Скандальний забудовник зводить нову багатоповерхівку в Гатному?

0

У жовтні мешканці села Гатне забили на сполох: на вулиці Кленовій, 63 на одній з семи ділянок розпочалося масштабне будівництво. Про це написав у Фейсбук депутат сільради Вадим Вахненко. Місцеві депутати повідомляють, що багатоповерхову забудову розпочинають ті самі люди, які будують ЖК “Супутник Гатне” на вулицях  Інститутській та КармелюкаAVM Development Group – Антон Лашин, Владислав Кононов і Михайло Тарасюк.

За словами депутата Вахненка, забудовник на Кленовій націлений забудувати все довкола попри відсутність комунікацій та інфраструктуру під таку забудову.

“Не має комунікацій та дозволів на будівництво, був дозвіл на 4 поверхів, а зведено 7”, – пише депутат Гатненської сільради Вадим Вахненко на своїй сторінці в Фейсбук.

Громада в коментарях під постом відразу обурилася ще й тим, що ґрунт звозиться на інші ділянки, які, як припускають мешканці Гатного, також готують під висотну забудову.

Місцева мешканка Тетяна Москаленко сфотографувала цей процес.

Депутат Вахненко зв’язався із представницею відділу продажу й надіслав скаргу до Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ).
У відповіді ДАБІ, яку оприлюднив депутат, йдеться про те, що в єдиному реєстрі відсутня інформація про видачу дозвільних документів забудовнику на Кленовій, 63.

Як повідомляють у соцмережі Facebook, забудовник 5 грудня вручив ключі від квартири в ЖК “Супутник Гатне” на Інститутській родині загиблого в АТО гатненця сержанта Євгена Короти.


Нагадаємо, що раніше вже було прийнято правила благоустрою, згідно з якими в селі заборонялася висотна забудова, якщо територія не забезпечена централізованим каналізуванням.

Забудовник, за інформацією 5 телеканалу, використовуючи прогалини в законодавстві, зводить багатоповерхівки в Гатному й Ходосівці на ділянках, виділених під індивідуальну забудову.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539