У Гостомелі горить церква, збудована у 1770 році

0

У центрі селища Гостомель по вулиці Свято-Покровський горить церква. Загорання сталося у неділю, 6 листопада, увечері. Причини пожежі поки невідомі.

Про це редакції “Громади Приірпіння” повідомили мешканці Гостомеля.

“Пожежу вже частково ліквідували. Поліція каже. що це не підпал. Всередині, з боку центрального входу також щось горить. Дуже багато диму. Зараз туди заходять рятувальники в масках з кисневими балонами”, – розповідає гостомельчанка Катерина Кастеріна, яка живе неподалік церкви.

1

За словами жінки, на місці працює поліція та 5 рятувальних бригад. Від пожежі постраждала й дерев’яна частина церкви.

1
За інформацією з
Вікіпедії церква Святої Покрови в Гостомелі була заснована за ініціативою полковника гайдамацького загону Семена Палія.1Зведення дерев’яного храму, обриси якого проглядаються у теперішній час, датується 1770 роком (будувався також на місці колишньої культової споруди).У подальшому  церква декілька разів перебудовувалася.

У радянський час — з 1930 по 1989 роки споруда була переобладнана в селищний клуб. З 1989 року будівля була відреставрована й почала працювати як церква.

Tagged with:

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539