Як Кодебський отримав гектар лісу під сіножаті

0

Голова Петропавлівсько-Борщагівської сільської ради, Олексій Кодебський повідомив, що отримав 0,9 га лісу у Вумівському лісі під сіножаті як працівник соціальної сфери, учасник бойових дій і людина, яка має сільськогосподарську освіту. Про це він заявив у своєму виправданні перед громадою та депутатами облради на засіданні постійної комісії з регламенту та запобігання корупції Київської обласної ради.

«По-перше, хто має першочергове право? Я, як соціальна сфера, – раз, як учасник бойових дій – два, і в Земельном кодексі прописано про те, що людина, яка має сільськогосподарську освіту, – в першу чергу виділяється під ОСГ (особисте селянське господарство). Таким чином я отримав цю земельну ділянку. Які претензії до мене?… Мені виділили під особисте селянське господарство. Ні, не в лісі, там лісу ніколи не було», – говорить Олексій Кодебський. 

От  тільки, як старі карти Петропавлівської Борщагівки, так і супутник Гугл вперто вказують на інше.

«Є книга учьота землі, так от по цій книзі ця територія ніколи лісом не рахувалась», – розповідає голова Петропавлівсько-Борщагівської сільської ради, Олексій Кодебський. Що ж тоді переводили в зелені насадження не зрозуміло. Адже в рішенні сільради чітко зазначено, що переводять саме ліси першої категорії.

Вумівський ліс переводили з лісів першої категорії, що знаходилось в підпорядкуванні Святошинського ЛПГ поетапно. Спочатку в 1997, а потім ще в 2002 році рішеннями сільради його перевели разом ще з 37 га лісів.

Водночас Олексій Кодебський заперечує, що Вумівський ліс коли-небудь взагалі  був лісом.

Більше того, при виділенні йому ділянки землевпорядник Петропавлівсько-Борщагівської сільської ради  Олена Савченко взагалі зазначила, що на даній ділянці взагалі не виявлено зелених насаджень.

Нижче фото з Гугл земля, де виділено ділянку по Великій Кільцевій,9, на якій, на думку землевпорядника, зелені насадження відсутні.

Нині в лісі планують побудувати 13 будинків. В основному забудовником лісу виступає Buildіng Development Holding, ЖК «Ехо парк». Щодо об’єктів забудовника ДАБІ проводить перевірку проектів на відповідність будинків заявленій категорії складності

На території ділянки, яку особисто Кодебському виділила сільрада,  вже майже збудовано перший будинок.

До речі, чи виділялася Кодебському взагалі ця ділянка на сесійному засіданні сільради – це ще питання, яке вивчають у прокуратурі.

Кодебський, виправдовуючись, заявив, що його дії неодноразово перевіряли і поліція й прокуратура, проте, за його словами, правоохоронці нічого не знайшли.

Одначе присутній на засіданні комісії прокурор Олександр Гуцуляк – начальник відділу організації представництва на захист інтересів громадянина або держави Прокуратури Київської області повідомив, що за заявою активістів порушено кримінальну справу, яка наразі розслідується.

“Порушена кримінальна справа, вона розслідується… Звичайно”, – відповів прокурор на питання одного з членів комісії.

Двоє присутніх депутатів 5-го скликання сільради Святослав Шевцов і  Олександр Кириченко переконують комісію, що питання про виділення землі Кодебському 23 серпня не розглядалося взагалі.

“На 5-му скликанні ця земельна ділянка цій особі (показує на Кодебського) не виділялася взагалі. Ми б за це знали. Всі свідчення я дав у місцевій прокуратурі як свідок у цій справі. Ця земельна ділянка не виділялася”, – каже Святослав Шевцов.

Його колега – депутат сільради 5-го скликання Олександр Кириченко – нинішній депутат Києво-Святошинської райради каже, що запам’ятав би, якби таке питання ставилося на голосування:

“Я підтверджую слова Святослава, що… ми не виділяли цю землю: я теж був депутатом 5 скликання. І 23 серпня – це день мого народження і на сесії – я пам’ятаю, що ми не виділяли “.

Голова сільради переконує, що депутати так кажуть, бо нібито є його політичними опонентами.

Тим часом справу по виділенню землі Олексію Кодебському забрала вже Геннеральна прокуратура. 11 листопада в сільраді та в домівках працінвиків сільради відбулись обшуки були вилучені документи та зброя.

Tagged with:

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539