Скасовано дозвіл на будівництво у таборі “Дружба”

0

Завдяки широкому розголосу у ЗМІ, про перипетії боротьби активістів Ірпеня за збереження насаджень в оздоровчому таборі “Дружба”, спостерігала мало не вся країна.

ТОВ “Розбудова”, не маючи на це жодних законних прав, почала вирубку столітніх сосен, щоб звести чергові багатоповерхівки на земельній ділянці рекреаційного призначення загальною площею більше 3 гектарів.

10 лютого 2016 року я скерував депутатське звернення на ім’я Директора департаменту державної архітектурно-будівельної інспекції у Київській області щодо скасування реєстрації декларації про початок підготовчих робіт за адресою вул.Толстого 24  в м.Ірпінь, аргументуючи тим, що реєстрація відбувалась з порушенням законодавства.

Аналогічні скарги  були направлені депутатам Верховної Ради від ВО “Свобода”, Прокурору Київської області та керівнику Ірпінського відділу місцевої прокуратури.

14 березня  2016 року Постановою № 71 Держархбудконтроль скасував реєстрацію декларації про виконання підготовчих робіт № КС 030151900419 на об’єкт будівництва “Реконструкція будівель житлово-оздоровчого комплексу вул.Толстого 24 м. Ірпінь. Замовник ТОВ “Розбудова”.

На жаль, діючий склад Ірпінської міської ради та її виконавчий комітет самоусунулись від виконання покладених на них законодавством обов’язків. В результаті хронічної службової недбалості, відбувається знищення та руйнування об’єктів рекреації в місті Ірпінь.

На моє депутатське звернення на ім’я міського голови Володимира Карплюка  про надання правової оцінки, щодо незаконного  заволодіння земельними ділянками,  знищення лісопарку та визначення розміру нанесеної шкоди  –  отримано чергову відписку.   Хоча закон дає всі права органам місцевого самоврядування на здійснення контролю за дотриманням містобудівного законодавства.  З мовчазної згоди міських очільників знищено сотні вікових дерев, в черговий раз побито активістів, які намагалися захистити лісопарк.

БезымянныйАвтор: Богдан Мельничук, депутат Ірпінської міської ради від ВО “Свобода”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539