Депутату облради від Свободи у суді зламав ніс представник Нових облич

0

Депутат облради Ігор Домбровський у Ірпінський суд прийшов як свідок. Він мав давати свідчення у справі щодо перевороту влади у Коцюбинському 8 квітня. Тоді депутати Нових облич незаконно відсторонили селищну голову Ольгу Матюшину від виконання обов’язків селищної голови.

“Я, Домбровський і депутатка Коцюбинської селищної ради Наталія Пилипенко мали давати свідчення у цей день. Ми були на сесії і все бачили на власні очі. Ми разом з пані Пилипенко сиділи осторонь від Нових облич і розмовляли з мешканцями селища. Раптом до нас підійшов депутат Ірпінської міської ради Богдан Слюсаренко. Він почав знімати нас на камеру і запитувати, хто скільки грошей заробив і хто що для громади зробив. Це було дивно чути від депутата Ірпінської ради. Він сам громаді не звітує, декларацію не оприлюднює. Натомість ініціює перед виборами нікому не потрібну маршрутку, на яку з бюджету йде 22 тисячі гривень. У цей час до нас підійшов депутат облради Ігор Домбровський і зробив зауваження, що у приміщенні суду краще не створювати шум. Він всіх заспокоював. Слюсаренко йому кричав, що він ховаються за жіночими спідницями й далі провокував на розмову, але Домбровський не піддавався, розвернувся і відійшов,” – розповідає журналістка та мешканка селища Коцюбинське Ірина Федорів.

Після цього Домбровський попрямував коридором до зали засідань, де біля входу стояв гурт Нових облич.

“У коридорі було людно і було мало місця для того, щоб розминутися. Там почалася легка штовханина і суперечка. Раптом Янович головою наніс удар Домбровському по переносиці. Це було раптово. Домбровський відлетів до стіни і вдарився головою. Далі він поточився по стіні вниз. Ми підійшли  і запитали навіщо це було зроблено. На що гурт Нових облич сказав, що не треба їх провокувати. Ми викликали поліцію та швидку. ”

Безымянный

“Пішли до голови суду. Вона дала вказівку теж викликати поліцію і розібратися з тим, що відбувається. З самого початку поведінка у “Нових облич” була агресивна. Коли люди заходили близько 10:00 до зали суду, то Нові обличчя своїм опонентам влаштували добрячу штовханину на вході до судової зали,” – додає Пилипенко.

Поки приїхали медики Домбровський продовжував сидіти на підлозі.

“У цей час я спостерігала за дикістю депутатів Нових облич, які як на сафарі знімали Домбрвоського телефонами. У нього розпух ніс, було видно, що вдарили до крові. Впавлялися у операторській майстерності і Катерина Ющенко-Корбут, і Богдан Слюсаренко. Ніхто з власної ініціативи з-поміж цих депутатів не запитав, як себе почуває людина. Ніхто не дав свідчення правоохоронцям, що вони бачили напад, хоча саме ці депутати стояли поруч і все бачили. Депутати Нових облич продовжували називати Домбрвоського провокатором і вживати іншу провокативну лексику щодо Домбровського та інших громадян, хто прийшов свідчити у суд. Коли я неодноразово запитала, чи їх взагалі не цікавить, як почувається людина, яка чекає на швидку, то у відповідь я чула виключно цинізм і в’їдливість. Там нема з ким вести діалог. Потім прийшла депутатка Людмила Узерчук, яка наголосила, що треба говорити з АТОвцями, аби ті навчили Домбрвоського, як треба себе вести,” – розповідає Ірина Федорів.

“Я попередила голову регламентної комісії облради про те, що відбулося. Домбровський є членом цієї комісії, яка розглядала і дала висновки щодо ситуації в Коцюбинському. Роман Титикало, представник “Самопомочі”, який очолює цю комісію, наголосив, що за такі вчинки доведеться відповідати. Я особисто сприймаю всі словесні образи Нових облич, які були сказані на нашу адресу та застосування сили до Домбрвоського як тиск на свідків у цій резонансній справі. Дерибанники Біличанського лісу 7 років воюють за те, щоб безкарно розподілити землі, а активісти їм цього не дають зробити. Це не перший напад на активістів у регіоні. Але до цього у нас фігурували “невідомі”. У цьому випадку прізвище нападника ми знаємо – це Янович, ” – додає Федорів.

На місце події приїхали медики.

Вони оглянули Домбровського і, зробивши укол, повезли в травмпункт. Активістка Людмила Буток попросила поміряти їй тиск. З’ясувалося, що він у неї суттєво підвищився. Медики їй теж дали медикаменти.

“Я дала свідчення поліції разом із Людмилою Буток. Янович у цей час просто зник з коридору,” – зауважує Федорів.

Слюсарекно наголосив, що вчора в суді, доки не з’явилися активісти, станом на 26 жовтня все було спокійно. Ці слова спростовує Володимир Маслюк, який прийшов до суду саме цього дня і якого доволі агресивно і з лайкою зустрічали.

Безымянный

Також слова Слюсарека спростовує і Віктор Бархоленко, який саме 26 жовтня був у Ірпінському суді й перестрів гурт Нових облич.

Безымянный

“Кожен, хто виходив з зали суду й підтримував позицію Нових облич, не упускав можливості, щоб якось образити словами протилежну сторону. Вони шукали добірні слова, щоб спровокувати негативні емоції у свій бік. Ми просто залишилися осторонь сходів і дали їм всім спокійно спуститися,” – каже депутатка КСР Олександра Куцан.

Безымянный

Згодом у соцмережі дружина депутата від Нових облич (7 слкикання) Світлана Лагода визнала, що Янович вдарив Домбвроського головою, але громаді про це розповіла дещо зашифровано.

Безымянный

Дружина політика послуговується блатним жаргоном, який не розуміють мешканці Коцюбинського, але який можна віднайти у пошуковій системі Інтернету.

Безымянный

 

Сам Янович, як стверджує юристка Наталія Коломієць, переконує, що не має уявлення, що відбулося.

Безымянный

Наступне засідання у цій справі відбудеться 1 листопада. Суд продовжить заслуховувати свідків.

Тим часом у Домбровського діагностовано перелам носу та струс мозку.

Нагадаємо, що Нові обличчя не вперше застосовують силу по відношенню до депутата облради Ігоря Домбровського. У порушення закону депутати від Нових облич силою перешкоджали йому виступати на сесії. До того депутат Ірпінської ради Олексій Олійник вдарив АТОвця Домбрвоського при свідках по коліну.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539