За мітинг на захист Карплюка платили менше 2,5 доларів

0

Прокутарура винесла 42 мішки документів з Бучанської мерії. Мерія Бучі стала одним з десятків місць обшуків, де шукали докази у справі щодо дерибану 890 га лісу в Бучі.  За місяць до того обшук був в мерії Ірпеня. Тоді міський голова Володимир Карплюк звинуватив у обшуку Олександар Луцького.

Тепер позиція Карплюк ані слова не каже про Луцького, втік з країни й залишив непопередженим перед обшуками свого кума – мера Бучі Анатолія Федорука.

“Обшук відбувся коректно, без силового якогось варіанту,” – розповідає журналістам телеканалу 2+2 міський голова Бучі Анатолій Федорук, який на відміну від мера Ірпеня нікуди не втік, бо не знав, що прийдуть з обшуками.

Федорук очолює Бучу й живе на чиновницьку заробітну платню 18 років.

“Справа була порушена за встановленим Верховним Судом фактом незаконного розкрадання державних лісів у розмірі 890 гектарів,” – говорить Генпрокурор Юрій Луценко.

Бучанська рада самовільно змінила цільове призначення лісу і він став землею для забудови. Федорук такі закиди спростовує й каже, що розпоряджалися землею в межах населеного пункту. Але є рішення Верховного Суду, яке визнає, що мало місце порушення закону й оскаржити його вже ніхто не може.

Десятками гектарів земля відводилася на підставних і потім частина земель потрапляла до “Будрегіонінвесту”, яке очолювали дружини мерів Ірпеня та Бучі. У цей же час прості громадяни роками були в “чергах” на земельні ділянки.

За кілька годин до обшуків Карплюка попередили і він втік з країни. Потім змінив позицію й на загал сказав, що поїхав у відпустку. В мерії залишив свого радника і депутата Ірпінської міської ради Максима Плєшка, щоб він виголошував офіційну позицію. Плешко всій громаді фактично каже про те, що Карплюк довго мером Ірпеня не буде, бо має інші плани:

“Карплюк іде на вищий рівень політики (ймовірно, в нардепи, бо Федорук вже балотувався у 2014 році – прим. ред.) Його намагаються збити на зльоті ті, кому він там буде загрожувати на високому рівні. Все.”

Кому конкретно, як і чим може загрожувати на високому рівні мер міста, де мешкають 40 тис мешканців, Плешко не поточнив. Натомість активісти скаржаться в регіоні на реальні погрози і побиття, коли вони протистоять забудові зелених зон. Їх безкарно б’ють “невідомі”, який не може знайти поліція.

Поки знімальна група “Секретних матеріалів” знімала сюжет в Приірпінні, невідома жінка підбігла і почала говорити про те, що на захист мера вийдуть “мільйони” (населення регіону близько 100 тисяч).

Напередодні в Інтернеті з’явилися ось такі оголошення. Набирали “масовку” і обіцяли заплатити 60 гривень за 2 години.

Безымянный

Мітинг під ГПУ дійсно відбувся і журналістці Дарині Рогачук вдалося на нього потрапити як учасниці з боку захисників Володимра Карплпюка та Анатолія Федорука. поки Рогачук чекала поблизу Арсенальної, туди підтягувалося все більше людей.

“Так! Встали все! По 5!”- Кричить організаторка.

Інший “головний”, той що в окулярах, дає настанови:

Безымянный

“Все знають, чего мы сюда пришли? Единственное, что вы должны говорить на камеры, что мы пришли сюда на поддержку мера Ирпеня Владимира Карплюка. Все. Все остальное, комментарии, пожалуйста, вот у нас там стоят спикеры. ”

Одна з бабусь каже, що зайвого не говорить, а друга повторює прізвище, щоб запам’ятати: “Карплюк”.

В колоні нагадують всім, що вони мешканці Ірпеня.

“Что ми жители Ерпеня,” – повторює дівчина.

Її хтось виправляє, що не “Ерпень”, а “Ирпень”.

“Какая разница, Господи,” – відмахується дівчина.

Мітингувальникам роздають кружки. Навіщо – ніхто не пояснює. Рекомендують просто стояти (мітинг в сюжеті з 13хв 40 сек).

Через 2 години повідомляють, що треба йти до Адміністрації Президента. Люди йдуть під крити: “Карплюк – наш мер!”

Тут розраховуються за майже три години участь у мітингу.

“Розписка від мене якась треба?” – Питає Рогачук, коли з рею розраховуються за участь у мітингу. Заплатили 60 гривень. Це менше, ніж 2,5 долари. по суті за 3 години “роботи”.

“Ні, навіщо?” – Дивується жінка.

Рогачук перепитує, чи ще довго мітингувати. Кураторка, яка платила гроші повідомляє, що вже дали команду розходитися.

Карплюк переконував, що з жовтня 2014 року не займається підприємницькою діяльністю.

Журналісти програми “Схеми” довели, що до 2015 року Карплюк мав бізнес в Польщі, про який ані словом не обмовився в декларації.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539