Місцеві стимули: кого стимулює Ірпінська рада?

0

На сесії Ірпінської міської ради у четвер, 23 лютого було розглянуто питання програми розвитку освіти та охорони здоров’я.

Депутати одностайно  проголосували  за надання  безкоштовного харчування для дітей, батьки яких воюють з російськими окупантами.

Виділили кошти і на лікування хворих на рак та сухоти: 1, 63 млн. гривень на лікування та придбання медикаментів для онкологічних хворих і  4,7 млн. грнивень для лікування та профілактику туберкульозу.

А от щодо внесення змін до місцевої комплексної програми “Місцеві стимули” виникло багато запитань. В Ірпені створено багато різних програм, про які депутати навіть не чули. Я звернув увагу присутніх, що з 3,2 млн. гривень фінансування програми на 2017 рік заплановано витрати 930 тисяч на придбання 3-ри кімнатної квартири невідомо кому.

Нагадав також, що Ірпінський виконавчий комітет має можливість покращити житлові умови працівникам охорони здоров’я. Ще 26 січня 2012 року Ірпінська міська рада прийняла рішення №1639-26 “Про безоплатну передачу з комунальної власності територіальної громади Ірпеня до комунальної власності територіальної громади Гостомеля будівлі шкірвендиспансеру та будівлі лабораторії  по вул. Леніна, 73 в с. Гостомель”.

При цьому, передаючи приміщення шкірвендиспансеру, площею 600,9 м2 та лабораторію площею 147,0 м2 під реконструкцію на земельній ділянці загальною площею 0.22 га, ми мали б отримати (згідно рішення) по вул. Леніна, 73 в селищі Гостомель дитяче відділення Гостомельської поліклініки (денний стаціонар для дітей на 10 ліжок) та добудований житловий  будинок  з виділенням чотирьох квартир, загальною площею 240 м2 для медичних працівників КЗ “Ірпінська центральна міська лікарня”.

На сьогоднішній день за згаданою адресою вже побудовано і здано до експлуатації 10-ти поверховий житловий будинок широко розрекламованого  ЖК “Покровський”  на 150 квартир, завершуються роботи з будівництва другого будинку (вже сім поверхів) і ведеться зведення третього будинку.

На моє депутатське звернення шодо надання інформації про виконання рішення про відкриття денного стаціонару для дітей на 10 ліжок та виділення 4 квартир для медичних працівників  відповіді немає, як і на всі попередні депутатські звернення.

Карплюківська більшість не підтримала і іншу мою пропозицію, що в такі “Програми Місцевих Стимулів” непогано було б включати покращення житла багатодітним. В Ірпені дві сім’ї, які мають трійні, вже три роки чекають обіцяного покращення житла. Така комплексна програма “Місцеві стимули” не набрала необхідної кількості голосів  – всього 6 з 19-и необхідних.

 

БезымянныйАвтор: Богдан Мельничук, депутат Ірпінської міської ради від ВО “Свобода”

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539