Батьки занепокоєні: у школах Ірпеня відсутні уроки фізкультури!

0

У одній зі шкіл Ірпеня відсутні уроки фізкультури. Про це я дізналася від мешканців Ірпеня в соцмережі Facebook. Виявляється,  у початкових класах (з першого по четвертий) в школі № 17 взагалі відсутні уроки фізичного виховання.

Батьки занепокоєні таким станом речей, адже спорт в цьому віці дуже важливий для формування дитячого організму. Всі ми знаємо та розуміємо, що діти, особливо молодшого віку, непосидючі та активні. Вони ростуть, організм їхній формується й на цьому етапі особлива увага має приділятися фізичному вихованню. Більшість захворювань опорно-рухового апарату з’являються саме за партою в школі. Том, з першого класу дітям необхідна профілактика цих хвороб, зокрема, й через уроки фізкультури.


Я зробила запит до управління освіти і науки, щоб дізнатися, чи насправді в школі № 17 відсутні уроки фізкультури. В управлінні освіти фактично підтвердили слова батьків і повідомили, що в школі відсутні повноцінні уроки фізкультури.

В листі вказано, що спортивна зала на даний час не в повному обсязі забезпечує потребу у проведенні уроків фізичної культури. На всю школу лише один фахівець з цього предмету. В 1-4 класах фізкультуру викладають вчителі початкових класів, не фахівці, в спортивних залах та на майданчиках.

Батьки ж кажуть, що періодично заняття проводяться в коридорах школи, поруч з класами.

Станом на грудень 2016 року в школі № 17 навчається 1102 учні. Навічання проходить у дві зміни. 10 класів ходять у другу зміну. І навіть зовні видно, що школа не в змозу забезпечити повноцінну кількість годин для занняття спортом.
Управління освіти і науки Ірпеня сподівається на реконструкцію 17-ї школи. Їх у цьому запевнив міський голова. Але коли це буде – не відомо. Зі слів Ірпінського міського голови Володимира Карплюка, в школі планувалося будівництво нового триповерхового корпусу на 9 класів.

Це він обіцяв у своєму блозі на сайті “Лівий берег” ще весною. Роботи, за словами Карплюка, мали розпочалися вже в червні 2016-го року.

“Враховуючи норми, це додатково 270 учнівських місць. Крім того, у новому корпусі передбачений спортивний зал для учнів початкової школи. Зараз завершується етап проектно-кошторисних робіт. З червня плануємо розпочати будівництво”, – обіцяв Карплюк у своєму блозі.

Червень вже минув півроку тому і вже починається рік 2017-й, а новий корпус з обіцяною спортзалою так і не почали будувати. До того ж, багато містян не схвалюють такі добудови, адже є затверджені норми площі на кожного учня в школі, і добудова ці норми занизить, що створить ефект “оселедців в банці”.

Управлінці міста вже “освятили” 2017 рік роком освіти і медицини в Ірпені. Не зрозуміле одне, чому такі важливі сфери як освіта та медицина мають чекати як спеціальний рік для покращення? Чому ці сфери не на першому місці? Чому реконструкція центру важливіше за здоров’я дітей? Чому неможливо побудувати школу, а в перспективі лише добудови існуючих?

 

Авторка: Ірина Онищук, мешканка Ірпеня

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539