Як зробити іграшки на ялинку своїми руками

0

Я дуже люблю щось творити та витворяти своїми руками. Спонтанно виникла ідея зібрати дітей своїх знайомих та зробити з ними поробки до Новорічних свят. Підгледіла кілька майстер-класів, випробувала на своїй дитині і кинула запит щоб друзі назбирали кілька видів матеріалів, які зазвичай викидають у смітник.

Вони навіть не підозрюють, що їх можна використати за іншим призначенням. Так, я вирішила продовжити життя старим CD, відпрацьованим лампам розжарювання та (не повірите!) втулкам від туалетного паперу.

Що можна зробити із гільз туалетного паперу?

Їх ми перед майстер-класом розрізали впоперек, зробивши кола по 1,5 см. Потім балончиком розфарбували і дітям залишалося стиснути кола, склеїти їх між собою, сформувавши сніжинку, та присипати блиском, попередньо змастивши сніжинку клеєм.

bezyimyannyij

Діти, може, спершу і не вірили, що з втулок для туалетного паперу можна зробити сніжинку. Але за 20 хвилин у них в руках вже був доказ того, що це реально.

bezyimyannyij

Допомагали діткам і ми, і батьки.

bezyimyannyij

І от що вийшло.

bezyimyannyij

Цілі гільзи з-під туалетного паперу, а ще краще паперових рушників (вони довші), або гільзи від великих хлопавок можна обмотувати красивим папером і робити іграшки на велику ялинку.

Що можна зробити зі старих компакт-дисків?

Старі CD зафарбовуються фарбою з балончика. З білого паперу ми вирізали сніжинкове мереживо і діти обклеювали ним компакт-диск по колу.

bezyimyannyij

Різні елементи (мереживо, блиск) можна доклеїти і клеєм, і пластиліном.

bezyimyannyij

Важко повірити, але використати можна навіть паперові кружечки, які виходять, коли ви користуєтеся дироколом. У нас був цілий пакет такого “конфеті”.

Охочих виявилось більше, ніж я очікувала, і матеріалів також. Відпрацьованими лампами допомогли працівники УЖКГ “Біличі” (вони як раз проводили чергову заміну у під’їздах), втулок від паперових рушників і туалетного паперу принесли повний величезний пакет і CD вже майже не використовують, то ж з цим проблем не було. Тож вирішили провести майстер-клас для більш широкої аудиторії. А тут на біду ще й депутатська більшість в селищній раді не відголосувала  за виділення коштів в тому числі і на закупівлю новорічних прикрас. Питання постало гостро. 🙂

Запропонувала знайомим, кому було б цікаво допомогти у проведенні такого заходу і позайматися із дітками. Наталя Сміян, яка проводить розвивальні уроки для дошкільнят погодилась одразу і внесла свої ідеї та доповнення.

Зоряна Маслюк також одразу прийняла мою пропозицію.

bezyimyannyij

Вона допомагала із поробками з лампочок.

bezyimyannyij

Тут на фото також видно великі цукерки, які у нас вийшли спонтанно. Наталія Коломієць принесла папір для загортання подарунків, а від ГО “Centre UA” ми отримали пакет великих та малих гільз.

Залишилося тільки визначитися із місцем проведення. Я звернулася до директора будинку культури (БК) із пропозицією провести такий захід у нашому приміщенні і він не вагаючись погодився і надав залу у безоплатне користування з усім необхідним, чого нам не вистачало для повного щастя, за що я йому дуже вдячна.

На якомусь етапі виникла ідея запросити волонтерку Таню Щербакову, яка віднедавна координує Центр адопції безпритульних тварин у селищі.  Вона запропонувала до новорічних свят, щоб діти розфарбували будиночки для котиків.

bezyimyannyij

Дітям допомагали розфарбовувати їх Олена Сокотюк, Людмила Мирончук та Олена Толочина.

bezyimyannyij

Зібрати дітей, щоб розмалювали будиночки для тварин вона збиралася вже давно, з метою не просто розважитися, а і розказати про Центр та прищепити любов та повагу до тварин.

Потім у одному з постів на ФБ Віта Танцюра запропонувала зробити сніговика із паперових стаканчиків.

bezyimyannyij

З маленьких стаканчиків Вадим Зінчук теж придумав, як зробити прикраси. Два стаканчики склеювалися докупи, обклеювалися і притрушувалися блиском. Далі можна доклеїти петлю або почепити гачечок і іграшка готова.

bezyimyannyij

На прохання директора Будинку культури Дмитра Константинова я зробила скриньку для листів Діду Морозу і дітлахи з радістю скористалися нагодою і відправили “поштою” свої мрії.

bezyimyannyij

Як результат, усе вдалося на славу, ми отримали купу позитивних емоцій, гадаю дітки, які прийшли в той день до БК також залишились у захваті, деякі встигли зробити більш ніж одну поробку, частину з яких залишили для прикрашання ялинки в Будинку культури.

Багато дітей зацікавилися Центром адопції безпритульних тварин і Таня Щербакова зводила на екскурсію 3 групи для знайомства з тваринками, що наразі там перебувають. Будиночки для котиків, які розмалювала малеча, отримають нові господарі, які візьмуть тваринку із Центру.

Тож поспішайте під ялинку подарувати собі і діткам пухнасте щастя.

bezyimyannyij

Також під час проведення майстер-класу ми проводили благодійний збір коштів для нашого маленького односельчанина Миколки Мостового, батьки якого постійно збирають кошти на його лікування від рідкісного синдрому Драве. На жаль, коштів зібрано дуже мало (всього 90 гривень) і я прошу тих, хто хотів допомогти але з якоїсь причини не зміг або не встиг допомогти в силу своїх можливостей, перерахувати кошти можна на картку ПриватБанку 5168 7572 3181 6440 Мостова Олександра Андріївна.

bezyimyannyij

Я хочу подякувати всім і кожному, хто долучився до проведення цього свята для дорослих та дітей, всім, хто привів малечу, всім, хто приніс допоміжні матеріали, хто долучився як волонтер і працював з малечею, хто фотографував і створював святкову атмосферу, хто надав майданчик для проведення заходу і хто вболівав і переживав за нас вдома.

bezyimyannyijАвторка: Ірина Латиш, помічник депутата Олени Сокотюк

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539