Чому Пушанко приховував містобудівну документацію для СІЗО?

0

Могаозаступника Петра Пушанка обрали до складу робочої групи, яка в Мін’юсті веде перемовини щодо СІЗО.

Я нагадую, що не могла бути присутня в той день на зустрічі, бо поїхала на нараду в ОДА щодо транспорту та опалення. Делегувати могла представництво тільки заступнику. Є голови яким із заступнками щастить – мені ж дістався німий спадок екс-регіонала Вадима Садовського. Якби він був просто німим – було б півбіди. А так він – шкідник найвищого рівня.

Для належної підготовки громадських слухань я видала розпорядження, яким вимагала в Петра Пушанка надати мені містобудівну документацію, про яку йдеться у відповіді Мін’юсту. Мін’юст твердив, що заплатив за неї Ірпеню 1,5 мільйони. В той же час на зборах очевидці твердять, що заступник міського голови Ірпеня Дмитро Христюк під овації запевнив, що Ірпінь таких документів не має.

Оскільки і Пушанко, і Христюк увійшов в робочу групу, то, зрозуміло, що вони мали отримати чітке розуміння про те, чи є такий документ. Часу пройшло достатньо.

Окрім цього, я попросила, для належної підготовки громадських слухань, на яких ми маємо запропонувати мешканцям конкретні юридичні механізми, надати мені прортоколи засідань робочої групи, щоб у нас було уявлення про те, що є предметом переговорів.

Сьогодні 3 лютого я на столі в Пушанка побачила невідправлений інформаційний запит від 2 лютого 2016 року, де він в Мін’юсту просить надати нам цю інформацію (оригінал – не копія). 

Тобто станом на 3 лютого п’ятницю вечір ця кореспонденція не була відправлена. А тема важлива й лист мав би бути відправлений ще в четвер. Більше того, виникає питання, що Петро Пушанко робив як член робочої групи, що до цього часу не отримав таких даних й не прозвітував голові?

Ми помітили, що поруч лежали документи. До кабінету Пушанка я зайшла при свідках.

Як вияивлося, це були протоколи, які вже були в Петра Пушанка. Він їх і не думав мені віддавати. Більше того – він їх приховував.

Таким чином заступник селищного голови Коцюбинського (депутат Ворзельської ради від Нових облич) умисне затягує отримання інформації селищною головою ради. Відтак громада не отримує оперативно інформацію від селищної ради про хід засідань робочої групи.

Але і це не найголовніше. У цій же папці, яку так старанно ховав Пушанко від громади, містилася… містобудівна документація! Наявність якої заперечував публічно в Будинку культури Дмитро Христюк. Свідки є. І не один десяток.

І містобудівна документація підписана, про що не міг не знати головний архітектор Ірпеня, а отже і Христюк.

(Містобудівні умови діяли до 2012 року).

Пушанко був вкрай незадоволеним, що ми отримали містобудівну документацію і протоколи засідань робочої групи. Це було видно неозброєним оком. Він так хотів приховати інформацію, що змінив на дверях кабінету замок (це на початку наступного тижня виправлять працівники УЖКГ “Біличі”).

Мене вкрай обурює те, що в громади є потраба в проведенні громадських слухань. Заступник від Нових облич свідомо саботує отримання інформації це при тому, що він отримав довіру від громади і був обраний до робочої групи і мав невідкладно інформувати голову та громаду про те, що відбувається в Мін’юсті. Не Христюк і не предстанвики громади несуть за це відповідальність, а представник селищної ради.

В тому, що саботувався доступ до суспільно важливої інформації я вбчачаю інтерес Нових облич. Не виключено, що вони хотіли звинуватити мене у зриві підготовки громадських слухань і знову створити паралельну реальність.

Я думаю, що ті, хто голосував за Пушанка, як за представника в робочій групі, мають зрозуміти, що він чинить антинародні дії в угоду своїй партії. Пушанко, коли ми отримали документи рознервувався і його, знервованого, з ради забрав Богдан Слюсаренко – депутат Ірпінської ради (Нові обличчя). Висновки робіть самі.

Документи, які ми вилучили, наступного тижня вивчать юристи й ми оприлюднимо для громади можливі варіанти вирішення питання. До громадських слухань треба належним чином готуватися, щоб мати що запропонувати людям, а не просто зібратися для піару, щоб черговий раз покричати.

Депутатів прошу задуматися, чи може працювати в раді такий заступник голови. Він має бути негайно знятий з посади рішенням депутатського корпусу. Якщо більшість його залишає на посаді понад рік – отже, вони зацікавлені в тому, щоб від людей приховували суспільноважливу інформацію.

Без іменіАвторка: Ольга Матюшина, голова смт Коцюбинське

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539