах треба усвідомити одне: люди змінюються. Якщо крім заїжджених маніпуляцій, брехні, нема як працювати, то такі клієнти-політики як Володимир Карплюк, що мріє про парламет, будуть мати долю таких політиків як Жарков, Черновецький, Янукович. Для тих, хто сумнівається у зв’язках Щербини з штабом Януковича, Вікіпедія зберігає інформацію навіть тоді, коли її намагалися знищити.

Безымянный

Зараз же медіаконсультант сектанта Сандея Аделаджі, який працював на Януковича, став для Карплюка в партії офіційно правою рукою, приїздить і просто зриває своїми неандертальськими технологіями радянських часів розвиток демократичних процесів у нашій громаді,” – додає Федорів.

Без імені

Громадський рух ЧЕСНО перед виборами 2015 року публікував для виборців інформацію про маловідомі партії. Зокрема про партію “Нові обличчя” вийшла публікація “Нові обличчя” – це люди Черновецького і дерибанники”.

Після публікації руху ЧЕСНО статей про партію “Нові обличчя” Володимир Карплюк та партія “Нові обличчя” подали до суду, щоб захистити свою честь та гідність. У суді Карплюк та партія “Нові обличчя” зокрема вимагали спростувати те, що Карплюк був протеже регіонала Петра Мальника. Карплюк програв у Ірпінському міському суді.

1

Пізніше редакція “Громади Приірпіння” опублікувала фото конференції Партії регіонів, де Карплюк був разом із регіоналом Петром Мельником.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539