Розвиток траспортного сполучення Київщини – питання №1

0

Транспорт для Київської області — це головний драйвер її розвитку взагалі, і економіки, і соціальної сфери.

Більше ніж із двох з половиною мільйонів мешканців області (за офіційною статистикою 1 мільйон 733 тисячі) третина працездатного населення працює в Києві.

Від того, яким є транспорт, як він доїжджає в Київ, які умови проїзду, в тому числі пільговиків, залежить і розвиток Київської області як такої.

Існує величезна кількість перевізників, які між собою воюють за маршрути. Рішення конкурсної комісії завжди корупційне. Рішення приймається на основі або хабарів, або політичного тиску. Якість транспорту вкрай низька. А компанії-перевізники є заручниками цієї системи. Їм просто ставлять ці умови. З них збирають хабар як данину. Вони не мають можливості покращувати якість транспорту. А між тим, за рік галузь генерує більше 10 мільйонів доларів.

Результат пошуку зображень за запитом "З білої церкви на роботу в Київ"

Київська обласна державна адміністрація запроваджує нову відкриту, конкурентну систему тендерів. Не має жодного сенсу боротись з дефективною корупційною моделлю. Її треба змінити. В 2017 році буде проведено близько 120 конкурсів на пасажирські перевезення.

КОДА розпочала тісну інтеграцію нашої транспортної системи з системою Києва. Київській області допомагають експерти Всесвітнього банку, які розробляють маршрутну модель. Транспорт для Київської області — це питання номер один.

Київська ОДА активно працює над тим, щоб інтегрувати транспортну системи Київщини з системою столичною. Цього року разом із органами місцевого самоврядування ми обговорюватимемо питання створення нових маршрутів, їх оптимізацію в тому числі і в Коцюбинському. Щодо питання продовження маршрутів, КОДА підніме дане питання на спільних нарадах з фахівцями департаменту транспортної інфраструктури КМДА.

Автор: Олександр Горган – голова Київської облдержадміністрації

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539