Суд визнав незаконним переворот у Коцюбинсьому

0

Ірпінський міський суд скасував рішення Коцбинської селищної ради про відсторонення Ольги Матюшиної. Переворот влади в селищі відбувся 8 квітня за ініціативи партійців “Нові обличчя”.

Незаконне рішення депутатів Ольга Матюшина оскаржувала в судовому порядку. Вільні слухачі твердили, що депутати-свідки з боку “Нових облич” не могли пригадати факти й події того дня.

“Наші опоненти 3 листопада прийшли дуже щасливі на оголошення рішення суду. Ми сподівалися, що суддя прийме справедливе та об’єктивне рішення. Я публічно дякую судді Світлані Оладько, що вона виявилася порядною суддею,” – говорить активістка Наталія Коломієць, яка у суді представляла інтереси Ольги Матюшиної.

Ольга Матюшина у цей день перебувала на робочому місці й “Громаді Приірпіння” вдалося з нею поспілкуватися.

“Я завжди говорила про те, що депутати чинять беззаконня. І навіть у Ірпінському суді це визнали. Я сподіваюся, що правоохоронні органи покладуть за основу рішення суду і найближчим часом ми побачимо підозри та притягнення до відповідальності. Депутатську більшість прошу працювати на благо громади і не повторювати помилок попередньої каденції. Всіх чекаю на сесійному засіданні 11 листопада на 18:00 у будинку культури,” – наголошує селищна голова Ольга Матюшина, на яку разом із Лесею Петрик-Єльниковою напередодні судового засідання напали невідомі.

Як відомо, з 8 на 9 квітня депутати партії “Нові обличчя” захопили будівлю селищної ради в Коцюбинському, висловивши недовіру селищній голові Ользі Матюшиній.

Представник цієї партії пояснював, що рада не працює вже півроку, а Матюшина ігнорує ініціативи депутатів “Нових облич”, які складають більшість у раді, й поводиться скандально.

Рішення депутатів про своє відсторонення з посади голови Матюшина оскаржувала в судовому порядку.

10 квітня в Коцюбинському відбулося народне віче, на якому люди зібрали 400 підписів до комітету Верховної Ради з питань місцевого самоврядування з вимогою розпустити селищну раду.

14 квітня Верховна Рада припинила повноваження депутатів Коцюбинської сільради.

Вибори відбулися 17 липня.

Команда Матюшиної набрала 10 мандатів (з 26 – ред.), що в 2,5 рази більше, ніж 9 місяців тому. Команда “Нових облич”, яка мала 17 мандатів частково втратила довіру виборців і отримала 10 мандатів.

Зважаючи на волю громади активісти вирішили підготувати до друку черговий інформаційно-аналітичний бюлетень. Кожен може допомогти проінформувати сусідів. Для цього створена спеціальна картка Приватбанк 5168742349662738 оформлені на надійну  Олександру Валеріївну Куцан. Звіт про кошти, які нададуть громадяни, та витрати – будуть оприлюднені після друку. Кожна гривня – це дві газети. Допоможіть сусідам дізнатися правду, щоб не помилитися на виборах знову.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539