Господарський суд заборонив забудову табору “Зоркий”

0

Завдяки чіткій і наполегливій позиції прокуратури Київської області та Кабінету міністрів України, в понеділок 12 грудня Господарський суд Київської області прийняв рішення на користь громади. А саме – заборонити проведення вирубки дерев та проведення будівельних робіт на території колишнього табору “Зоркій”, що в Ірпені.

Головне завдання, яке ставлять перед собою захисники території табору “Зоркий”, це не здіймати галас на пеньках зрубаного лісу як це, на жаль, сталося із захистом табору “Дружний”, а все-таки спробувати захистити ліс, що росте на території табору, від вирубки.

Ми вже знайомили громаду Ірпеня з тим, що прокуратура Київської області відкрила провадження  по поверненню в державну власність піонерського табору “Зоркий”.

1

У понеділок 12 грудня відбулося перше засідання Господарського суду Київської області у цій справі.

Активісти були присутні на засіданні. Нам сподобалися аргументи представника прокуратури та представника Кабінету Мініністрів України.

Суддю вони теж переконали, тому було прийняте позитивне для  нас рішення. На відміну від Ірпінського суду, який бачить порушення, але чомусь не бачить складу злочину. Така позиція успішно поховала  кримінальне провадження щодо підробки підписів посадовими особами Ірпеня щодо згаданої ділянки.

Заборона стосується як ПП “Деметра Філ” так і ТОВ “СКІФТ”, якому  власник викроїв з території піонерського табору ділянку в півгектара  вже  для будівництва багатоквартирного будинку.

Ми розуміємо, що буде ще не одне судове засідання в судах різних інстанцій, але ми впевнені, що при цілеспрямованій  волі  органів державного контролю та громади нарешті вдасться створити в Ірпені прецедент, коли і ліс цілий, і забудовник знає своє місце.

Тому й розуміємо, що це маленька перемога, але ж перемога.

11Автор: Микола Дзюба, мешканець Ірпеня, голова координаційного штабу з захисту табору “Зоркий”

 

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539