Подорожчав проїзд: в ОДА створюють робочу групу

0

У приміських маршрутах Київщини ціна різко виросла до 15 гривень.

Деякі громади Київщини перекривають трасу. Вони не вважають підняття виправданим. КОДА пікетують мешканці області.

У Бучі ціна поїздки до Києва зросла з 11 гривень до 15 гривень. По місту було 4 гривні, а стало 6. Про це “Громаду Пріирпіння” проінформували читачі.

“В Ірпені 420 подородчав на 50 % . З 8 гривень стало 12. Буквально 10 хвилин як вийшов з маршрутки. Їхав з Академу. По місту стало 5 гривень,” – коментує ситуацію депутат Ірпінської ради Богдан Мельничук (ВО “Свобода”).

У Коцюбинському ціна вже зросла з 4 до 5 гривень. Селищна голова просить всіх брати проїздні квитки. Найближчим часом стане відомо, хто преміг у тендері.

В ОДА 20 січня відбулася нарада, на якій була присутня селищна голова Коцюбинського Ольга Матюшина:

“Під час наради по опаленню голова ОДА пан Горган повідомив про те, що наступна буде по транспорту. Були всі загальнонаціональні ЗМІ. Питання хвилює кожного, хто прийшов”.

Представник Ірпеня заступник міського голови екс-регіонал Дмитро Христюк на цю нараду не залишився.

“Христюк був на нараді по СІЗО в Коцюбинському. Це я знаю, бо мені в виконкомі сказали. Я хотів говорити про підвищенню цін на транспорт з предстанвиками мерії Ірпеня. Міського голови Карплюка на місці не було. Христюк поїхав в Коцюбинське. Потім, я з’ясував, що на нараду щодо тарифів транспорту перший заступник Дмитро Христюк не залишився,” – каже голова фракції “Свобода” депутат Мельничук.

Зі слів очевидців, не було відповідних представників на нараді не лише Ірпеня, але й Ворзеля, Гостомеля та Бучі.

Депутат Бучанської ради Олег Сотніков (“Батьківщина”) на нараді перебував як перевізник і відстоював інтереси перевізників. ”

“Для того, щоб в цій ситуації вийти на певни констурктив, я оголошую наступне рішення. Провести роботу по комунікації з усіма автотранспортними організаціями і надати доручення надати розрахунки по кожному маршруту. Автотранспортні підприємства, які відмовляться співпрацювати з КОДА не нададуть точний розразунок вартості і коефіцієнту її збільшення будуть працювати з державною службою безпеки на транспорті, державною фіскально слубою. Ми створимо робочу групу, щоб з’ясувати які маршрути зараз підянли ціну особюиво масштабно і на яких маршутах це підняття спричиняє особливу напругу. Для того, щоб пропонувати органам місцевого саомврядування, щоби приймалися муніциплаьні програми компенсації для соціально вразливих груп, там де це виправдано,” – каже голова ОДА Олександр Горган.

Наступного тижня відбудеться нарада з перевізниками за участі з громадскістю. Має бути оголошення про час та місце засідання цієї ради заздалегідь.

Селищна голова Коцюбинського наголосила засобам масової інформації, що для Коцюбинського, який є анклавом столиці, треба заводити комнунальний транспорт.

“Мешканці селища працюють переважно в столиці. Податки йдуть в бюджет Києва. Відповідно коцюбинці мають право розраховувати на те, що їм перевідник дасть комфортні умови й ціна за цей сервіс буде виправданою”, – говорить Матюшина у коменатрі “Громаді Приірпіння”.

Нагадаємо, голова КОДА Олександр Горган читачам “Громади Приірпіння” у своїй колонці зауважив, чому питання транспортного сполучення для Київщини стало пріоритетним.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539