В Гостомельській ОТГ можуть відбутися вибори

0

Селище Гостомель та село Озера можуть приєднати до Києво-Святошинського району.

Відповідний проект постанови 6 грудня зареєстрували народні депутати від “Народного фронту” Ярослав Єдаков та Дмитро Стеценко.

У проекті постанови нардепи просять змінити межі Києво-Святошинського та Бородянського районів.

“Змінити межі Києво-Святошинського району Київської області, збільшивши його територію на 5500,0 гектара земель за рахунок передачі до його складу 3799,2 гектара земель Гостомельської селищної ради та 1700,8 гектара земель Озерської сільської ради Бородянського району Київської області, затвердити територію Києво-Святошинського району загальною площею 78000,0 гектара, затвердити територію Бородянського району загальною площею 91699,2 гектара та територію Ірпінської міської ради загальною площею 9000,8 гектара”, – йдеться у проекті постанови, розміщеному на офіційному веб-порталі Верховної ради.

У пояснювальній записці нардепи детальніше роз’яснюють необхідність зміни районів. Насамперед, мова йде про забезпечення виборів у Гостомельській об’єднаній громаді з адміністративним центром у селищі Гостомель.

“Прийняття зазначеного проекту Постанови Верховної Ради України дозволить упорядкувати адміністративно-територіальні відносини в сучасних умовах та забезпечити процес добровільного об’єднання територіальних громад через створення правових підстав для призначення і проведення перших виборів Гостомельської селищної об’єднаної територіальної громади та Гостомельського селищного голови з адміністративним центром у селищі Гостомель”, – йдеться у пояснювальній записці.

Як відомо, 6 грудня Верховна рада не підтримала законопроект №4676 про можливість проведення виборів в об’єднаних територіальних громадах без зміни меж районів.

Tagged with: ,

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539