StopFake: прокарплюківські ЗМІ друкують неправдиву Інформацію

0

Новина про те, що буде створене міжфракційне об’єднання “Київщина” вийшла на “Громаді Приірпіння”. Інформацію редакція отримала безпосередньо від нардепів Ольги Червакової та Ярослава Москаленка, які надали “Громаді Приірпіння” свої коментарі.

У пошуковику Google за запитом “МФО “Київщина” першоджерело цієї інформації з посиланням на нардепів видає саме сайт “Громади Приірпіння”.

ЗМІ, наближені до мера Ірпеня Володимира Краплюка передрукували інформацію без посилання та викривили факти.

“Вчора я запитувала людину, яка має список тих, хто зголосився. Поточнила зумисне, чи є в списку станом на вечір 17 січня нардеп Гаврилюк. Мені повідомили, що немає. І причин у цього “немає” може бути кілька. Оскільки МФО ще не створене й установчі збори будуть в п’яницю, то не всі нардепи могли проявити ініціативу. Але з цього зроблений вже маніпулятивний заголовок, де нібито відмову майданівця Гаврилюка позиціонують тим, що в групі є нардеп Ольга Червакова,”, – наголошує журналістка Ірина Федорів, яка входить до редколегії “Громади Приірпіння”.

Редакція сконтактувалася з помічником нардепа Михайла Гаврилюка і попросила поточнити в політика його позицію.

“Він ще не визначився, але можливо увійде,” – пояснив телефоном помічник Гаврилюка близько 18:00.

Таким чином у ЗМІ оприлюднили недостовірну інформацію.

“Я так розумію, що для прокарплюківських ЗМІ стандартна ситуація – забрати інформацію без гіперпосилання, щоб люди не добралися до першоджерела. А потім ще й викривити її та пропіаритися і показати, що існує в природі така депутатка КСР Катерина Ющенко-Корбут.  При чому, я думаю, що коментар за неї писала зовсім інша людина. Цю депутатку обрали від Нових облич і я знаю її рівень. До цього вона була помічником депутата з облради екс-регіонала Цікаленка. Він так відвідував облраду, що став кандитом на відликання. Типова маніпуляція від партії “Нові обличчя”. В заголовку прізвище Гаврилюка-майданівця, від якого немає жодної цитати з позицією, замість майданівця читачам подають помічницю екс-регіноала. При цьому ресурс назвали претензійно “Правда Ірпеня”. Читачів прокаплюківські ЗМІ взагалі не вважають такими, хто може аналізувати факти й робити умовиводи. Але люди насправді розумніші, ніж про них думають технологи Карплюка”, – додає Федорів.

Для прикладу, сайт “Моя Київщина” під час передруку новини послався на “Громаду Приірпіння” і не перкручував контексту повідомлення.

Аналогічно зробили “Українські Новини”.

Нагадаємо, “Громада Пріирпіння” оприлюднювала інфографіку ЗМІ, які тяжіють до сфери впливу мера Ірпеня Володимира Кралпюка.

zmi (2)

На цій інфографіці також видно людей, які лояльні до очільника партії “Нові обличчя”. Зокрема комунальна газета “Ірпінський вісник” з бюджету отримала майже 700 тисяч гривень для того, щоб здійснювати промерську інформаційну політику. При цьому коштом платників податків йде передрук маретіалів ЗМІ зі сфери впливу Карплюка.

Безымянный

Бюджетники скаржаться, що їх змушують на додачу власним коштом передплачувати цю газету. В цей же час на ремонт даху в бюджетній організаціяї школа № 18 (Коцюбинське) з бюджету Ірпеня виділено нарік 20 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539