Главацьку внесли як в.о. голови до реєстру неправомірно – ДОКУМЕНТ

0

Київський адміністартивний апеляційний суд розпочав слухання справи за апеляцією самопроголошеної селищної голови Юлії Главацької.

Депутатка Нових облич Коцюбинської селищної ради не погодилася з рішенням Ірпінського міського суду, який визнав переворот 8 квітня 2016 року, в результаті якого усунули селищну голову Ольгу Матюшину з посади, незаконним.

Інтереси Главацької, як і в першій інстанції, представляє Руслан Савенко.

Савенко переконував суддів у тому, що засіла комісія просто посеред сесійного засідання і дійшла висновків проте, що голові слів висловити недовіру. Представник Главацької посилався на те, що регламент КСР дозволяв посеред сесійного засідання вносити нові питання в порядок денний.

“Так за 100 днів і розібралися,” – засумнівалася головуюча на засіданні суддя Олена Пилипенко, коли Савенко наголосив, що це сталося після звіту голови за 100 днів роботи.

Суддя акцентувала увагу, чи є документи, на підставі яких комісія дійшла такого висновку. Юрист Савенко підтвердив, що такі документи є, але не поточнив, про що саме в них йдеться. Натомість селищна голова Коцюбинського заперечила існування регламентної комісії у раді 7 скликання.

“Я наголошую, що регламентна комісія не була створена у раді 7 скликання. Ми послуговуємося досі регламентом 6 скликання, який діяв під час каденції попереднього голови Вадима Садовського. Рішення про прийняття регламенту та створення комісій, які були прийняті з порушенням закону, були мною заветовані. Вето у передбачений законом спосіб депутати не подолали. Навіть суд визнав, що я своїм розпорядженням правомірно скликала  3 засідання 2 сесії. Депутатська більшість вийшла у паралельну реальність й проводила 3, 4, 5 псвдосесії і зрештою дійшли до перевороту влади,” – Ольга Матюшина.

Представниця інтересів голови Наталія Коломієць наголосила на тому, що вносити Главацьку в держреєср не мали права і на підтвердження надала документ.

“Під час розгляду скарги Комісією встановлено, що державним реєстратором Борозенець О.В. порушено пункт 1 частини першої статті 27 Закону Про реєвстрацію, відповідно до якого державний реєстратор Борозинець  О.В. мала зупинити розгляд документів, поданих до державної реєстрації, у зв’язку з тим, що  був відсутній документ про сплату адміністративного збору, передбачений статтею 36 Закону Про реєстрацію,” – йдеться в листі за підписом заступника міністра з питань державної реєстрації Павла Мороза.

Таким чином ірпінський держреєстратор порушив закон і Юлія Главацька опинилася в держреєстрі не маючи на те права. Судді захотіли побачити докази того, що Юлія Главацька з власної волі звільнилася з посади секретаря. Як відомо, її в Ірпені призначили на посаду голови ЦНАПу.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539