Червакова виграла суд у Карплюка: на мітингу був адмінресурс і проплачені люди

0

Мер Ірпеня Володимир Карплюк позивався до народної депутатки Ольги Червакової. Справа стосувалася мітингу під ГПУ, який, як з’ясували журналісти, складався з адмінресурсу, депутатів, їхніх родичів та проплачених людей.

Народна депутатка Ольга Червакова у своєму коментарі ЗМІ наголосила на тому, що Генпрокуратура своїм и обшуками “розворушила кримінальне кубло”. Також голова партії Нові обличчя – Карплюк – хотів спростувати тезу “кишенкові депутати”, яка вживалася по відношенню до депутатів  Ірпінської та Бучанської ради.

«Я в цьому не сумнівався, що Карплюк програє. Йому в суді не треба шукати того, чого в нього немає – честі, гідності й ділової репутації. Репутація є, але не вона не ділова. Я розказав, як стадо баранів висипалося з автобусу організовано на мітинг. Це був адмінресурс. В комунальних підприємствах та бюджетних установах діє навіть мигалка хто коли на який мітинг їде,» – розповідає активіст Віктор Бархоленко.

Бархоленко на суді був не єдиним свідком. Свідчення давала і журналістка Ірина Федорів:

“Я розповіла, що про мітинг мені стало відомом з соцмереж. Що в соцмережі було повідомлення про те, що збирають за гроші масовку. Цю інформацію ми передали журналістам різних телеканалів”

Безымянный

“2+2 вдалося за фільмувати, як людей інструктували, що вони приїхали з Ірпеня, вели колоною. Далі був відзнятий момент розрахунку. За мітинг платили 60 гривень,” – додає Федорів.

Свідчення давала і селищна голова Коцюбинського Ольга Матюшина, яка була під ГПУ в цей день:

“Мене спитали в яких я стосунках з Карплюком. Спілкуємося в межах закону про місцеве самоврядування. Нічого особистого між нами нема. Я приїхала, щоб побачити, хто буде на мітингу під ГПУ, оскільки напередодні стало відомо, що звозитимуть адмінресурс. На мітинг їхав Юрій Денисенко, в якого була повна машина людей.  І я бачила Тетяну Семенюк – завідувачку ДНС 18. Вона відсиджувалася у дворах. Була Олічнич з КП «Зеленбуд», а також Віолета Кременчук, депутати ради.  Також  був адмінресурс Бучі”.

У результаті суд в позові меру Ірпеня відмовив. Про це йдеться в постанові. Суд виграла не лише народна депутатка Червакова, а й “Громадське”, яке було співвідповідачем.

“Було б дивно, якщо б суд зобов’язав спростувати вислів “Генпрокуратура розворушила кримінальне кубло”, або “люди мера збирали людей”, “кишенькові депутати” тощо. Це, майже класичні оціночні судження. До того ж, під обгрунтування цих суджень народного депутата стосовно суспільно-важливої теми, в процесі було надано великий об’єм підтверджуючих матеріалів. Тобто, ці оцінки мали і мають фактичну основу. Сподіваємось, що мотивувальна частина рішення міститеме посилання на практику ЄСПЛ та буде ще однією цеглинкою в розвиток позитивної з точки зору еdропейських стандартів національної практики,” – наголошує адвокат Олександр Бурмагін, який представляв в суді інтереси народної депутатки Ольги Червакової.

Перед цією справою слухалася справа, де Краплюк позивається до Центру протидії корупції та телеканалу ICTV. Цю справу перенесли й рішення по цій справі ще немає.

Нагадаємо, партія Нові обличчя та її лідер Володимир Карплюк судилися з регіональним координатором руху ЧЕСНО Іриною Федорів та редакцією “Громада Приірпіння”. У судовому порядку адвокат Карплюка так і не довів, що у статті “Нові обличчя загроза для Києва і Київщини” мало місце поширення недостовірної інформації, яку треба було б спростовувати.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539